Avustralya Açık Tenis Turnuvası, Nadal , Hayranlık, Djokovic ,Aşı Dayatması

Ocak 30, 2022

Ehehe içeriği başlıkta özetledim. Ayrı ayrı yazmaya üşendiğim için çorba yapıcam.


Bugünkü bütün plânlarım turnuvanın final maçı nedeniyle yattı. Beş buçuk saate yakın sürdü, akşama kadar tv karşısındaydım ama izlemediğim zamanlar daha çok olabilir, heyecanlandıkça televizyonu kapatıp açtım.

Nadal en sevdiğim tenisçilerden. Bir o bir de Federer'e bayılıyorum. İkisinin karşılıklı maçlarında mest oluyorum. 

Nadal ilginç bir insan. Sağ elini kullanıp yazdığı halde sol eliyle tenis oynuyor. Takıntıları, ritüelleri var,  seyrederken insanı deli ediyor her sayıda tekrarlanan  bu ritüeller. Ama gördüğüm en sportmen en centilmen insanlardan. Kimseye aşırılığını görmedim. Raketini kırmaz, karşısındakine saygılı, konuşmaları her zaman kimseyi kırmayacak şekilde. 

Geçen senenin ortasında sakatlanmış, ayağından ameliyat olmuş. Bu turnuvaya katılıp katılmayacağı bile kesin değilmiş. Ve final oynadı ve beş buçuk saat final oynadı ve karşısındaki kendisinden on yaş küçük, en son grandslami kazanmış şu anda dünyanın iki numarası olan tenisçiye karşı oynadı ve ilk iki sette iki sıfır yenik olarak oynadı. Ve kazandı. 21.  Grandslam şampiyonluğunu kazanarak şu anda en çok kazanan ünvanına ulaştı. 

Nadal'ın sinirleri çelik gibi. Sinirlenerek veya aşırı sevinerek duygularını gıpraştırıp halden hale girmiyor. Vayy şimdi ne yapacağım demiyor. Kendi deyimiyle her sayı için ayrı oynuyor. Tenis izleyenler bilir, son sayıda bile hâlâ şansınız vardır. Bitmeden bitmez. Nadal bunu sonuna kadar kullanır. Artık nasıl bir adrenalinse ödül töreninde neredeyse adım atamayacak durumdaydı ama yenmeyi başardı. Hepimize ilham versin.

Djokovich'e gelince. 

Turnuvaya katılamadı. Aşı olmadığı için.

Hayatımda gördüğüm en saçma neden olmalı bu.

Zaten erkenden gidip karantinaya giriyorsan, zaten test olup hasta mısın değil misin ölçülebiliyorsa kimseye zorla aşıyı dayatmamaları gerek bence. Sonuçta aşılı olduğunda da hasta oluyorsun ve bulaştırıyorsun. Bu kadar aşı olmayanlara yüklenmenin alemi ne. 

Bakın ortalıklarda gereksizce dolananlara, maske takmayıp sokakta sigara tüttürenlere ne kadar sinirleniyorsam, aşılıyız diyerek korunmadan şapır supur öpüşenlere de aynı şekilde sinirleniyorum. Ama aşı olmayan kendi tercihi, olmaz olmaz.  Genetik mutasyona uğrayacağız diye saçma sapan sebep göstermelerine çok gülüyorum o ayrı. Yine de bu kadar önemli bir turnuvaya bu kadar önemli bir tenisçinin alınmaması cidden kötü. 

Söyleyeceklerim bu kadar. Uykusuzluktan başıma ağrı girdi,  gidip yatayım artık :)

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Aşı dayatması gerçekten komik olmuş bu turnuva için. Nadal'ın geçen sene sakatlandığına dair bir haber okumuştum. Ben tenisle ilgili de değilim ama babam izlerken heralde bir kulak aşinalığı oldu bende. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizimkiler de benden aşina oluyorlar. Ben spor karşılaşmalarını izlemeyi çok severim, şimdi kış olimpiyatlarını bekliyorum :)

      Sil
  2. Avustralya'ya yanında elma bile sokamazsın, olası kurtlardan ötürü. Ekosistemleri aşırı kıymetlidir, gözleri gibi bakarlar :) Bence çok yerinde bir karar, aşı olmamak kendi tercihiyse, onu turnuvaya almamak da avustralya'nın tercihi ;) Çoğu ülke artık aşı olmayanları tecrit ediyor, aşısızsan restaurant'a bile giremiyorsun artık. Ben destekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu aşıya bakışımızla alâkalı, aşı eğer hasta olmamı engellemiyorsa hâlâ virüsü yayabiliyorum demektir. Dolayısıyla aşı olunca oh ne rahat moduna geçemedim ben. Bir de her aşıda olacaklardan ben mesulum gibi bişeyi imzalayıp yaptırdığımız aşıları olmak istemeyenleri anlayabiliyorum. Tabii ki ülkesine gelenlere uygulaması neyse yapsın, ama bu şampiyonayı tam dokuz kere kazanmış (en çok kazanan) birisine bunu yapmak biraz şov oluyor diye düşünüyorum. Dediğim gibi karantinada kalır, testini olur, isteseler yapabilecekleri şeyler var . Ha ben Djokovich i hiç sevmem o ayrı ama içimdeki terazi isyanda :D

      Sil
  3. Nadalı çok seviyorum ama izlerken sağını solunu çekmiştirmesine dayanamıyorum :)))

    YanıtlaSil
  4. Tenis maçlarını izlemiyorum. Nadal ve Federer'i tanıyorum ama. İkisini de severim. Bu kadar başarılı olup birbirlerine rakip gösterilen iki üst düzey sporcunun centilmenlikle yarışması hoşuma gidiyor. Federer, Nadal şampiyon olunca İnstagram'ından tebrik yazısı paylaşmış. Böyle jestlere ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların tavırları, birbirlerine davranışları gerçekten örnek alıncak düzeyde.

      Sil