Mutfakta

Şubat 10, 2006

Sizi bilmem ama ben bütün günü sıkılarak geçirdim. Biraz önce ayaklarımı sürüyerek mutfağa geldim. Yemek yapasım da yoktu. Önce çay alıp yanında da olabildiğince kalorili birşeyler yiyeyim dedim. Zaten sıkkınsam, uykum varsa, hastaysam, tedavi yöntemim aşırı kalori yüklemesi şeklinde oluyor hep. Mutfağa girdim, çay suyu kaynarken çorbayı ocağa koyayım diye düşündüm. Sebzeleri doğradım, hızımı alamadım patlıcanları doğradım. Patlıcanları kızartayım bari dedim. Patlıcanlar kızarırken soğan, sarımsak doğrayıp onları sararttım. Domates, biber, pişirdim. Bu arada patlıcanlar kızardı sosa onları karıştırdım. Eh bunun yanına makarna gider. Makarna suyu koydum. Çorbayı blenderdan geçirdim. Şu anda makarnalar pişiyor. Çayım kaynadı ama sanırım onu yemekten sonra içeceğim. Şimdi gidip kocaman bir salata yapayım.

Eh bakmayın öyle, yok bu yazının anafikri falan.

Dağılın....

Benzer yazılarım

11 Yorum yap

  1. ana fikri mi yok ?
    kim demiş yahu ..
    bazı konularda çok benzeştiğimizi biliyor muydun Handaaan :))
    leyn öyle güzel anlatmışsın ki ben de yemek yapıyordum ama seninkileri kıskandım şimdi,ay onlardan da mı yapsam ..?
    biraz kırıklık varsa üzerimde ya da malum günlerde bi' kalori yüklerim ki görenler kusar..turşunun peşine dondurma mı olur ,çekirdekle çikolatalı pasta mı dersin ,makarnayla cacık mı ..Allah ne verdiyse artık,vermedikleri de bakkaldan bi' güzel temin edilir.bak Handan sen n'aaptığının farkında mısın ?şiştim zaten ayrıyetten bi' yerlerim de şişti olan var olmayan var anacım,şimdi yine market yolu gözüktü cık cık cık ...

    YanıtlaSil
  2. Nayirr, nolamaaazzz.... O salatadan ben de istioyrum..ve corba ile ptlicandan da..Yani lutfen:)

    YanıtlaSil
  3. HANDAN..CİMİN POTOŞOPTA HAZIRLADIĞI RESMİ ASIYOM BLOGUMA ŞİMDİ..ASABİLİRDİM DEĞİL Mİ?BAK ASIYOM HE...

    YanıtlaSil
  4. :) Annemin temizlik maceralarina benzemis..Aslinda benim de diyebiliriz..Once bir tek cekmeceye duzenli birsey koymak istersin, sonra bir bakarsin o cekmece cok daginik, onu duzeltirsin..Derken alt cekmecelere dalarsin, ne kadar daginik olduguna lanet edersin bu arada..Sonra masanin ustu, kitaplik, kirli camasirlari makineye goturursun, carsafin degisir, ve yerleri supurmus buluveririsin kendini..Ve..
    Gulumsersin:)Sen de gulumse, cunku hos olmus:D

    YanıtlaSil
  5. Ay bir de unutmadan..O yemekler bana da ayirir misin?Turkiye'ye geldigimde size misafirlige gelmeyi planliyorum da..:)

    YanıtlaSil
  6. Asma canım , aynı dediğin gibi bir tatlı bir tuzlu , allah ne verdiyse götürüyorum ben de :)Ayrıca özür :)

    Yakışıklı Koruyucum, ben sana balık tutmayı öğreteyim en iyisi :) Yapması çok pratik şeyler bunlar, anlatırım sana, alâsını yaparsın.

    Tuğçe, beklerim, yemeklerin bende saklı :)

    Sağol Yalnızlar Kraliçesi, hepimize afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  7. Günaydın Handan

    Bugün tarihin en uzun yazılarından birini yazmışsın.

    Vay canına... :)

    YanıtlaSil
  8. gevrek gelen zavallı Aslı

    yazıyorum tamamı çıkmadı

    YanıtlaSil
  9. Daisy basamadın bi fotoğrafı, tı tı tı ...

    Aslı, ben de hayret ettim uzunluğuna, çok konuştum gerçekten de ama içerik boş o başka.

    YanıtlaSil
  10. KIZ YAPIŞTIRDIM..ÇABUK GEL...DURDUK YERDE KAYBOLUYO BU FOTOĞRAF...
    BANA BAK..YORUM FELAN AÇMADIM..İYİ YAPMIŞIM DİMİ..BİZE NE YORUMU YAPCAKLAR ..SANA SORMADIM GERÇİ..AMAN HATUNA SORMADANDA BİŞİ YAPAMIYORUM ..SEN ŞİMDİ BAĞIRMADA BANA..YORUMU NEREYE YAZCAM DİYE...İSTERSEN AÇAYIM ..HE...HE HANDAN..NE HANDAN...BAYILTACAM SENİ HANDAN...

    YanıtlaSil