?

Nisan 10, 2006

Aklına hiç kötülük gelmeyen birisi, daha mı iyidir, aklına kötülük gelip de yapmayandan?

Benzer yazılarım

7 Yorum yap

  1. aklından kötülük geçen ama yapmayan iyi birisidir bence:))

    bu LeJardinime bir iyilik düşünelim Handancım:))Bekliyorum düşünceni:)))

    YanıtlaSil
  2. bence aklına kötülük gelmeyen daha iyidir, çünkü kötülüğü düşünüp de yapmayan, şimdi yapmasa bile daha sonra yine yapar...
    hişşttt katre'm, işbirliği yapmaya mı geldin hocamla?
    Handan Hocam siz Katre'ye uymayın sakın:)))

    YanıtlaSil
  3. Aklına kötülük gelmeyen.

    Var mı öyle biri ama ?

    YanıtlaSil
  4. Aklina hic kotuluk gelmeyen biri zaten kotulugun ne oldugunu da bilmiyordur, bu yuzden kotulukle tanisina kadar kendisiyle ilgili yorum yapmam. Ama ote yandan aklina kotuluk geldigi halde yapmayan biri kendini kontrol altinda tutabilen,yanlisini bastirmayi bilen insandir, saygi duyarim.
    E tabi bana gore...

    YanıtlaSil
  5. Hay benim şansıma..
    Ne zaman baksam en zor sorular ve konular seçilmiş oluyor..
    Öyle kalakalıyorum ortada:)

    Aklına kötülük gelmeyen bir insan var mıdır bilmiyorum.. İnsanın nefsi varken kötülükten uzak olamaz kanısını belirttikten sonra..
    Ya bırak aklına kötülük felmeyen o saf insanı.. Aklına kötülük gelse ne yapacağı belli olmaz çünkü.. Aklına kötülük gelip de bunu uygulamayandır doğru yolda olan.. Ki zaten normal insan da budur.. Her insanın aklına gelir kötü düşünceler, ne mutlu o düşünceleri uygulamayanlara..

    YanıtlaSil
  6. kotulugun ne oldugunu "bilen" ayni zamanda safligi tarif edendir. kotulugu tarif ederken, "kotu" derken, karsisindakinin safligini da yok eder.
    hic kotuluk yapmamis birisi var olmadigina gore (tanri peygamberleri o kategoriye sokmus sadece galiba, cennete inananlar da saf hali melekte gorecek) ben dusuneni tercih ederim.

    YanıtlaSil