Bir Kitap

Mart 13, 2006



Son günlerde Farseer Serisi okuyorum. Uzun zamandır bu kadar hoşuma giden bir fantazi roman bulamamıştım. Genelde birbirlerini tekrarlamaya başlamışlardı. Ama bu roman hem heyecanlı ve sürükleyici, hem beni bambaşka bir dünyaya götürüyor hem de anlatımı çok güzel.



Suikastçinin Çırağı

Kraliyet Suikastçisi

Suikastçinin arayışı

Haklarında söyleyebileceğim yegâne olumsuz şey çok kalın oldukları için okurken kollarımın ağrıması :)

"Bütün insanların yazgısında büyüklük yoktur" diye hatırlattım ona.

"Emin misin Fitz? Emin misin? Dünyanın büyük hayatında bir değişiklik yaratmadıktan sonra bir ömür sürmenin faydası ne? Neden bir anne kendi kendine, bu çocuğu hatasız yetiştirir, onu sever ve ilgilenirsem, etrafındakilere keyif veren bir yaşam sürer ve böylece dünyayı değiştirmiş olurum demesin? Neden bir tohum eken çiftçi komşusuna , bugün ektiğim tohum birisini besleyecek ve ben dünyayı değiştiriyorum demesin?"

"Bu felsefe Soytarı. Benim böyle şeyleri öğrenecek zamanım hiç olmadı."

"Hayır Fitz, bu yaşam. Ve hiç kimsenin böyle şeyleri düşünecek zamanı olmaz. Dünyadaki her yaratık bunu düşünmeli kalbinin her atışında. Aksi takdirde sabah uyanmanın anlamı ne?"

Benzer yazılarım

3 Yorum yap

  1. Kitap önerisini bir kenara not alıyorum Handancığım.Bugün senin eski yazılarını okudum ara ara.Çok hoşuam gitti,söyleyeyim dedim :)

    YanıtlaSil
  2. heee.bana gelince korkunç resim asmak yasak..
    hamfendi asmış ama korkunç bi resim..bende asayım cinema salonumada kork sende..cık cık cık...nemiş kız bu?hiç duymamışım..dur bi araştırayım...

    YanıtlaSil
  3. Aslı, dün soluksuz okuyup ikinci cildini de bitirdim (700 küsür sayfa, cumartesi gecesi başlamıştım:) , tavsiye ediyorum. Eski yazılarımı okudun demek. Teşekkür ederim. Oralara da rahatlıkla yorum yazabilirsin,maille haber verildiği için hepsini görüyorum :)

    Daisyyy, korkunş resim mi bu kızım :)

    YanıtlaSil