Hayatta

Mart 17, 2006

Kazanmaktan başka amacımız yoksa, kazanmak boşluğa düşmek değil mi?

Başkalarının kaybıyla kazanmışsak bizi tatmin eder mi?

Kazanmak için mutlaka kaybeden birileri mi olmalı, hep birlikte kazanılmaz mı?

Ne zaman kazanmış oluruz?

Zaman zaman tökezlerim hayatta. Ne yapacağımı bilemediğim anlar olur. Karamsarlık sarar beni . Yorulduğumu hissederim. Sinirlenip kendimi dağıtırım bazen. Gözlerimi kapatıp dünyaya sırtımı dönerim.

Sonra güneşin ışıltısı delip geçer zırhlarımı bir sabah. Fark ederim ki olduğum yerde durarak serüven yaşanmaz . Kalkıp, üstümü başımı silkeleyerek derin bir nefes alır, yola koyulurum yeniden.

Budur kazanmak benim bildiğim...

Bebeklerimin gülümseyişi, sevdiklerimin gurur duyan bakışı, gece yatağa uzandığımda daldığım huzurlu uyku. Etrafıma baktığımda gördüğüm tüm güzellikler.

Ve küçük de olsa cümlelerim. Fotoğraf makinamın objektifinde yakaladığım anlar. Ve defterimin arasından elime düşen üzeri yazılı yapraklar.

Kocaman bir gülümseyiş aynadaki aksime.

İşte kazandıklarım benim...

Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. İyi geceler Handan:)Yeni bir güne de Merhaba:)İçimizdeki hırs değilmi bizi kazanma duygusuna yönlendiren,gözümüzü kör eden,insanları hiçe sayan,yaşamayı unutturan..Aslında nedir kazanmak?Neyi kazanıyorsun?Ne için kazanıyorsun? Kim için kazanıyorsun? Sonu varmıdır bu kazanmanın? Gece gece ne sorular ama:))

    Günaydın Handan:)yeni gününde Güzellikler seninle olsun:))

    YanıtlaSil
  2. Kocaman bir gülümseyiş kazandıklarım...
    Daha ne istersin be handan'cığım:))
    Yaşamına baktığında gülümseyebiliyorsan sorun yoktur.

    YanıtlaSil
  3. yaşıyorsak, nefes alabiliyorsak, hiç yapıp yapamayacağımızı düşünmeden ihtiyaçlarımızı giderebiliyorsak daha ne isteriz ki.. işte en büyük kazanım, sağlığımız kısacası.

    YanıtlaSil
  4. yine ben...yaşça büyük delişmen bir ablamız vardı. birgün karşılaştım, hatırını sordum. daha ne isteyim kızım dedi, tuvalete gidiyorum ihtiyaçlarımı giderebiliyorum.argo söylemişti ama ben yazamadım. o zaman gülmüştüm ama tam bilgece yanıt vermişti. düşünsenize boşaltım işlemlerinizi yapamadığınızı. işte ayrı bir kazanım daha...

    YanıtlaSil
  5. Günaydın Zehra :)

    Le Jardin, başka birşey istemiyorum zaten, kazandıklarım bence harika şeyler.

    Yalnızlar Kraliçesi, var ya bir reklâmda "karnım tok , altım kuru", işte o kadar, gerisi fasa fiso :)

    YanıtlaSil
  6. Günaydın.

    Bizim canavar uyudu bu sabah 8,5 a kadar gece biraz uyandırmak zorunda kalınca onu.

    Dün gece keyifli bir gece geçirdim.Hayatımda beni son günlede üzen herkesi affettim.Ve tökezlediğimi hssedince,darbe alıp düştüğümde kalkıp üstümü başımı silkeledim.

    Teşekkürler

    T

    YanıtlaSil