Kayısı Ağacı

Nisan 05, 2006

Bahçemizde bir kayısı ağacımız var. Buradakiler bilir, boyundan büyük meyvalar verirdi her sene. Ama iki sene önce çok az meyva verdi. Olabilir bu sene az veriyor herhalde diye düşündüm. Geçen sene yine az çiçeklenince nihayet ters giden birşeyler olduğunu hissettim. Üstün bahçecilik bilgim ne yazık ki bitkileri sulamak, onları mümkün olduğunca Can'a budatmamak için uğraşmak ve gidip onlarla konuşmaktan ibaret olduğu için ne yapacağımı bilemedim. En sonunda bu kış , kendim de inanamadığım birşey yaparak ağacın dallarının kökünden budanmasına karar verdim. Ve anladık ki dalları kurtlanmış.

O günden beri benim güzel ağacım bir kütük şeklinde bahçemde duruyordu. Geçen hafta yanına gidip baktığımda hâlâ o vaziyetteydi. Onunla konuşup, baharın geldiğini, artık yeşillenmesi gerektiği, onu çok özlediğimi söyledim.

Dün sabah, Can bana gösterdi- her halde elmas yüzük falan gösterse bu kadar mutlu olmazdım- ( Ama yine de mutlu olabilirim biraz, hani aklında bulunsun Canım:) benim sevgili kayısı ağacım yeşillenmeye başlamış... Sanırım onunla konuşmam işe yaradı.


Herkese günaydın.


Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. Günaydın Handan.

    Ne kadar güzel yeşillenmiş gerçekten de.

    Biraz sevgiye ihtiyacı varmış desene...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir görüntü olmuş.. :))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Handan:))

    Çok sevindim sevgine karşılık bulmana. Ben de bir kere menekşemle konuşmuştum. Küçük kızım kıskanmış "onu benden daha mı çok seviyorsun" demişti hatta. Ardından çiçek açmıştı ama şuan yine sevgisizlikten kötü görünüyor. Yeniden konuşayım bari:))

    YanıtlaSil
  4. bizim evimzin bahçesinde de kayısı ağacı var; ama her geçen sene durumu dha da kötüye gidiyor, her yıl kuruyan dalları biraz daha artıyor.
    biz artık seneye açmaz diye düşünürken o tekrar açıyor,bizi sevindiriyor.
    ama eski ihtişamından da eser yok tabi.
    sanırım kurumayacak tamamiyle,bir yandan kururen bir yandan da yeşerip büyüyor.
    sizinki gibi tamamen budamak gerekiyor sanırım ama...
    GÜNAYDIN..!

    YanıtlaSil
  5. handan bahçeni çoook kıskanıyorum :)
    söylemişmiydim bunu daha önce :)

    YanıtlaSil
  6. çokk sevindim canım yaaaaaaaaa.her canlının sevgiye ihtiyacı ne kadar fazla değil mi....

    YanıtlaSil