Ağlatan Sahneler

Şubat 28, 2006

Kısa Metrajlı Hayatlar da gördüm, ben de yazmak istedim. Gerçi benim ağlamadığım film pek azdır ama olsun. İçlerinden aklıma gelen ilk beşini yazıyorum.







Dünyada Bir Gece İstanbul Film Festivalinde gittiğim ve çok beğendiğim bir filmdi. Bulsam yine keyifle seyrederim. Dünyanın çeşitli yerlerinde aynı gece içinde geçen taksi hikâyeleri anlatılıyordu filmde. (Buradan ) İşte bu hikâyelerin birinde taksi şöförü bebeğini anlatıyordu, orada ağlamıştım.






Akira Kurosawa'nın Düşleri de çok etkileyen filmlerden biriydi. ( Bakınız :) Burada da Köprü ve Sudeğirmenleri Köyü düşlerinde ağlamıştım.








Bu filmde nedense Moonlight Graham (Burt Lancaster)hep beni hüzünlendirir. Hele düşen küçük kıza yardım için sahadan çıkıp yeniden yaşlı hale dönüştüğü sahnede hiç dayanamam.





Kızgın Damdaki Kedi de Koca Baba(Burl Ives)nın babasıyla ilgili anılarını anlattığı sahne ile filmin en sonunda Brick (Paul Newman)in Maggie (Elizabeth Taylor)i yanına çağırdığı sahne unutulmaz..




"Hey captain my captain"... Son sahne...




Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. night on earth,ü almanyada'yken seyretmistim tv de. en etkilendigim filmlerden biridir bu film. filmdeki etkilendigim bölüm ise, armin müller-stahl'in taxi söförünü oynadigi bölümüdür.
    sima

    YanıtlaSil
  2. şimdi gördüm meşaşını..yazdım demişin..nesefim kesildi..koşa koşa geldim..heeee bende şimdi bi spagetti partisi düzenliyeyimde gör sen gününü...
    bak biliyosun yaparım..hatta ben mantı günü yapıcam...:)))
    bu filmlerden en çok kızgın damdaki elizabetli olanını severim...paul newman'nın en yakışıklı göründüğü film bu...boncuk gibi görünüyor gözleri her sahnede...bakınız detaylara...sonra bir kavga sahnesi vardırrrr....ya ben ağlamadım bu filmde..sen neden ağladın henden...
    ölü ozanlar derneğide en sevdiğim yapımdır..intihar eden bir çocuk vardı hani..tiyatrocu olanı..babam konservatuara gitmeme izin vermediğinde ona özenmiştim bende...böööööö:P
    benim filmlerim daha romentik ama naberrrr..:))))))

    YanıtlaSil
  3. hendennnnnnnnn..
    hala bitmedi işlerim..ben sabahlayacam galiba tükkanda....:(

    YanıtlaSil
  4. Cok alakasiz olacak ama. Prehistoric II'de de goril ciktiginda korkudan ziplamistik. Heheh. Herseyde aglarim deyince aklima geliverdi ne alakaysa. Himm aglatan filmler. Istisnasiz hepsinde ablam da aglamistir diye dusunuyorum:)

    Kramer Kramere Karsi
    Sevgi sozcukleri (Arabesk oldu bu:)
    Gulun adi (Kitaplarin yandigi sahne)
    Conan the barbarian(Tulsa Doom oldukten sonraki muzik esliginde)(Kralin kilicinin alinmasi)
    Ejderin yili (Mickey Rouke'nin dokunakli acisi, zaten mickey rouke'un hali vakti yerinde mutlu bir tipi canlandirdigini gormedim)
    İlkkan (Rambo'nun arkadasinin olum haberini aldiginda yuzunde olusan ifadeye)
    Platoon (elias'in olum sahnesi)
    subay ve centilmen (Sid'in intihar etmesi)
    Siradan insanlar
    Terminator II (Son sahne, ulan bu filme bile koydular bir huzun)
    Lost in translation (Bu filmin geneli huzunlu)
    Korkusuz (Fearless) (Jeff Bridges'in olum hali ruyasi, ucak sahnesi)
    Dehsetin nefesi (Jakob's ladder) (Her sahnesi dehset ve huzun dolu, cocugunun yasadigi dusten olu oldugu duse gecis felaket huzunluydu)
    Bridges of the madison country (Kamyonet, ayrilis)
    Bu kadar aklima geldi. Ugrasinca olmuyormus.
    Kursad

    YanıtlaSil
  5. night on earth'de cok huzunlu, cok guzel bir filmdi bu arada. Asansor sahnesiyle hatirlarim o filmi hep. Kursad

    YanıtlaSil