Yazmak

Aralık 25, 2005

Bugünlerde Ahmet ALTAN'ın "Kristal Denizaltı" sı başucumda. Elimi atıp herhangi bir sayfasını açıp karşıma çıkanı okuyorum, çok keyifli oluyor. Ne kadarını okudum bilmiyorum onun için . Sayfaların arasında sürpriz yeni bölümler çıkıyor her elime aldığımda.

İçindekilerden paylaşayım burada dedim ama hepsi o kadar güzel ki karar veremedim hangisini yazacağımı. En iyisi alın kendinize bir tane. Alkım Yayınlarından 3,5 YTL .

Ben başka bir kitabından alıntı yapacağım. Eski defterlerimi karıştırırken rastladım.

"Yazıya başlamadan önce duyulan ölüm sıkıntısıyla yazıya başladıktan sonra önüne açılan cennet bahçesinden giriş ferahlığı arasında yaşanan kısa bir an vardır, ölüm anı gibi bir süre,ruhunun bedenden ayrıldığını, bir bilinmeyene doğru uçmaya başladığını duyduğun kısa bir zamandır bu. Orada hem bedeninle hem ruhunla inanılmaz bir haz yaşarsın, sonra ruhun bedeninden kopar, cümlelerin arasında bazen ak bir melek, bazen siyahlar içinde zebani gibi dolaşmaya başlar. Artık bedenin yoktur. Cümlelerden cümlelere dolaşan ruhundur artık, bedeninle tüm ilişkilerini kesmiş olan ruhun kendi serüvenini yaşar."
Tehlikeli Masallar

Benzer yazılarım

4 Yorum yap

  1. Aslında yazmaya yeni başladım sayılır.. Ama "Tehlikeli Masallar" gerçekten çok çok iyi tanımlamış duyguyu.. O kadar iyi tasvir edilmiş ki katılmamak elde değil.

    YanıtlaSil
  2. yazlarınızı beğenerek okuyorum.Ben de oğluma birşeyler bırakmak için yazıyorum.

    YanıtlaSil
  3. ŞEKERİM
    SEN ÇOK ÖDEMİŞSİN GEÇEN GÜN SABAH GAZETESİ ONU BİR YTL YE VERİYORDU BENDE HEMEN ALDIM 2.5 YTL KARDAYIM :)) AMA CİDDEN GÜZEL ŞEYLER YAZIYOR

    YanıtlaSil