Vücudum Ne Zaman İhtiyaç Duyuyorsa Sinyali de Veriyor

Ocak 16, 2022

Otuzlu yaşlarımın sonuna kadar yüzüme krem mrem sürmedim. Ne zaman ki alnım kaşlarım pul pul olmaya başladılar, bende de krem sürme ihtiyacı ortaya çıktı.

Güneş kremini sürüyordum ama Bilgiç'e hamileyken yüzümde lekeler çıkmaya başlayınca özen göstermeye başladım. 

Ellerim keza bol miktarda deterjanla birleşip de hatır hutur olmadıkça krem sürmek aklıma gelmez.

Şu aralarda da vitamin hapına ihtiyaç duyduğumu kabullensem iyi olacak. Dışarıdan doping alıp vücudumu alıştırmak istemiyorum ama hapı içinde enerim ve moralim yerine geliyor.  

İlk evlendiğim sene annem bana Osman Müftüoğlu'nun Yaşasın Hayat kitabını almıştı. Ellili yaşlar vitamin, mineral destekleri vardı bir sürü,  bu da ne demiştim ama o yaşlara gelmiş olarak, hımmm, hafiften birşeyler alınabilir sanırım modundayım şu an. 

İşte böyle. 

Bir pazar akşamı. Can televizyonla bişiler yapıyor. Ben de müzik dinliyorum. Müziğin enerjisiyle (bi de multivitamin :) mutfağa girip oraları temizledim. Çamaşır yıkamak ve yemek dışında bugün yaptığım tek iş oldu. Güya hiç iş yapmayacak ergene bağlayacaktım bugün ama etraf dağınıkken olmuyor ki keyif. 

Yine de inatla Avrupa Buz Pateni Şampiyonası'nın gösterilerini izledim. Öyle güzel ki o pırıl pırıl gençleri izlemek. Bir tarafta da tuhaf, ilk izlediğim zamanlarda yarışmacılar benden büyük olurlardı şimdi oğullarımdan bile küçük olanlar var :)

O arada çamaşır yerleştirirken iki şort, bir pantolon, diş fırçaları (bu diş fırçası ve macunu istifçiliğim de nereden çıkmış bilmem, her yerden bişiler çıkıyor), kremler falan ayırdım. Ayakkabı içine keçe istemiştim karavanda patiklerin içine sokuşturmak için, tabii ki eşim bey onlu paket almış, napcaksak o kadarını. Kalanı da verileceklerin içine girdi. Biraz da atacak eskiler buldum. Can'ın on tane paketi açılmamış uçuş gömleğine ne yapacağım bilemedim. Son gelenler vakko, sağ olsunlar pek pamuklu kumaş kullanmışlar, ütülemesi bir zulüm. Eskileri mis gibiydi. 

Yünlerime şişlerime baktım. Paketinden çıkmamış kasnaklarla gözgöze gelip başımı çevirdim. Kasnak isteyen varsa gönderebilirim anacım, ne akla hizmetle almışsam onları. 

Saat 22.30 olmuş. Biraz da kitabıma bakayım. Genel kültürümü arttırmaya devam. Evin içinde tuvalet temizlerken ne işe yarayacaksa bi şirketin bilançosunu nasıl şişirmiş olduğu bilgisini ben. Komik Handan. 

Haydi iyi geceler. Birileri varsa ve okuyorsa tabe :P

Benzer yazılarım

29 Yorum yap

  1. Takviye vitamin işini ben hiç çözemedim. Uzun zaman önce geçirdiğim rahatsızlık sonrası doktor uzun süreli vitamin kullanmamı istedi. Kullandım:) Halen dönem dönem belirli periyotlarla kullanıyorum am inanın bir kere vitamin aldığım için enerjik olmadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben okuldayken de sınav zamanlatı supradyn içip ayakta dururdum, hep işime yaramıştır vitaminler :)

      Sil
  2. Buz Pateni Şampiyonası'nı ben de izliyorum denk geldikçe, ne tatlılar. Yıllar önce ailece izlerdik yaa 😇 Hangi multivitamin seni bu kadar enerjik yapıyorsa, adını yaz bize de yahuu🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buz pateni izlemek her daim mutluluk verici :)

      Valla özel bir vitamin değil supradyn aramıştım, o olmayınca eczacı karışık bişey verdi :) C vitamii bile beni kendime getiriyor zaten.

      Sil
  3. Vitamin bana kilo aldırıyor. Çünkü iştahım açılıyor. Galiba bir tek bende bu etkiyi yapıyor.
    Gömleklere de, kasnaklara da talibiz. Bizim atölyemiz var ayol. Her şeyi değerlendiriyoruz biz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim hiç iştahımı açıyor mu bilmiyorum Tülin, zaten deve gibi yediğim için sürekli hep açım :)

      Gömleklerin kaderi henüz belli değil ama kasnaklarla artık üç beş yünü kutuya koydum, gönderiyorum Tülin :) Hobbit Partisi'nde kesip pelerin gibi bağladığımız kumaşlarla bir kaç da kurdele buldum onları da ekledim :)

      Sil
  4. Günaydın:)
    Vitamin konusu karışık. C vitamini içmekten zaten turuncu olucaz yakında.
    Bana endokrinoloji doktoru üçlü bir vitamin vermişti, onu kullanıyorum.
    Bir de D . Vitaminde doktor tavsiyesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doktor b ve d eksik demişti Mehtap, c yi de ben ekledim :)

      Sil
  5. Ooo kayınvalidenin dünyasına dalmışsın, kendisi 30 senedir bir avuç vitaminle güne başlar. 75 yaşında ama 60 bile durmadığını düşündüğüm zamanlar oluyor ve kesinlikle benden daha ışıl ışıl. Vitamin konusu benim için de karışık. D ve C alıyorum düzenli ama diğerlerinin pek yanına yaklaşmıyorum, biraz da korkuyorum çünkü gereksiz vitamin kullanımı ile kanser arasında ciddi bağlantı kuran araştırmalar var.. Bir de sen uzun zamandır yediklerini kısıyorsun Handan bu aralıklı oruç şeysini yapan herkes aynı şeyden yakınıyor, bence enerjisizlik ondan bak.. Az kalori alırsan enerji nereden gelecek???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. imza herşeyi bilen bilmiş yazmayı unutmuşum ;)

      Sil
    2. Ben o kadar vitamin içemem sanırım, zaten vücudum alışıp da etkisiz olur diye en elzem zamanlarda içiyorum o vitamini de :)

      Yok yaa, öyle çok yiyorum ki yine rejim mejim hak getire, hatta yediklerimden mi oluyor, şu karbonhidratı kessem diye düşünmekteyim..

      Sil
    3. Ay bunu baştan desene! Ben de kaç zamandır utancımdan sana yazmıyorum… :)))) Ay oh be bi rahatlama geldi… Yarın sabah durum bildirisine hazır ol o zaman :P

      Sil
    4. Hahahaha, ilâhi Ceren. Benim doğumgünü sezonum bitti, artık ipini kopartmış gibi yemeyi bırakabilirim sanırım :D Sabah tartılıp moral bozmayalım ama :D :D

      Sil
  6. Yaş ilerledikçe vücudun dışarıdan takviye ihtiyacı artıyor maalesef:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı ileri olup zıpkın gibi dolaşan bir sürü insan var, ne kullanuyorlar acaba diye merak etmiyor değilim :)

      Sil
  7. Merhabalar.
    Kendi kendimizin doktoru olmamak için hiçbir sebep yoktur. Siz de zaten demişsiniz ya; "vücudum ne zaman ihtiyaç duysa, sinyali de veriyor" Siz böyle bedeniniz gibi bir hasta buluyorsunuz da, daha ne istiyorsunuz ki?

    Güzel ve keyifli bir paylaşımdı. Kaleminize ve emeğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla birlikte sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Recep Bey, size de mutlu haftalar.

      Sil
  8. D vitqmini eksikliği yorgunluk halsizlik yaparmış. Geçen denk geldiğim bir videoda en iyi kaynağın güneş olduğu söylendi. Hatta o referans aralığı için ilginç bir teoride bulundu. Özetle gerçeği yansıtmadığını belirtti.
    Öğle güneşi en iyisi. Ki bunu birkaç yerde duydum. Doğru olduğunu düşünüyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar d vitamini eksikliği olmayan kimse çıkmıyor Hayalperest, ya hesaplaması yanlış ya da güneşten alamıyoruz, aksi halde bizim ülkemizde niye eksik çıkıp dursun bilemiyorum :)

      Sil
  9. Sadece D vitamini damla olarak alıyorum. Takviye olarak satılanlara pek güvenemiyorum. Ama bazen o kadar modum düşüyor ki belki de bişeylere ihtiyacım var benimde. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Supradyn içerdim sınav zamanlarında uyanık kalabilmek için. Şimdi daha öok c vitamini alıyorum ama arada magnezyumlu kalsiyumlu karışık vitamin de iyi geliyor sanki Hülya. Enerji artık azalıyot bende.

      Sil
  10. Ara ara D vitamini takviyesi yapıyorum bir de B12 kullanıyorum şu sıra ama bir test verip ona göre yeni düzenlemeye gidicem. :) Nolacak şimdi kasnaklar??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasnakları Tülin'e göndereceğim She, ama bir büyük bir küçük iki kasnak vardı, istersen birisini de sana yollayabilirim :)

      Sil
  11. Krem konusunda aynıyız tam bir krem özürlüyüm ama bu yıl dezenfaktanlardan ellerim kafayı yiyince dr ne verdiyse sürüyüorum onları da doğru düzgün sürmediğim için lekeler ve kaşıntı nüksediyor umarım yaz gelince geçer...Vitaminler moral veriyor insan özellikle şu dönemde omicron bir yandan soğuklar bir yandan aklıma geldikçe atıyorum ağzıma evdekilere de servis ediyorum...sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dezenfektan yerine kolonya kullanmaya çalışıyorum, daha az zarar veriyor sanki.

      Vitamin bende de çok işe yarıyor, psikolojimi bile düzelttiğini hissediyorum.

      Sil
  12. Bende hiç istikrar yok maalesef. 3 gün içsem 4.gün yalan oluyor vitamin falan. Diş fırçası biriktiren tek kişi olmadığım için rahatladım :)) Nedense diş fırçaları normalde çok pahalı geliyor bana, ne zaman indirimde fırça bulsam alıyorum. Evde kimbikir kaç paket açılmamış diş fırçası var :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç istikrarlı ilaç kullanamadım ben de Manxcat. Oğlanların antibiyotik falan alması gerektiğinde kapasitemi zorluyordum unutmamak için :)

      Evet ben de bol bol fırça ve macun almışım aynı mantıkla :D

      Sil
  13. Günlük balık yağı ve D vitamini kullanıyorum. Hasta olacak gibiysem C vitamini. Krom takviyesine başlayacağım. Tatlı isteğini ve iştahı kesiyormuş :-) Aslında magnezyum da içmek istiyorum. Ara ara bacaklarıma kramp giriyor ve çok canım yanıyor. Neyse ki otuz saniye sürüyor. Tabii bunların hepsini birden tüketebilmek için ciddi bütçe ayırmak gerekiyor. Kredi kartının hesabı kesilsin de toplu alışveriş yapayım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ya, 25 liraya ikili redoxon alıyordum şimdi neredeyse iki yüz lira olmuş:/

      Sil