Film Meydan Okuması 9 - 10

Mayıs 10, 2020

9. Repliklerini ezberlediğiniz bir film seçin.

Metehan küçükken Kediler ve Köpekler filminin repliklerini ezberlemiştim sanırım. Hatta filmin görüntülerinden çok sözlerini biliyordum zira Metehan dönüp dönüp izlerken ben iş yapıyor oluyordum,  arka plânda sözler beynime işlemişti :D

10. En sevdiğiniz yönetmen kim?

Böyle n sevdiğimli sorular da öyle zor geliyor ki bana. Çok sevmek kavramımdan öte en sevmek kavramım pek gelişmemiş. Aklıma ilk gelenleri söylüyorum daha çok.

Yönetmen olarak aklıma ilk gelen isim Peter Weir.

İşin ilginci yönetmeni sevdiğimi çook geç fark ettim. Sevdiğim bir çok filmi yönetmiş olduğunu gördüğümde çok şaşırmıştım.







Benzer yazılarım

10 Yorum yap

  1. heey peter weir, abd sinemasının en iyilerinden ivit, martin ritt, sydney pollack gibi. bu listedeki filmler onun ortalama filmleri. ölü ozanlar dışında tabii :) hanging rock, witness, last wave, the way back, the year of living dangerously, gelibolu, bunları izleeee, bunlar daha iyiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Truman Show da en sevdiklerimden. Whitness'ı da izledim sanırım, ama hiç hatırlamıyorum. Bakacağım diğerlerine de :)

      Sil
    2. harrison ford, amish ler arasında, çokzeeel :)

      Sil
    3. İzleyeceğim yeniden :)

      Sil
  2. weir görünce heyecanlandım yaaa :) ölü ozanlar, hanging rock, witness, bu üçü en sevdiğim, bu yönetmenden, üçünü de indirdim, süper kalite görüntü, türkçe altyazı org dan da alt yazısını aldım, arada izliyom, bi de eskilerden yine, akbabanın üç günü, robert redford, bunu da izlemelere doyamıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölü Ozanlar Derneği'ni kaç kere izledim bilmiyorum. İlk sinemada gittiğimde, o karanlıkta çantamdan kâğıt kalem çıkartıp sevdiğim sözleri yazmıştım. Hey gidi hey, o zamanlar elimizin altında internet yoktu tabi film alıntılarına ulaşacağımız :)

      Sil
    2. ceren sana cevap vermişti bi baksan yaa hihihi :)

      Sil