Oscar

Mart 09, 2006

Bu sene Oscar töreni her zamanki gibi değildi benim için. Tören keyifliydi (Ben Billy Christal'in sunmasını tercih ederdim ya neyse) ama filmlerden hiçbirisini seyretmemiştim. Hal böyle olunca favorisiz bir Oscar töreni seyretmek takım tutmadan maç seyretmeye benziyormuş, onu öğrendim.

Filmleri seyredebilirdim aslında, hatta dvd lerini kiralamıştık ama hiçbirisini seyretmek istemedim. Ben filmleri iç sesime göre seçiyorum genelde. Konusu, oyuncusu, yönetmeni de önemli tabi ama yine de başka bir ses vardır bana seyret ya da seyetme diyen.

Neyse törenden sonra Brokeback Mountain'i seyrederek başlayalım aday filmlere diye düşündük Can'la, sanırım iç sesimi dinlesem daha iyi olacakmış, sıkıntıdan patladım. Filmin sonunu getiremedim, hatta kalkıp mutfak temizlemeye gittim, düşünün artık :)

Sonuçta diğerlerini seyretmekten vazgeçtim, zorlamayayım hiç boşuna :)

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Sevgili Handan hanımcım ,nasılsınız inşallah?Sen(pardon siz)yazılarınızı okumaya vakit bulduğuma dua ediniz, birde yorum istiyorsunuz ki telefonda yaptığım yorumlar yetmiyormu ki?ki ki ki

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Handan maç izleme benzetmen çok hoş :) Bu sene aday gösterilen ve ödül alan filmler içinde ilgimi çeken biri olmadı.O yüzden törenleri bile izlemedim.Son birkaç yıldır filmlerin de kalitesi düştü sanki.
    Oscar alan her filmin iyi olduğuna inanmıyorum ben artık...Güzel olduğunu düşündüğümüz filmlerse Oscar'a aday bile gösterilmiyor.

    YanıtlaSil
  3. Brokeback Mountain'i 5 kişi izledik. 3 kişi izlerken uyudu :) Ay bi de altyazısızdı iyice çekilmez oldu film.

    Crash daha güzel. Yok hatta baya baya güzel. Sevmiştim ben.

    YanıtlaSil
  4. Tamam Beriş canım, demedim birşey :)

    Firefly, Oscar alan filmler en güzel olmuyor çoğunlukla, zaten en güzel o kadar göreceli ki. Hele oyunculara verilen oscarlar daha da çileden çıkartıyor. Oscar almaları gereken sene vermeyip sonra çok sıradan bir performanslarına günah çıkartmak için veriyorlar.

    Valla uyunmayacak gibi değildi Şebnem -ki ben ağır tempolu filmleri de severim aslında- çok sıkıcıydı. Crash o filmlerin arasında tek merak ettiğim, seyredeceğim ben de.

    YanıtlaSil
  5. Aaaa yanlış yere geldiğimi zannettim bir an.Handan 3 post birden eklemiş,vay canına.Filmler gerçekten canını sıkmış olmalı.Ben crash i izledim hiç de fena değildi.Ben ce izlemeye değer.O sıkıldığın filmin ağır ilerlediğini ve sıkıcı olduğunu bir kaç kişi daha söylemişti.

    Teşekkürler bu arada.İlaçlara devam,bu gece ağrısı vardı uyuyamadı pek ama sabah keyifliydi.E haliyle ben de :)

    YanıtlaSil
  6. Günaydın Aslı, bugün tam yazı havamdayım anlaşılan :)

    Film gerçekten sıkıcıydı, diyorum ya mutfak temizlemeyi bile tercih ettim:)

    Keyfinizin yerinde olmasına sevindim, iyileşin hemencecik.

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle katıldığım bir yazı olmuş:)
    yine de crash filmini şiddetle tavsiye ediyorum.sitemde yazısını yazdığımda oscar alamayacağını daha doğrusu vermeyeceklerini düşündüğümü belirtmiştim ama beni şaşrttılar..erçekten özel ve güzel bir film...
    :)diğerlerinden iyi geceler iyi şanslar ve bahçıvanı izledim..izlemeye çalıştım:) başarılı olamadım ama bitmek bilmeyen filmler bende hep bu etkiyi yapıyor:) elimde değil...
    güzel yazı ve yorumlarınız için tebrikler...

    YanıtlaSil
  8. Hımm , yorumlardan anladığım şu ki "Cash" seyredilecek :)

    Teşekkür ederim Myılmaz...

    YanıtlaSil