Ömel Kiltat

Ocak 12, 2022

Küçüklüğümden hatırladığım çok az şey vardır. Ama "Hah hah haa çatlasın düşmanlar, benim de artık bir kardeşim var"  diye evin içinde hoplayıp zıplayışımı hatırlıyorum.

Öyle çok bir kardeş istemiştim ki. Ve öyle güzel bir kardeş geldi ki bana. 

Düşünsenize altı yaşındasınız ve canlı bir bebeğiniz var :D

Bebek büyüdükçe oyun arkadaşınız oluyor. Sizin kurduğunuz oyunlara sizin kadar hevesli, kâh ayaklarınızın üzerinde zıplatıyorsunuz kâh bir kutunun içine sığışıp maceradan maceraya koşuyorsunuz. 

Bazen tepesinin tasını da attırıyorsunuz,  "Sen sus, DELİİİİ!!" diye bağırıyor (Napsın çocuk iki saniye susmayan ablasından fırsat bulup babasına üç kelime diyememiş :D) ,  bazen o sizin tepenizin tasını attırıyor bir tokat aşk ediyorsunuz (anasından babasından yememiştir) . 

İlaç kutusundan evler yapıp iskâmbil kâğıdından yollarla şehirler kuruyorsunuz. Siz kâğıt bebekler çizerken o da kâğıt polisler çizip kesiyor :) Okulculuk oynarken bir bakıyorsunuz okuma yazma öğrenmiş. Satranç öğretiyorsunuz bir bakıyorsunuz yenemez hale gelmişsiniz. 

Minicikken sürekli kandırıp eğleniyorsunuz da tabi.  Eh o kadar da olsun.

-Sigara içmiyorum Kürşadcım. 

-İyi.

-Ama içsem de içiyorum demezdim tabi.

-Ablaaa.

Dinlediğiniz şarkıları paylaşıyorsunuz. Filmleri. Ağzında bakla ıslanmayan çocuk ketum bir sırdaşa dönüşüyor. Bir gün sinemada film izlemeye çalışırken bir bakıyorsunuz boyu sizi aşmış.

Babamın genlerinin çoğunu almış. Müziğini almış, resmini almış, hafızasını almış. Yetenekli mi yetenekli, baktıkça gurur duyduğum bir adam. 

Ablaaa deyişi ömre bedel, canımın içi, ilk gözağrım, oyuncağım oyunum, biricik kardeşim. 

İyi ki doğmuşsun. İyi ki benim kardeşim olmuşsun. 


Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Nice yaşlara kardeşine Handan. Ne güzel ilişkiniz var imrendim. Biz görüşmüyoruz kardeşlerle. Hülya

    YanıtlaSil
  2. Kardeşinin doğum günü kutlu olsun.
    Samimi ilişkili kardeşliklere ben de hayranım. Maşallah:)

    YanıtlaSil
  3. :) Nice güzel yaşları olsun. Kardeşlik öyle başka birşey ki okurken hisslerim depreşti.

    YanıtlaSil
  4. Nice mutlu yıllarınız olsun! Fakat bir şey diyeyim mi, asıl şans senin onun ablası olmuş olman bence... Zira 6 yaşında bir evin bir kızı olarak ben şahsen korkulu kabuslar görürdüm ve dualar ederdim kardeşim olmasın diye, bu da var yani :))))

    YanıtlaSil
  5. Sağlıkla mutlulukla nice yıllarınız olsun...

    YanıtlaSil
  6. Sevimli kardeş Ömel Kiltat'ın :))) doğum günü kutlu olsun. Nice nice yıllarınız olsun hep birlikte, sağlıkla, keyifle , neşeyle..🎂🎉🎊🎇

    Sinema ve ketum kelimeleri bende de bir anı canlandırdı. 9 yaş küçük erkek kardeşimi 5-6 yaşındayken sinemaya korku filmine götürmüştüm. Korkulu sahnelerde ya gözünü kapattım ya başını yere eğdim tabii. Ama o birgün kocaman bir adamken hâlâ o günü unutmadığını, her hatırlayışta korktuğunu söylemesin mi?:(
    Bir de sinemaya gittiğimizi anneme söyleme diye tembihlemiştim. Eve girer girmez cümlesi şu: ''Anne biz sinemaya gitmedik'':)))

    YanıtlaSil
  7. çok imrendim :( İyi ki doğmuş kardeşin, iyi ki ablası olmuşsun o halde...

    YanıtlaSil
  8. İyi ki doğmuş:) Mutlu yaşları olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel anlatmışsın Handan. Kardeş candır. Muhabbetiniz daim olsun. Birlikte daha nice mutlu sağlıklı yıllarınız olsun 🤗🤚

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ederim ablacığıma ve iyi dileklerini gönderenlere...

    Neredeyse yarım yüzyıllık olacağım, ablamın mesajları sayesinde hala mini bir velet gibi hissedebiliyorum :)

    Ömer Kürşad

    YanıtlaSil
  11. Çoook mutlu nice yıllarınız olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Abla-erkek kardeş sevgisi bir başka oluyor. Kendimden biliyorum. Muhabbetiniz daim olsun Handancım. Kardeşinin doğum günü kutlu olsun :-)

    YanıtlaSil