Plan Yapmam Lâzım:-)

Nisan 30, 2014

Nisan ayı da bitti. Uzun bir tatil yaptım bu ay ama hiç de enerji depolamış gibi hissetmiyorum kendimi, yattıkça yatası geliyor insanın.

Dün kendimi Rob Lowe filmine bakıp, ilk gençliğimin aşkı, biz de bu kadar gençtik bi zamanlar şeklinde ağlar bulduğumda duruma el atmam gerektiğini fark ettim.


Gerçi hakkını yemeyeyim adam hâlâ yakışıklı:-) Ama konumuz bu diil tabi:-)

Neyse, kendi kendimi iyice dibe çekmeye başladığım zamanlarda önce bir bağırıp rahatlarım sonra da planlar yapmaya başlarım. Kafamı meşgul edecek bir şeyler olması lâzım.

Mayıs ayı da iyi bu açıdan.

Meselâ yarın ne yapsak planına başlayacağım birazdan, bahar bayramı, mâaile evdeyiz, güzel bir şey bulmalı:-)

Sonra asıl uğraşmam gereken Bilgiç'in doğumgünü partisi var. Malum temmuz yerine her sene bu ay yapıyoruz. Gününü belirleyip, herkese haber salmalı. Yalnız süsleme fikrim gelmedi hâlâ:-)

Haydi sabah sabah biraz düşünüp uçuk fikirlerinizi söyleyin anacım. Bu sene partimiz oyunlar. Önce havalar güzel gidiyor sokak oyunları bulayım demiştim ama sonra işi evde oynanacak oyunlara dönüştürdüm:-)

İsim-şehir, kim kimle nerede, tren, uzay savaşı, nokta nokta, beş taş, kuyu taş gibi oyunlarla turnuvalar düzenleyeceğim. Fakat evi bu konsepte nasıl susleyeceğimi bulamadım. SOS kâğıtları asayım, yanlarında renkli kalemlerle, geçerken sos oynansın fikrim geldi, onun dışında da bir fikrim gelmedi. Hayret. Genelde konuyu belirledikten sonra her yerde bir şey çarpardı gözüme, dur bakalım...

Bekliyorum önerileri.

Hepinize günaydın, enerji dolu bir güne açılsın sabahınız..

Benzer yazılarım

15 Yorum yap

  1. Günaydın. :)
    Sıcak soğuk oyunu oynanabilir. yani benim çocukluğumun terlik saklama oyunu. ayağımızdaki terliğin tek eşini saklarlar sen bulmaya çalışırdın. yaklaşıyorsan sıcak, uzaklaşmışsan soğuk diye yönlendirilirdin. Sizde evde terlik değil de peluş bir oyuncağı -ayıcık mesela- saklayıp sıra ile bulmaya çalışabilirsiniz. İnanın evin tek odasında bile saklamak için çok güzel yer bulabiliyorsun. yeğenimle bu oyunu evde oynarız da. :) :)
    Eğlenceli oluyor. :)
    Ama süsleme için aklıma birşey gelmiyor. Üzgünüm.

    YanıtlaSil
  2. Hımm, sıcak soğuk oyunu ile bir şeyler yapabilirim sanırım:-) Teşekkürler Hylprst:-)

    YanıtlaSil
  3. Zamanı geçmiş olmazsa ben uçurtmayı önereceğim. Kaç çocuk gelecekse onlara uçurtma yapma malzemeleri hediye edebilirsin veya birkaç tane beraber yaparlar hatta uygun bir yer varsa çıkıp uçurmaya çalışırlar. Şu çıtalı kocaman uçurtmalardan bahsediyorum ama

    YanıtlaSil
  4. Uçurtma yapmak uzun süreceğinden başlıbaşına bir parti konusu olabilir Gece, ama rengârenk mini uçurtmalarla süsleme yapılabilir, hımm, evdeki malzemelerle nasıl yaparım bir düşüneyim :-)

    YanıtlaSil
  5. Bu konuda hayal dünyam çok zayıf Handancım kusura bakma :(
    Ama duvarda SOS ve sıcak soğuk gayet güzel fikirler bence de :)

    YanıtlaSil
  6. günaydın :)
    söylediklerinin dışında şimdi aklıma gelmedi
    okulda oyun kitabıma bakayım :)

    YanıtlaSil
  7. Dışarda dolaşırken rastladığım şeylerden de fikirler çıkıyor da, evde durunca tıkandım Burcu:-)

    Bak bakalım Bahar, süsleme fikri istiyorum en çok:-)

    YanıtlaSil
  8. Pintereste bakabilirsin ben yapabilseydim kızıma hot air balloon süslemesi yapacaktım pek hoşuma gidiyor

    YanıtlaSil
  9. İyi fikir bir de oraya bakayım GeCe:-)

    YanıtlaSil
  10. Günaydın Handancım, kolay gelsin ev partilerini hiç beceremedim o yüzden benden bir şey çıkmaz :((

    YanıtlaSil
  11. Benden de bir şey çıkmıyor zaten Sevdacım, klasik süslere döneceğim sanırım.

    YanıtlaSil
  12. katil oynayabilirsiniz. hani bir kişi katil olur, göz kırparak diğerlerini öldürür. bu arada yakalanmamaya çalışır. biri görür ve doğru katili bulursa oyun yine başlar. yanlış kişiyi söylerse o kişi çıkar, oyun devam eder. tabi oyunun başında çocuk sayısı kadar kağıt kesio yalnızca birine katil yazılıyor ve herkes 1 kağıt çekiyor.Bizim boş derslerde sınıfça oynadığımız bir oyundu. o kadar da tarihi yani:)))
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  13. Evet bir de öyle oyun vardı değil mi Çenebaz, ne güzel oyunlarımız varmış:-)

    YanıtlaSil
  14. Gunaydin canim.dun bloga giremedim.yorumuda yeni gordum ;) sos fikrini cok begendim.bunu mutlaka uygula canim.opuyorum.

    YanıtlaSil
  15. Sos kâğıtları ve yanlarından sarkan renkli kalemler güzel durur gibi geliyor Mehtap. Laf aramızda hiç de sevmem sos oyununu:-)

    YanıtlaSil