Kitap Salı

Mayıs 12, 2020

Ve hâlâ Diriliş bitmiyordu. Haftaya biter herhalde :)


"Bütün bunları anlamak.. Bütün bunların gizlediği anlamı bulup çıkartmak için benim gücüm yetmez, ey Tanrı'm!  Yalnız, vicdanımın sesini duyarak Tanrı iradesini gerçekleştirebilirim. İşte emin olduğum tek şey bu. Ancak bunu gerçekleştirdiğim zaman huzura, selâmete ulaşabileceğim."

" Her şey açık, aydınlıktı. Önemli, iyi olarak bildiği her şeyin, anlamsız, gereksiz olduğu, bütün bu zerafetin, şatafatın altında eski,  belli suçların, günahların gizlendiği, bu suçların cezasız kalması bir yana, insanın yapabileceği en etkili bir şekilde süslendiği de bir gerçekti."

"Tıpkı onlara benzeyenlerin özgür dolaştıkları, hatta onları yargıladıkları halde, onlardan ayrı bir yanı bulunmayan bu insanların neden hapsedildiklerini araştırmak Nehyudov'un dördüncü işi oluyordu."

" O gece Nehlyudov için bambaşka, yepyeni bir hayat başladı. Bu hayatında bir takım yeni koşulların kendini göstermesinden değildi ; o geceden sonra artık yaptığı her şeyde kendisi için yeni, başka bir anlam olacaktı da ondan."

"-Hayat bambaşka şeyler gerektirir.
 - Bizim dürüst bir şekilde yapmamız gerekenden başka bir şey gerektirmez hayat."


Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Çok güzel alıntılar. Onları okuyunca, değişen dünyamızda, yıllar geçse de bazı şeylerin hiç değişmediğini görüyoruz. İyi okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın her cümlesi başka güzel Tyrha, hepsini alıntılayabilirdim :)

      Evet hiç değişmiyor.

      Sil
  2. Ne kadar güzel alıntılar sonundaki alıntı çok güzeldi 😊 gönlüne sağlık güzel kadın 🌼😊 Keyifli okumalar sevgiler canım benim 😊🌸

    YanıtlaSil
  3. Tam yerinden alıntılar yapmışsınız her biri üzerine sayfalarca yazı yazılabilir elinize saglık kardeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap öyle güzel ki, her cümlesi insanı uzun uzun düşündürüyor.

      Sil
  4. Son alıntı tam da yerinde olmuş ♥

    YanıtlaSil
  5. Hep niyetleniyorum alıp okumaya, sonra bir şekilde kalıyor ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusunu görünce çok üzüleceğim, haksızlıklar sinirlendirecek beni diye okuyasım gelmedi Tolstoy cümleleri beni benden aldı Mimoza :)

      Sil
  6. alıntılar çok manidar, keyifli okumaların olsun :)

    YanıtlaSil