Sabah Sabah

Mayıs 31, 2020


Bizimkiler uyurken, ben de balkonda keyif yaparken aklıma dün akşam gözüme ilişen, içindekilerin artık patlayıp çıkmak üzere olduğu saksı geldi. Bir arkadaşım vermişti seneler önce. Güya ayıracaktım içindekileri.


Hepsi de pek istilacı şeyler zaten. Bir de yüz defa attığım kaktüsü görmez miyim içini açınca. Yahu yine ne zaman girip de kendine yer edindin. Bu üçüncü postadır geri dönüşü.

Neyse saksılar tamamlandı, şimdi balkonu temizlemeye çalışıyorum.


Can'ın düzenliyorum diye sağa sola tıkıştırdığı şeylere yer ararken bilgisayar odasında burun buruna geldiğim raf yeniden tepemin tasını attırdı yine. Zaten her dolabın ardında yüzlerce salkım saçak kablo, çoklu priz falan var, yetmemiş göz hizama taşımış. Öfffff. Bir de aferin bekliyor benden.

Bu arada dün baktım yemeğim var, dur temizlik yapayım azıcık dedim. Ev dandini, ütülenecek çamaşırlar, etraf dağınık falan. Ben ne yaptım dersiniz,  banyonun duvar fayanslarını cifledim. Çünki batmıştı bana.

Şu an herşey, herkes batıyor. Kahvaltı hazırlamam lazım ama mutfağa giresim yok. Metehan kalkmak gafletinde bulundu, dur ona satayım şu işi. Poflayarak gitti mutfağa şimdi.

Ben de şu balkonu yıkayayım, oradaki solmuş, sararmış şeyleri de bi düzeltsem iyi olacak.

Tabi hâlâ ev dandini, söylememe gerek var mı bilmem.


Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. ay o kablolar, işte çabucak eskiye çıkan elektronik şeylerden bana da fenalık geliyor.Hepsi çekmecelerde, bir gün dellenip atıvericem ya dur bakalım. Bu koronada iş hiç bitmedi evlerde,nerde bizim zamanımızın annelerine hizmet eden gençliği:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerdeeee, hepsi köşesinde üç maymunu oynuyor.

      Sil
  2. Şu ev işleri hiç bitmiyor sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giiiç bitmiyor Ebemkuşağı, sabahtan beri ayaktayım, daha bir tek bilgisayar odası toparladım. Mutfakta bulaşıklarla boğuşuyorum. Daha yemek falan da yok ortalıklarda.

      Sil
  3. Benim de ev üstüme üstüme gelmeye gelmeye başlamıştı kiii, işe başlıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne büyük saadet :) Umutla Can'ın uçuş programına baktım ama bu ay da boşmuş :/

      Sil
  4. bitmeyen işler derle topla hep aynı hep aynı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl pasak nasıl pasak . 24 saat oturmasam yapacak iş var Özlem.

      Sil
  5. O kaktüsten benim de vardı. Dikenleri üzerinde dantel gibi dururdu. Bir ara minik sarı çiçekler çıkardı. Keşke benimki de geri dönseydi Handan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, istemediğin ot dibinde biter hesabı, ben de kurtulamadım bir türlü Zeugma :D

      Sil
  6. balkonda saksılar ve ciceklerle ugrasmak su ara benim de en sevdigim işlerden. deli kız gibi onun saksısını büyüt ,bunun yavrularını ayır ,ay rüzgra cıktı güllerim noldu diye koş balkona..ömrüm bu sekilde geciyor son günlerde..
    sizin kaktüslerde hoşmuş..severim kaktüsü..nazlı degildir.kaprisli degildir.baksan da bakmasan da sana küsmez. hediyelik yapıyorum ,kökten ayırıyorum yine su ara.:) elbet birgün eş dostla kavuşup gidip gelecegiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitkilerle uğraşmak beni de çok mutlu ediyor Sobe. Bir sürü meyve ağacım olmuş yine saksılarda. En çok da ağaçlarımı seviyorum :)

      Sil
  7. Çok elektronik eşya almıyoruz ama o kablolar nereden geliyor, birikiyor, sonrasında ne kablosuydu hatırlamıyorum bile. Bir gün dünyayı kablolar istila edecek:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bir de sürekli elektronik eşya alıyoruz, düşün halimi Tosbağa Günlüğü. Kulaklıklar, harddiskler, neyse saymayayım sinir basacak yeniden.

      Sil
  8. Ayolcum, bırak bazen ev dadndini kalsın. ( sana diyene bak, benim de senden aşağı kalır yanım yok. İki aydır evden çalışınca ev işleri vs. bana kaldı :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten dandini de ara ara çöp ev olmaktan kurtarmaya çalışıyorum Minik.

      Sil
  9. Bizim ev de batmış durumda 🙈🙈🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes sürekli içeride, ev ne yapsın :)

      Sil