Bir Ayın Sonunda

Şubat 13, 2019

Bugün rejimimizin birinci ayı bitti. Ayrıntılarıyla ilgilenmeyenler için yazı da bitti anacım . Paso yedim yemedim muhabbeti yapacağım . Belki yaz öncesi başlamak isteyenleri gaza getirir diye yazıyorum. Tabii kendimi de :D

Bu ayın sonunda artık midem minicik kaldı, öyle doyuyorum ki kendimi yemek yemek için zorlamak zorunda kalıyorum.



Hahaha, yok yav  hâlâ deli gibi açım. Mide küçüldüyse bile bana bunu belli etmemek konusunda kararlı :D İnsan sürekli aç hisseder mi ? Arada bir tok olaydım bari. İnanılır gibi değil. Tok olma duygumu kaybetmişim ben. Rejim yapmazken de doymuyordum hiç zaten.

Su içmekten böğk dedim. Özellikle geceleri acıktıkça su yudumlamak bir yerden sonra sinir bozucu oluyor . İçine zencefil, tarçın, elma, limon falan atıyorum, ya da yeşil çay karıştırıyorum zaman zaman.


Okul açıldığından beri düzenli yürümeye çalışıyoruz Bilgiç'le  . Sol kalçamdaki ağrı zorluyor beni ama arttıkça yavaşlayıp azalınca hızlanıp idare etmeye çalışıyorum. Bilgiç'in de ayağı topallıyor.

Evde sürekli yemek pişirmekteyim. Meselâ şu an sabahın yedi buçuğu ve ben okulda yemesi için yemek ısıtacağım birazdan. Hiç bu kadar tencere yıkayıp durmamıştım. Diğer yandan rejim yapmayan ikili için normal pilav makarna, bize kepekliler, kinoa falan derken iş ikiye de çıkıyor tabi. Üzerine bir haftada üç yemekli misafir işimi kolaylaştırmıyor :D

Ay boyunca bir dilim yaş pasta, minik iki parça baklava, yarım dilim cheesecake yedim. Salep içtim. Muz ve kuru üzüm tatlı ihtiyacım için yeterli oldu çoğunlukla.

Haftada bir gün serbest gün yapıyoruz içimiz iyice şişmesin diye. Serbest olmanın düşüncesi bile yetiyor bana :)

Çok fazla listelere bağlı kalmadım. Bilgiç'e bol etli şeyler yedirmeye çalıştım. Çiğ bir şey yemediğinden sebze yemekleri ile dengeledim akşamları. Fındık, badem yedi bol bol. Şeker krizlerinde benim gibi meyve yemediğinden meyveli barlarla idare ettik. Bir de sakızlarla. Gecede bir paketi bitiriyordu ilk günlerde şimdi o da rahatladı.

Neyse işte. Biliyorsunuz bir hafta 100 gr diğer bir hafta 200 gr , beni çıldırtan rakamlarla karşılaşsam da pes etmedim.

Bir ayın sonunda çılgın kilo verişimiz olmadı. Ben ekim ayındaki kiloma ulaşabildim ancak. Yani asıl bundan sonra zorlanacağım. Bilgiç de hâlâ 3 rakamlı sayılarda.


Ama işin en zor kısmı olan başlamak aşamasını atlattığımız için, hayalimizdeki kilo olmasa da her halükârda şimdiki halimizden daha iyi olacağız .

Hepinize tavsiye ederiz :)

Benzer yazılarım

26 Yorum yap

  1. Bilgiç olması gereken kiloya ulaşsın umarım, tabii sende canım. Kolay değil bizde eşimle bir yıl önce bayağı dikkatli bir yeme içme ile yaptık bu işi.Eşimde üçlü rakamlarda 2'lilere indi ve hala aynı.Çabuk olmuyor zamana yaymakta fayda var.zayıflamak sabır işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet zamana yaymakta fayda var Mehtap. Kafamda bir tık atınca başlayıp rejime devam edebilşyorum ama bir de sabitleyebilsem. Ne ara yine kendimden geçip kilo alıyorum bilmem :) Bilgiç sırf Amerika'ya gitmek için inanılmaz irade gösteriyor. Çılgın gibi şekerli şeylerin dibine düşüyordu. Gerçekten çok mutluyum şimdi sağlıklı besleniyor.

      Sil
  2. Ay, Allah yardımcınız olsun. Bu diyet işi zor iş, yani düşüncesi zor. Onu atmak lazım sanırım kafadan ama nasıl? 😀
    Ben de 2017 Eylül ayında başlamıştım diyete. Kendime göre kilo fazlalığım vardı. Bedenim ince gözükmesine rağmen, bu bedende 7 kilo yağ fazlam vardı. Kendim halledemiyordum sorunu. Az yiyordum ama hiçbir değişiklik olmuyordu. Ben de sonunda diyetisyene gittim. Kilom az olduğu için daha sık kontrol etti diyetisyen hanım. Haftada bir gittim. Ama çok acayip disiplinli bir insanımdır. Kadın bile şaştı halime. Tam altı ay boyunca ağzıma bir meyve bile atmadım. Sadece yılbaşı tatilinde şampanya içtim 😀 Hahaha :)
    Benden çok evdekiler benim diyetimden nefret etti. Ben yemeyince benden çok etrafımdakiler mutsuz oldu :)
    Yanımda olsan ben sana destek olurdum. Acıktıkça birlikte ağlardık :)
    Çok öperim Handancım. Kolay gelsin. Gider o kilolar merak etme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kafama takınca pes etmiyorum kolay kolay Özlem . Tabi Can eve tatlı, çikolata falan taşımasa daha iyi olacak ama. Teşekkür ederim canım :) Gitsinler , yeni mayo alıp Maldivler'e gidicem :D

      Sil
  3. Kolaylıklar dilerim ikinize de ilk zamanları zor olabilir ama vücut yeni bir düzene alışınca daha hızlı kilo verirsiniz inşallah😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah öyle olur Sevgi. İlk hafta en zoruydu, şimdi daha sakiniz. Ama hep açım o başka :D

      Sil
  4. ne tür bir diyet uyguluyosun bilemiyorum ama ben yulafla ara öğün yapıyorum bazen acayip tok tutuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de zaman zaman yulaflı yoğurt yiyorum Hatice. Ama inatla midem küçülmedi :)

      Sil
  5. İlk sebzelerin resmini görünce tanzim satış merkezleri aklıma geldi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rejim yapmak her geçen gün pahalanıyor Yusuf :/

      Sil
  6. Yazının başında aç değilim falan ne diyor bu hatun dedim bir an, şaşaladım vallahi :)))
    Bak bilgiçin şeker krizlerini zararlı biliyorum ama cola zero ile çözebilirsin. Minik bir çay bardağı yetiyor. Ben bir ara dukan yaparken delirince bu yola başvurmuştum. O dönemde meyve de yasaktı ya bana liste gereği ahahahaa :) Salakmışım vallahi.

    Diyetin en kötü tarafı evet mutfak kısmı. Allahım yemek yerken bu kadar mutfağa girmiyorum ben diyordum :))

    Lafı uzattım biliyorum ama bak başaracaksın bana da ilham olacaksın inşallah maşallah. Bu inşallah maşallah kısmı banaydı, sen yapacaksın hiç endişem yok.

    (Yeterince gaz verebildim mi :))))) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldım gazı , gidiyorum Şebo . Ama sanırım kilo almamak için de hep böyle aç dolaşmak zorundayım anacım, e hiç hoş değil bu, mideyi mi küçülttürseydim acep :)

      Sil
  7. İyi gidiyorsun canım. Bu azimden bana da yolla birazcık. Alp 15 kg verdi. Bana sen ne zaman? Diye sorduğunda " ben ideal kilomdayım" diyorum.
    Yani bana göre ideal. Bilinen idealin 10 kg üzeri. Soğuktan hiç haz etmediğinden, yürüyüşlerine de ara verdim.
    Offf... kötü hissettim bak şimdi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de şu anki kiloma ideal demeye başladım Tülin. Sekseni geçince ağrılarım artıp yüzüm ablaklaşıyor ama yetmişlere inince toparlıyor biraz. Ama bu sefer atmışları görmek istiyorum . En az 10 kilo daha gitmesi lâzım. Dur bakalım :)

      Sil
  8. süper helal olsun bir süre dayanıp 15 gün kadar meyva dahil şekeri kesebilirseniz hatta 1 hafta diyelim insülin pomplanmayacak ve acıkma hissinden kurtulmuş olucaksınız o zaman herşey çok daha kolay olucaktır...sevgiler..kolay gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya aslında şekeri gerçekten de çok kestim. Hatta sürekli su içip karnım da aç olduğundan meyve yemem bile sıfıra indi ama ne inisülin direnciymiş bu :D Neyse en zoru geçti, acele etmediğim sürece ümit var gibi B.

      Sil
  9. Zor ya bu diyet işleri.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  10. Az kaldı be Handan'im
    Azicik daha sabir.
    Bilgic'e de,sana da bravo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım Merih, yaza girişimiz muhteşem olacak :D

      Sil
  11. Bi de haftalarca aç kalmaca ama bi haftada almacalar var biliyon mu? ;(( Ama evet azimliyiz ;

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir hafta neyse de cuma gidip pazar döndük, iki kilo fazla gösteriyor tartı, towandaaaa diye bağırasım var. Yahu hiç aralıksız yesem bile o kadar almamam lâzım. Şişmişimdir yolda umarım.

      Sil
  12. Baslamak bitirmenin yarisidir 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fikirdeyim, en zor kısmınu yaptım, şimdi bütün mesele dayanmakta Derya :)

      Sil