Sabah Sabah

Mayıs 08, 2020

Akşam pişirdiğim koca bir tencere pilav sabah nasıl bitmiş olabilir aklım alamıyor bazen.

Her akşam iftardan önce yemekler hazır, bütün bulaşıklar falan yıkanmış oluyor. Her sabah kalktığımda lavaboda içi su dolu iki üç yıkanacak tencere ile buluşuyorum.

Azıcık daral gelmiş olabilir.  Hayatımda yemek ve bulaşık dışında birşeyler de olsaydı keşke.

Ütülenecek çamaşır sepeti gibi meselâ. Kaç gündür beni bekliyor.

Neyse hop hop hop,  değiş konu.

Dün gece sırt ağrım yine tuttu. Dün de sanırım bütün günler içinde en yattığım gündü. Akşam yedide mutfağa girene kadar ne spor yaptıyım ne bişi yaptıydım. Şu anda uzandığım koltukta bile hissetmekteyim ağrısını, normalde yatarken pek duymazdım. Sinir bozucu azıcık.

Neyse, hop hop hop değiş konu.

Dün gece Legion diye bir diziye başladık Can'la. XMan vari bir dizi. Benim izleyebildiğim türden. Sahura kadar vakit kolaycacık geçti.  Tv+ da gördük diziyi. (Sevgili kocam dsmart, appletv ve netfliks yetmediğiden ona da üye olmuş da)  XMan seviyorsanız bunu da sevme ihtimaliniz yüksek.


Evelsi gün de güzel bir film izledim.


Uzun uzun anlattıydım filmi ama hepsi kayboldu. Bir daha anlatamayacağım, açın izleyin anacım. Hah, şurada anlatmışlar, bakınız.



Saat onbire geliyor. Dokuzda Bilgiç'i uyandırmak için kalktım. O uyuyor, kahvaltısı kurumuş, kahvesi soğumuştur. Her sabahki iç daraltıları. Bir annenin oğluyla imtihanını yaşıyorum her gün. Bir türlü sınavı verip geçemiyorum sanırım. Oğlum diye demiyorum cidden çekilir en ufak tarafı yok. Küçükken sevimliydi, on gündür yıkanmamış pis kokulu haliyle o da kalmamış durumda.

İşte böyle bir sabah. Ayın muayyen günleri öncesi gerilim ve depresyonumun ayın her günü yaşadığım annelik depresyonlarıma karıştığı bu anlarda yazı yazmayaydım daha mı iyiydi acaba yav.

Neyse yazdım gitti.

Bi şarkı kendime getirsin beni, sonra bulaşıkların mutlu dünyasına gideyim.



Benzer yazılarım

15 Yorum yap

  1. ''Hayatımda yemek ve bulaşık dışında bir şeyler de olsaydı keşke'' nin ardında seyahat, konder, deniz, güneş falan bekledim. Ah Handanım, demek ütü mü isterdin. Kıyamam :))

    Kızarmış yeşil domatesler neydi yav öyle. Bu film de en az onun kadar güzel bence. En kısa zamanda izleyeceğim. Teşekkürs:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. konder ne yaa... KONSER tabii

      Sil
    2. Hiç sorma hayalgücüm de köreldi Zeugma :D

      Kızarmış Yeşil Domatesler çok özel bir filmdi, değil mi :)

      Sil
    3. Hep öyleyiz galiba:). Pazartesi yürüme yeteneğimin tuhaflaştığını gördüm ben de hani, onun gibi. Neyse, 1 kez daha yürüdüm düzeldi epey:)
      Süper bir filmdi.Nerede adı geçse seni hatırlarım hep;)

      Sil
  2. bulaşığı sevmiyorum makina olmadığı için mecburen elde yıkıyorum. Ütü de sevmem genelde hafta sonu bir iki gömlek pantolon ütülerim sadece. verdiğin filmi de geçenlerde yeni izlemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makinam olmasa ne yapardım bilmem Özlem, olan haliyle bile bu kadar yıkıyorken. Bu dönemde en azalan işim ütü oldu. Bizimkiler gece gündüz aynı pijamayla dolandıklarından :D

      Sil
  3. Senin oğlunla olan imtihanın benimde ergen kızımla. her gün
    aynı şeylerin tartışması, aynı olayların dönüp durması. bakıyorum etrafa
    bir de şöyle bir durum var; pimpirik iş bitiren, aceleci annelerin ( ben)
    tam aksi çocuğu oluyor. rahat,umursamaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ilk çocukta kendime tıpatıp benzeyenini doğurmayı başarmıştım aslında Buket, ve fakat be iki numara tepetaklak etti herşeyi :) Bir de ergenlik tuzu biberi oldu.

      Sil
  4. hahahaaaa :)))
    Bilgiç'le Oytun'u bir odaya kilitleyelim ve unutalım bence :)))
    Dün bizim de evde kıyamet koptu. Sinirlendim yeter yahu diye telefonu elinden çektim ve 3216546513 milyon kez yere düşürdüğü telefonunu benim bozduğuma karar verdi hahahaa :)) Dişimi sıkmaktan dişim kalmadı vallahi :)

    Film tam benlik... Not aldım hemen... Bu arada hala izlemediysen how to get awat murder şahane bir dizi... Ben bu aralar ona takıldım, soluksuz izliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Odada bilgisayar ve telefon varsa onlar da bizi unutur, hayatlarından memnun yaşarlar bence Şebo :)

      Evet film tam senlik :) Ben de diziyi not edeyim.

      Sil
  5. Biz Netflix'e üye olalı birkaç ay oluyor. Kendime bir liste yaptım, 70'e yakın dizi ve film seçtim. Zamanla yavaş yavaş izleyeceğim. Bu kadar farklı platforma üye olsam ne izleyeceğimi şaşırırdım herhalde :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can sanırım Netflix dizilerinin çoğunu bitirdi Şule :D

      Sil
  6. 😂😂 Bu kadar zor bir gün nasıl bu kadar komik anlatılır. Yine çok güldüm. Üslubunuza bayılıyorum Handan hanım. Hayata bakışınız muhteşem - hep pozitiv.🤗❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olan olmuş, daha sıkılmaya gerek yok diye gülümsemeye odaklanıyorum Umman :)

      Sil