Sevgi Dediğim

Eylül 30, 2005

Parlak yıldızların üzerinde gezindiği süt yolu ve o süt yolunun her iki yanı boyunca sıralanmış, sarı, sıcak buğday başaklarıydı sevgi dediğim.
Şafağa doğru adım atışıydı sessizliğin, engin denizler üstünde gecenin geç saatlerinde. Saniyelerin kalp atışıydı, hatıraların aylar boyunca koruduğu ve dalgalarla genç bir insana sunduğu yeniden.
Sevgi dediğim yere uzanmışlığı, bir avuç serinlik alışı ve cömertçe sergilediği vücudunu besleyişiydi güneşin. Yıl yıl usanmaz yaprak dökümü mevsiminin onurlu yenilişiydi genç olanına. Yosun kaplı duvarların içine kapanmışlığıydı, kahverengi köşkün renginden utanmışlığıyla ve hanımellerinin değmişliğiydi bahar dallarına ve yusufcuk tüylerinin ürkütüldükçe karanfil bahçesine dökülüşüydü.
Sevgi dediğim bakire duyguların kanına girişiydi şairin. Umutsuz şarkıların özlemişliğiydi özgürlüğü. Heyecan yokuşunda soluk yitirişi öykülerin ve gülümseyişiydi bir gizemin ressamın bakışlarında.
Sevgi dediğin kalplerde biten tek sonsuzluk, ölümlere yeten tek anlıktı. Yaş yaş bırakılan tatlı dillerle, yudum yudum içilendi yeniden gözlerle.
Şu vakitlere doğru anlayabiliyorum ki ancak, herşeyin sahibi bu birşey, bu dilimin yuvarladığı, bu nefes kaçımı, bu adı SEVGİ, yaşayıp da diyemeyişimdi yeterince..


Yazarı bilinmiyor

Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Aklıma geldi biraz mırıldandım
    ......
    Sevgi kuşun kanadında
    Sevgi ne göğün yüzünde
    Sevgi ne yerin dibinde
    Sevgi başucunda

    gene ev temizliyosundur sen şimdi
    hadi gittim ben görüşürüz :)

    YanıtlaSil
  2. günaydin handan, artik ayagim iyi alisti senin bloga, bende bir kucak dolusu sevgi getirdim sana gelirken:=)

    hoscakal...sima

    YanıtlaSil
  3. :)) şiir falı istiyorum.. burada var dediler de.. kim ilgileniyo bununla?

    YanıtlaSil
  4. Aaa ne güsel.. 99 numarayı rica ediyim. İzmir'den Ufuk İlter sevdikleri için istiyor diye de anons yapmak mümkünse.. lütfen.

    YanıtlaSil
  5. Evet Cim, gerçekten de ev temizliyordum :)

    Günaydın Sima, sevindim ayağının alışmasına :) Benden de kucak dolusu sevgiler..

    Ah Ufuk ah, okumuyorsun doğru düzgün yazdıklarımı, sonra da ben kızıyor oluyorum.. Yukarıda yazdım fal nasıl bakılıyormuş okuyacağın yeri, ama gidip bir de bloğuna yazdım zira şimdi sen gelip bi daha burayı okumazsın. Sayını söyle yazayım falını.

    YanıtlaSil