Yemek Yapmayı Seviyor muyum?

Mayıs 26, 2020

Youtube da küçük ev,  daire, karavan videoları izlemeyi seviyorum. Seyrederken fark ettim ki abartısız hemen hepsi yemek yapmayı çok severim modunda. Baharat raflarında onlarca kavanoz da bunun kanıtı olarak sunuluyor. İçimden yavrum eğer Hintli değilsen o kavanozlar bana yemek konusunda tatsız tutsuz şeyler pişirip baharata bulayıp yediğini gösteriyor derken buluyorum kendimi :)

Sonra kendime sordum, yemek pişirmeyi seviyor muyum?

Hele üç iştahlı erkeğimin hep evde olduğu (tamam ben de onlardan geri kalır durumda değilim iştah konusunda) ve dışarıdan hiçbir şey sipariş etmemek için uğraştığım şu günlerde bu soruyu daha sık sormaya başladım kendime.


Mutfaktan çıkamıyorum. Bu yazıyı yazmadan önce de mutfaktaydım. Kıyma kavurdum, makarna haşladım, bezelye yemeği şu anda pişiyor. Dün tavuk, bulgur pilavı, patatesli börek, fasülye tava yapmıştım. Sabah sarımsaklı ekmek pişirdim. Dün tost vardı.

Yani hiç bitmiyor.

Yemek pişirmeyi seviyor muyum,  bilmiyorum.

Kalabalık sofralar hazırlayıp arkadaşlarımı davet etmeyi seviyorum . Yemeklerim de lezzetlidir, güzel yaparım  şimdi. Elim hızlıdır. Bir saate üç kap yemek çıkartabilirim size.

Ve fakat yemek yapmaktan bıkmışlığım bir kenara mutfak temizlemek, fırın buzdolabı silmek, dolap kapağı ciflemek içimi daralttı.

Videoları izlerken bahçelerinden üç minik yaprak kopartıp evlerinde iki dalla salata yapan tiplere dalasım geliyor :D Ben bir saat yeşillik yıkıyorum bi salata yapmak için bu seninki de yemek mi şimdi hanııım.

Seneler önce Racheel Ray izlerdim. Yarım saatte üç kap yemek yapardı. Bakın evde yapmak çok kolay modunda. Anacım domates yıkanmış doğranmış kavanozdan,  dök, havuç rendelenmiş pakette dök, hepsinden öte yeşillik yıkanmış pakette dök. Ooo,  ben on beş dakikada da yapardım o zaman,  pöh diye söyleniyordum ona da. Biz yıkanmış paketleri de sirkeli suya sokmadan kullanmayız üstelik. Niyeyse.

Benim için mutfak girilip, en kısa sürede çıkılması gereken yerdir. Ruhuma uygun müziğimi bulmuşsam, biraz daha uzun kalabilirim. Ama o kadar.

Yine de sanırım bu kadar çok yemek yapmak zorunda olmasaydım seviyorum diyebilirdim. Hımm. Ev yemeği yemeyi de seviyor olabilirim.  Bilemedim.

Benzer yazılarım

34 Yorum yap

  1. Arkayı toplayan biri olsaydı daha keyifli olabilirdi, mutfak tezgahını topla topla bitmiyor:)

    YanıtlaSil
  2. :) Zaten günümüzün çoğu mutfakta geçiyor gibi.Onu doğra bunu yıka ertesi günü düşün :) Yemek yapmak benim için yavaş yavaş bir keyif olmaya başladı özellikle de çocuklar beğeniyorsa değme keyfime :) eline emeğine sağlık bezelyeye bayılırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yemek düşünme kısmı tam bir kâbus . Ben et yemeklerinden sıkıldım, bizimkiler etcil. Bugün bezelyeye kıymayı bastığım halde burun kıvırarak yediler. Tavuğu iki dakika pişirseydim daha makbule geçecekti onlara.

      Sil
  3. Bugün lahmacun denedim evde.
    Oldu mu... yenmeyecek değillerdi 😁😁
    Elim yavaştır benimde. Yemek yaparken daralmak istemem. Yavaş olsun benim olsun, tarzım bu 😂
    Yaptığım olmadı mı o gün bitmiştir ben için. Suratsız iştahsız biri olur çıkarım. Misal dün tatlı olmadı ona sıkıldı canım.
    Farklı tatlar denemek istiyorum da Işte bazen olmayınca sinir oluyorum.
    Şimdi ben yemek yapmayı seviyor muyum..
    Bilmem. 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır lavaş üzerine lahmacun yapıyorum ben de Hayalperest.

      Benim mutfağa girmemle çıkmam bir olmalı, aynı anda bütün tencereler ocağa girer, mühndislik bilgilerimin hepsini en kısa sürede yemek yapmak üzerine kullanıyorum valla :D

      Bilmediğimize göre sevmiyoruz sanki, aksi halde seviyorum derdik gibi geliyor.

      Sil
    2. Galiba. Sanırım.
      Ama nefrette etmiyoruz kanımca
      :))))

      Sil
  4. Cok haklısınız o salata malzemelerini (100 cesit:)) her posetten ayri ayri cikar,yesillikleri yika,sirkede beklet sonra tekrar yika🤯zahmetli ama onsuz da olmuyor. Videoda yemek yapanlari izlerken hem cok kolaymis gibi hem de cok kisa surede oluyormus gibi ama kendimiz yapmaya kalktigimizda çıkan bulaşıkları mi yıkasak, dağılan ortalığı mi toplasak ve ucan zamandan mi bahsetsek😅 Bu durumda galiba seyrederken aldığım haz daha fazla 😉Saygilarimla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aslında hemen hiç seyretmem yemek programı, Rachael Ray niye seyrediyordum bilmem :D Zaten kilomu zor tutuyorum, gördüğüm her şeyi canım çekince izlememek daha mantıklı geliyor. Yemek bloğu da bakmam mesela :)

      Sil
  5. Ben yemek icad etmeyi (ve bazen "bunlar klasik osmanlı sofrası" diye yutturmayı) çok seviyorum. Hızlıyım, iyi de yemek yaparım ama çok tembelim be Handan, akşamları tek çeşit yemek yapıyorum yanına da söğüş salata. Öğlen genelde kendime salata, ev ahalisine tost, şipşak börek ya da çorba üstüne de meyve ile sallıyorum. Corona olmasa zaten sadece akşam yiyorduk beraber.. AMA. Misafir gelince ben de her Türk kadını gibi kendimden geçiyorum :D Bir ara kim yemek yaparsa öbürü toplayacak kuralı vardı evde ama ne olduysa Corona sayesinde 1950'lerin sosyal rollerine döndük yahu. Yemek programı hiç izlemedim desem! Bence anneden ananeden (yani ya da babadan dededen şimdi erkeklerin hakkını yemek istemem, yapınca çok güzel yapıyorlar, bir de mutfağı batırmasalar..) izleyerek öğrenilir yemek yapmak yahu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar küçükken ben de daha az uğraşıyordum sanki Ceren. Ama meselâ şu anda pişirdiğim bir tencere makarna da bezelye de bitti. Kıymanın ucundan biraz kaldı. Salata oğlanlar zaten yemez. Güya iki öğün yapmaya çalışıyorum ama yine de çok vaktimi alıyor. Neyse bu da iyi, kayınvalidem sağken, üç ay bizde kalırdı. Günde on defa sofra kurardım. Her temeğin tuzlusu tuzsuzu iki tencere pişerdi. Hımmm. O ara bıkmış olabilirim herşeyden :D

      Sil
  6. Yemek yapmak özellikle börek,kek türü şeyler yapmaya bayılırım terapi gibi gelir güzelde yaptığımı söyler yiyenler. Şimdi eşimde yapıyor açıkçası işime geliyor hazır yemek. Ama dediğin gibi temizleme işi hiç cazip değil. Bezelyeyi çok severim eline sağlık güzel görünüyor. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşimin mutfakla hiç alakası yok. Oğlanlar kurabiye kek falan yaparlar o kadar. Sanırım bu kadar çok pişirip durmasam belki sevebilirdim. Bir de şu var ki bizimkiler etcil, ben iki gün et yiyince öğk geliyor, pişirecek yemek bulamıyorum.

      Sil
  7. Yemek yapmayı çok severim. Yeni tariflerle repertuvarım çok genişledi:) Elim benim de hızlıdır. Mutfakta çalışırken getir-götür işine bakacak biri lazım lakin. Öyle tek başına sevilecek iş değil. Salçayı getirir misin, pirinci ver, karnıyarık tenceresi lütfen dedin mi anında elinde olacak. Her işi kendini yaparak 3 çeşit yemek yapmak insanı nakavt ediyor. Üstüne bir de mutfağı topla, yensin bitsin bulaşıklarla uğraş, düşün bak kaç saat gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli evde yiyince herkes ben de adana kebaptu, acı tatalı soslu tavuktu, değişik yemeklere başladım Zeugma. Yemek yapmaktan daha da uğraştıran yapacak yemek seçmek. On saat ıspanak yıkayıp pişirip, yemeğe burun kıvıranları görünce tepelerinden geçiresim geliyor o tencereyi.O üç çeşit yemek bir de iki öğün yapılınca mutfaktan çıkamıyorum neredeyse. Bıkmışım ben yaaa :)

      Sil
  8. kesinlikle yemek yapmayı cok seviyorum..25 yıllık yemek defterlerim var..yöresel ve farklü ülke tarifleri denemeyi de cook severim...hatta yemek kitapları almayı da cok seviyorum.bu konuda bir yazı yazıcam blogumda havam yerinde oldugu bir zaman.. eş- cocuk sorumlulugu ve yemek yapmak görev olması durumlarını yaşamadım..o zaman da sever miydim bilmiyorum..belki daha cok severdim.yaptıklarımın alıcısı olurdu..pişirmek kadar tüketmek de önemli..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarının alcısı olunca iyi de yaptıklarını yemek istemeyen olunca sinir bozucu biraz Sobe :) Hep kendi sevdiğin yemekleri yapamamak da cabası. Ama tabi yaşamadan görülmez, belki de dediğin gibi olur :)

      Sil
  9. Yemek programı izlemeyi ve canımın çektiği şeyleri canım isteyince yapmayı çoooooook seviyorum :D Severek yapınca da lezzetli oluyor. AMAAAAA zorla yapmayı, yani işte evde yemek olsun diye mecburiyetten yemek yapmayı sevmiyorum. Elim de hiç hızlı değil maalesef :( Tüm mutfağı dağıtırım bir şey yaparken. Benim için de toplamak yemek yapmaktan daha zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de canımın çektiği şeyleri pişirirken pek mutluyum ama günde üç öğün sürekli mutfakta yemek düşünürken sıkılıyorum.

      Sil
  10. Bana da yemek yaptıracaksın ama ardından gelen o temizlik işini mümkünse başkası yapsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak, günde bir kere gireyim, pişireyim, trmizleyeyim sorun yok aslında Beyda, ama üçüncüde ipler kopuyor bende :D

      Sil
  11. Ya inanamıyorum daha dün eşime dedim ki ben yemek yapmak istemiyorum artık...O da gülümseyerek tamam bundan sonra ben yaparım dedi :)) Ve benim bu isyanımın tek sebebi senin yazında yazdıklarınla birebir aynı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyaya gelme amacım yemek yapıp ocak silmek gibi hissetmeye başlayınca isyana geçiyor insan Sevda :) Neyse, eşin yemek yaparım demiş en azından :)

      Sil
  12. Keşke hep yesem ben mutfağa girmesem😬😁

    YanıtlaSil
  13. Ben de sevmiyorum. Yani işler böyle otomatiğe başlayınca, mutfak robotu gibi hissediyorum. Pandemi sürecinde bu his çok arttı. İşe giderken kendimi daha iyi hissediyorum kesinlikle. evde sadece yemek yapıyor, bulaşık makinesi doldurup boşaltıyorum. Bence sevmek zorunda da değiliz mutfakta olmayı. Aaaa, geldiler bana :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da geldiler Mimoza :) Akşam beş oldu ancak çıktım mutfaktan.

      Sil
  14. ben seviyorum mutfakta bir şeyler çıkartmayı değişik antin kuntin lezzetle denemeyi ama kesinlikle en bunaltıcı kısmı temizlik, derleme toplama... Hele şu pandemi günlerinde marketten gelenleri temizleme işlemi gerçekten insanı fena daraltıyor nasıl da poşetten çıkarıp dolaba yerleştiriveriyormuşuz önceden unuttum valla :)
    ama yinede saygıyla eğildim bir saatte yemek çıkartma ve menüdeki çeşitlilik karşısında ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım günde bir kere girsem seviyor olabilirdim ama hiç çıkamayınca mutfaktan bıkmış olabilirim artık Minik.

      Evet balkonda ayağımın dibindeki paketlere bakarken ben de o eski günleri özlüyorum.

      Sil
  15. Ben yemek yemeyi severim ama yapmayı sevmem. Maddi durumum iyi olsaydı bile temizliğimi kendim yapabilirdim ama eve sırf yemek yapacak birini almak çok cazip geliyor. Yemek yapmaya harcanan vakte üzülüyorum. Sen bir iki saat uğraşıp bir şeyler yapıyorsun on dakikada bitiriyorlar. Diğer öğün yine aynı şey. Hiç benlik değil ama mecburen yapıyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır bir de pişirecek yemek gelmiyor aklıma artık Şule.

      Sil
  16. Ben artık sevmiyorum. Her gün pişirmekten bıktım ☹️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün gece ikide soruyorlar yiyecek birşey var mı diye, bu saatte self servistir, hâlâ mı size servis yapacağım dedim :/

      Sil