Rejim Yaparken Kilo Almak

Şubat 22, 2019

Üç gün evden ayrıldım, döndüğümde 2 kilo artmış gözüküyordum.

Hava değişimi, yol falan ,şişmiş olmalıyım dedim. Tamam rejim yaptım diyemem ama kilo da almamam lâzımdı.

Şimdi bir hafta sonunda tartıldım ve yarım kilo almışım.

Bu hafta boğazım acıdığından evden çıkıp yürüyemedim. Bir iki de pastil almışımdır. Düşünüyorum, düşünüyorum, ben kendimi mi kandırıyorum rejim yapıyorum diye acaba. O hayal bir açlık mı, rüyamda mı yiyorum. E ama Bilgiç vermiş kilo. Aynı şeyleri yiyoruz.

Ay metabolizma ben senin.

Neyse.

Dünden beri canımı sıkan başka bir konu daha var.

Bizim balkondaki Kırpık'ı kaçırdım. Akibetini merak ediyorum.

Valla kötü niyetim yoktu. Anası babası gelip duruyor, uçarsa çekeyim diye kamera kurdum balkona. Ama dolabın üzerinde Can'ın bir ödülü var, önümü kesip duruyor. Şunu kaldırayım oradan dedim.

Ay kanatlarını açıp açıp gıpraşamayan kuşun uçacağı tuttu iyi mi?


Gitti ağaca kondu. Anası babası gelince gelir , ben balkondan uzaklaşayım da korkmasın dedim ama getiremediler yavruyu geriye.

Pufff.

Umarım kargalar, martılar ya da kedilere yem olmamıştır.

Şapşal kuş, ne uçuyorsun. Annen baban benden kaçmıyorlar da.

Neyse, üzüldüm oldukça. Ama yapacak bir şey yok.

Yalnız çok ilginç balkonu hiç pisletmediler. Konup gittikleri arka balkon pislik içinde olduğundan ön balkonuma sokmamaya çalışıyordum ben onları. Bir tane pislik yok. Onca gün yuvada oturdular üstelik. İlginç. Kuş kişisi yuvasına pislemiyor mu nedir. (Hayır efendim, pisletiyormuş da bizimki dolabın tepesinde olduğundan ben görmüyormuşum. )

Ay iki konu da birbirinden içimi sıktı. Gidip şu kitabıma gömüleyim ben biraz (O da mutlu bir şey değil ya, neyse ) Sonra da kendimi temizliğe vereyim.

Ne yedim ben bu hafta yaaa, cidden çıldırıciğim :/

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Annem de aynı şekilde ya, sizin bence yiyerek kilo vermeniz lazım ki metobolizma yavaşlamasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 gr verdim diye kızarken bir de kilo almak geldi başıma, cidden çok sinirliyim Özlem. Yiyerek de veremiyorum. İyileşeyim de yürüyüşe çıkmaya başlayayım yeniden bari.

      Sil
  2. bizde dün itibariyle iki öğün yeme olayına başladık ,bakalım bir hafta deneme sürüşü var,dayanacakmıyız yoksa pes mi edicez.Kuşa üzüldüm yavrum ya neyse doğal hayat yapacak bir şey yok bak sana hiç iş çıkartmamışlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında iki öğün güzel işe yarıyor. Ramazanda hep kilo veririm ben. Hem de yediklerin de güzel şeyler oluyor.

      Evet ya, kuş gitti, ben de üzüldüm. Ama anası babası yine işte gibi. Sürekli doğuruyor mu bunlar, anlamadım ki :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. :( Yeneceğiz bu makus talihi Ecehan. Çok pis inatçıyımdır ben :D

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Yol dönüşü öyle düşünmüştüm ama şu an hiç bir bahane bulamadım Hayalperest . Neyse en azından Bilgiç veriyor, en çok onun vermesini istiyorum :)

      Sil
  5. Sanirim isin sirri istikrarli ve sabirli olmakta, hemen hevesin kirilmasin o yuzden.

    Kiloyu alirken de hepsini hemen almiyorsun ya, ohooo o kadar yedim yedim bu kadarcik almisim, yemeye devam o zaman diyorsun sonra hepsi bir anda geliyor, kesin tarti bozuk bu kadar da almis olamam durumlari :))

    Verirken de benzer seyler oluyor, o kadar dikkat ettim, hareketi arttirdim bu kadarcik mi verdim yani hissine yenik dusmeyip devam edersen sonra onlarin da hepsi bir anda gidiyor. O yuzden bence saglikli ve dengeli beslenmeye devam, bolca da yuruyus, hareket, bir sure sonra meyvelerini toplayacaksin bence, vayy beee ne kilo verirmisim de haberim yokmus heeyt bee diyeceksin. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok , o hisse yenik düşmem Yasemin. Diyete başlaması en zor kısım benim için, onun için başladıktan sonra kolay kolay bırakmam. Elbet ben o metabolizmadan daha inatçıyım, o kilolar gidecek :D

      Sil
  6. İtiraf ediyorum rejim yaparken neredeyse mide fesatçı geçiriyordum :D ablamla düşündükçe hala gülüyoruz bu duruma:D sonra bende rejimi bıraktım ve sağlıklı yaşamaya başladım daha etkili oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo fazla 20 falan olunca sağlıklı yaşama kısmına geçmem bir işe yaramıyor ne yazık ki Meltem :D Ama tabi midemizin haşatını çıkartmıyoruz :D

      Sil
  7. Ne yiyosun cidden yazsana bi ara merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla lahana çorbası diyetine varacağım sonunda Bahar. Aynı şeyleri (hatta daha fazlasını ) yedirdiğim Bilgiç kilo veriyor. Hadi ben yavaş kilo veriyorum anladım da kilo almak da ne o kısmı çözemedim. Ama şiş olduğumu hissediyorum. O kadar su içmeye nasıl şiş duruyorum bilmem.

      Sil
  8. İnsan rejim zamanı ne yaptığını bilemiyor efendim. tartıya 2 haftada bir aç karnına çıkarsanız o zaman sizin için çok daha iyi olacaktır. Çok tıkkat etmeniz gerekmektedir bu hususa.

    kuş için de üzüldüm. Çocukluğumdan hatırlarım hep kuşlarla iç içeydik. Kuşlar insanların yerleşim yerlerine yakın yuvalarını kuruyorlardı. Şimdi ise ortalıkta ağaç bulunmamakta ve kuşları görememekteyiz. Çok şanslıymışsınız ki balkonunuza bir tanesi kurmuş yuvasını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haftada bir tartılıyorum ama bu haftaki abuk duruma akıl erdiremedim Levent.

      Bizim burada o kadar çok kuş var ki kendimi çok şanslı hissediyorum . Her an kuş sesleri arasındayım, İstanbul için müthiş bir lüks.

      Sil
  9. Yaş aldıkça metabolizma yavaşlıyor Handan. Bilgiç, yediklerini senden daha fazla miktarda yakacak mecburen. Üstüne bir de hava değişimi ekle. Ondandır. Ben öğrenciyken ne zaman memlekete gitsem ertesi gün göbeğim kocaman şişer ve geçmezdi. Bizimkiler çok şaşırırdı:)
    Kuşa ben de üzüldüm. Annesi elinden tutup getirse dicem ama kuş bu. İnşallah döner..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şehirler arası yolculuğun şişkinliği diye düşünmüştüm ama Zeugma pazardan cumaya hâlâ mı inmemiş bilemedim.

      Yok ,anne babası karşı ağaçtaki kuşu alıp getiremedi.

      Sil
  10. Benim blkonda doğan iki yavru ve ebeveynleri balkonu nasıl batırmışlardı anlatamam. Gübre diye satsam köşe olurdum. O derece Handan.
    Allah güvercinlin de terbiye edilmişini versin kuzum. Ne diyeyim.

    Su iç, su :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah Tülin, dün balkonda sandalyeye çıkıp dolabın üzerine bakınca ben de gördüm o gübre yığınını. Hatta yazıyı gidip düzelteyim dedim :D

      Su içmekten içim şişti :D

      Sil
  11. Üzülme sen onun uçası gelmiştir.
    O da eğitimin bir parçasıdır belki de.

    sakin ol;Kilolar öyle oluyor biir süre sonra çözülecek,ve sende süzülüp kozasından çıkan kelebek gibi hafifleyeceksin...Az daha sabır.
    Arkadaşım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım öyle gelmiştir Merih, hayır uçabildiğini kendisi de bilmiyordu şapşikin :)

      Bakalım , ben inatla devam edeceğim rejime. Ekbet bir ara gitmeye karar verecek kilolar :)

      Sil