Bugünün Atılanları

Ocak 07, 2022

* Kapadokya'dan alınmış kaya parçaları (sorgulamayın bak, sonra yazmam ama :D) 

* 24 yıldır birikmiş haritalar, broşürler, otobüs çizelgeleri felan. Kitap gibi olan Kapadokya ve Bergama dışındakiler gitti.

* Origami dinozorlar, kuşlar. (Bak hâlâ sorguladığını hissediyorum :D)

* Tee tenis maçı izlemelerinden kalma balonumsu tuhaf şeyler,  pakette ve açılmamış.

*Periyodik cetvel. Napiim, çok seviyorum,  duvara asarım diyordum.

*Arkadaşımın sen ayölyede kullanırsın belki diye verdiği kına mumlukları. Kullan kullan bitmedi.

*Doksanlı yıllarda gazetelerden kestiğim film açıklamalarını yapıştırdığım defter.

* Yakmak üzere ayırdığım bilimum vize işlemi belgesi. Artık ilk kampta büyük kamp ateşi olacak.

* Bilgehan'ın baştan savma yaptığı okuduğu kitaplarla ilgili ödevleri.

* Bir adet new york times gazetesi. Nereden gelmiş niçin atılmayıp saklanmış,  bunu ben bile sorguladım :D

* Yıllardır kullanılmamış resim çerçeveleri (birilerine verilmek üzere ayrıldı) 

Ev hâlâ aynı dandinilikte. Zira ben üç şey çıkartıp sınıflayıp sonra patlayacak hale gelip koltuğa atıyorum kendimi. Acaba bu iş bu hızla ne zaman bitecek? 

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. doksanlı yıllarda gazetelerden kestiğin film açıklamalarını yapıştırdığın defter çok hoş bir şeye benziyor amaaa~ T^T ben bir şeyleri, özellikle anısı olanları, kolay kolay atamayan birisi olarak bunların bir kısmımı atamazdım muhtemelenn :') ay neyse neyse iyi yapmışsın, yoksa çok fazla birikiyorlar .,.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok, film defteri uyduruk bir şeydi, yılını bile yazmamışım, yanında not yok, güzel bişey yok, çoğu siyah beyaz. Bunca zamandır durması saçmaymış :)

      Emin ol bu attıklarımdan çok daha fazlası duruyor. Mesela bilet koleksyonum. Bir klasör, bir ajanda ve ayrıca üç defter ve iki kutu dolusu biletler :D Ve buzdolabı manyetleri ve bilimum küçük biblo ve bilşmum küçük kar küresi :D

      Şu anda atma kriterim şu, bu elimdekini yılda iki kere dolapları döküp temizlerken mi görüyorum sadece? O zaman at.

      Sil
  2. Olsun ya acelemiz mi var, her gün bi yerden gider. Bir bakmışsın bitmiş. Vallahi sorgulamadım. Bende evde öyle acayip şeyler buluyorum ki. :D İstifçilik çok fena birşey. Hele o dur bu da lazım olur diye diye yığdığım hobi malzemeleri yok mu? Bende gidip biraz atayım bari canım çekti. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapının önüne dört torba koydum, ohhh. Yalnız Can'la altı sene boyunca birbirimize yazdığımız mektup kutusuyla bakışmaktayım şu an, oyyy,hepsini okuyup çoğunu yok etmem gerek :D

      Sil
  3. Siz atarken ben ferahladım. Her gün bu hızla yapsanız, bahara mis...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak sonuna kadar bitirmeyi planlıyorum bakalım. Yalnız oğlanların odasın ne kadar sürecek bilemiyorum :D

      Sil
  4. Olanların odasına girerken haber et, kaybolup çıkamazsan polise falan haber verelim Handan :) İnsan attıkça ferahlıyor ama sonu gelmiyor bir türlü. Açtığım her çekmeceden/kutudan 2 parça şey atsam geride yine 4 parça şey kalıyor. Yok atmayı da beceremiyorum diye sinirleniyorum kendime bazen. Ama sen iyi gidiyorsun bu kez maşallah 🧿♥️😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalanları bir görsen, şu an günlük tutma sevdama söylenmekteyim. Bir gün hepsini yakmak lâzım :D

      Oğlanların odasına girerken Can'a söylediğim şeyi söyledin. Bir müddet ses duymazsan peşimden gel diyorum ona :D

      Sil
    2. Off günlükler başa bela, bende de var maalesef :( Birilerine haber vermen iyi bir şey tabi oğlanların odasına girerken :D Kaybolman mümkün :D Bu arada ev bulabildiniz mi?

      Sil
    3. Henüz doğru düzgün aramaa başlamadık. Satın alamayacağımızı fark ettik, kiralık için de erken. Zaten Can'ın eğitimleri var bu ay, ancak ders çalışıyor, ben de o arada bu işleri aradan çıkartayım da hazır olsun diyorum.

      Sil
  5. Bende çocukların gelecekte yatak odası olacak olan ama şuan oyuncak odası olan odaya girdim. Büyük boy çöp torbası doldu. Hala atılacak şeyler var. Bıraktım yarım.
    O kadar yapmak da birşey:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncaklara dokunabilsem bir oda açılır bizim evde ama onları elleyemiyorum :D

      Sil
  6. Taşınmam lazım, taşınmam lazım deyip duruyorum, atamıyorum birşeyleri atamıyorum, ayırıyorum koliliyorum koyuyorum bir köşe yeminle evin metrekaresi küçüldü 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her geçen gün bir yerlere bir şeyler tıkıştırabilme kapasiteme hayran olmaktayım Hatice, nolcak bizim bu halimiz yaaa.

      Sil
  7. Çok sık ev taşınanlarda bu sorun olmuyor genelde ,her taşınmada biraz daha hafifliyor eşya yükü.
    Ev fiyatları korkunç, o kadar yüksek ki artık milyon değil milyon milyon fiyatlar.Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir subay ailesi olarak sadece bir kere taşınmıştık, bir kere de emekli olunca bu eve taşındık. 11 sene aynı evde güzel bieiktirmişiz . Ki güya her sene iki posta çekmece döküp azaltıyordum ben.

      Evet İstanbul'un ortasından ev almak neredeyse imkânsız . Kiralar da bizim verdiğimizin iki katı olmuş son bir senede :/

      Sil
  8. Uzun zamandır aynı evde oturuyordun değil mi Handan? Bunlar hep o yüzden birikmiş. Kısa aralıklarla taşınsaydın her seferinde bir şeyler atardın. Kendimden biliyorum. Bir ara her sene taşınıyordum, her sene bir sürü şey atıyordum, sonraki sene yine atılacaklar birikiyordu. Ev sanki kendisi üretiyor onları :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet on bir yıldır bu evdeydim Şule. Güya her sene bahar temizliğinde atarım bir sürü şey ama ona rağmen dolmuş da dolmuş :)

      Sil