Yeni Yıl Kararı..

Aralık 20, 2013

Ben Handan. 43 yaşındayım, yaşamın jet hızla geçtiğinin artık daha çok farkındayım.


Yeni yıl dilek listelerimin yıllardır aynı olması canımı sıkıyor artık. Biraz hayat şartlarından ama çokça benim tembelliğimden kalan bir sürü yaşanmamışlıklarım var. 

Daha geç değil, yapabilirsin diyorum bazen kendime. Ama aynı kafayla gidersem hiç şansım yok. Aynı kafayla gitmezsem de geç kaldım çoğu şeye ya. Sandım ki hep aynı kalacağım. Oysa modern hayatın vasıtalarıyla pek belli etmesek de yaşlanıyoruz. Mesela benim eklemlerim biraz yorsam isyan ediyor. Yormak dediğim yılbaşı kartı yazmak bile olabiliyor. Saatlerce yürüyemiyorum eskisi gibi. 

Haydi bunlardan geçtim, artık çoğu şeyi eskisi gibi istemiyorum bile. Yapsam da bunu yıllar önce yapacağım kadar mutlu etmeyecek beni. Heyecanlandırmayacak. Asla yerini tutmayacak.

Diyeceğim o ki, bu sene yılbaşı listeni hazırlarken aynı zamanda plan da yap bu hayallerini nasıl gerçekleştirebilirsin diye .

On yıl sonrası için değil. On yıl sonra, on yıl sonranın hayallerini düşünürsün. Şu an yaşıyorsun sadece. Sonra paten yapmak istemeyeceksin belki, gitar çalmak hiç ilgini çekmeyecek, ya da halin olmayacak. 10 yıl sonra sen, şimdiki sen olmayacaksın, bunu sakın unutma...

Ben Handan. 43 yaşındayım. Yurt dışına eğitime gitmem imkân yok artık, interraille Avrupa'yı dolaşmama da, tırmanış yapmama, uzuuun yürüyüşlere çıkmama, tenis oynamama... Onun için bu yıl , yıllar geçtikçe azalan heyecanlarımın içinden bir kaç tanesini seçip planlar yaparak başlayacağım işe. Belki o birkaç tanesi yenilerine vesile olur.

Belki yapacağım için heyecanlanacağım yeni birşeyler de bulurum zamanla kim bilir?

Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. Handan ablaa çoookk heyecanlııııı :) Yeniyıl dileklerinin, yapmak isteyip yapamadıklarının kısacası gönlündeki her şeyi bu sene yapacağına tüm kalbimle inanıyorum ve öpüyorum çok :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel yazmışsın, evet ertelemeye gelmiyor hayat.

    YanıtlaSil
  3. çok haklısın abla
    Hayalleri ertelemek,
    paraşütü açmadan aşağı düşmek gibidir.
    Belli bir yerde açsan da artık çok geçtir.
    işte bu yüzden hayalleri ertelememek gerekir.Ama en önemlisi de gerçekçi hayaller kurmak gerekir.Hayal kırıklığı yaşamamak için.

    YanıtlaSil
  4. Bu yazi beni cok dusundurdu.hep erteledim simdiye kadar cunki.yasim 33.seninle ayni durumdayim.insallah hepimiz icin guzel bir yil olur bu sene.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkurler Deniz, ben de seni öpüyorum kocaman:-)

    Gelmiyor Ebru, biraz icraat lâzım.

    Hayal kırıklığından hiç korkum yok Yağmur, hayalsiz kalmak beni en çok endişelendiren.

    Küçük çocukla zor kendimizi düşünmek ama bu zamanı da plânlayarak, küçük kaçamaklara çok şeyler sığdırarak birşeyler yapabiliriz Mehtap.

    YanıtlaSil
  6. Bence boşver plan filan yapmayı, hayat öyle sürprizlerle dolu ki plan filan dinlemiyor :)
    Anı yaşa, canının çektiğini yapmaya çalış, olmuyorsa yaşamak zorunda olduğun ortamdan şartlardan zevk almaya, mutlu olmaya bak, bence mutluluk insanın kendi içinde kendi elinde, tabii ki geleceğini elden geldiğince garantiye alıp, zamanı ve parayı har vurup harman savurmayacaksın bu arada :)...
    Bak ben 57 yaşımı devirdim,oldum olası plan yapmayı da sevmem, hayatın bana en son sürprizini gördün ya, kötü sürprizdi ama mutlu bitti :)
    Mutlu, huzurlu, sağlıklı günlerle dolu nice seneler :)

    YanıtlaSil
  7. Çocuklarla birlikte bir şey yapmak için her daim plan yapmak zorundayım, yoksa hiçbirşey denk düşmüyor. Eşimin de iş zamanları karışık ve bir de kendisi çok kararsızdır bu bağlamda benim yedek planlar bazen "Z" planına kadar ulaşıyor:-) Sabah kalktığımda bile o gün yapacaklarımı planlamazsam kendimi boşlukta ve huzursuz hissediyorum. Oysa plan yaptıysam bu keyif yapmaya daha rahat vakit ayırmam anlamına geliyor.

    Bir gün ben de yeşilliklerin ortasında bir ev istiyorum, o zamana kadar sizinkiyle idare edeceğim artık:-)

    Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için:-)

    YanıtlaSil