Evin Halini Görseniz

Ocak 05, 2022


 Hatta oturduğum yerden manzarayı göstereyim. Nereye el atsam elimde kalırken bir de hava güzel diye çamaşır yıkayınca tam oldu :D

Not defterlerinden alınmış ama kullanılmamış bilumum şeye kocaman bir çanta kapıcıya vermek üzere ayrıldı.

Kocaman iki çanta da çöp oldu.

Soda kapakları ve antep fıstığı kabuklarımı bile attım :D Hatta Metos'un sekizinci yaş Orman Partisi'nden kalma renkli fon kartonlarıdan  bilumum hayvan ve yaprak keserek yaptığımız asma süsünü bile neredeyse 15 yıl sonra atmayı başarmanın haklı gururu var içimde :D

Ama daha sulu boya, akrilik boya, kumaş boyası, porselen boyası, her şeyi boyayan boya,  kara tahta boyası gibi benim gibi bilumum boyalarımı başka yerlere mi tıksam oldukları yerde mi bıraksam sorusuna cevap bulmam gerekiyor. 

Allah'ım ya her bi şeyi saklayan yapım olmayaydı ya ben kalabalık eşyadan sıkılmayaydım, üzerime üzerime geliyorlar şu an. Gerçi bak çok güzel istiflerim, eve gelenler onca şeyi nerede sakladığımı merak ederler :D

Dedim, o arada ayağa kalkmam gerekti, kalkmışken iki çekmece daha döktüm. Boyaları aynı yerlerinde bıraktım. Bu arada kurumuş bir sürü akrilik boya da çöpe gitti. Bir küçük kutuda mozaik yapılan camlardan bile varmış, teee Metos ortaokulda bişi yaptıydı ondan, sene bitince kâğıttan hepsini yırtıp geri aldıydım. Çok pahalıydı o camlar yav.  Pahalıydı da ne yapayım ki ben şimdi onları? Bir avuç bişey.

İşte böyle. 

Gidip bir ıvır zıvır kutusu daha dökeyim en iyisi. Vıyyyyy. Hepsini balkondan savurtup atasım var şu an :D

Önce bi çay alayım ama. Enerji versin azıcık. 

Benzer yazılarım

24 Yorum yap

  1. Ah şu atamama, bizde de var. Bir çok kez elden geçirip günün sonunda bir avuca bile sığmayandan vazgeçiş. Hala üniversite notlarımı saklıyorum, endüstri 4.0' a geçmişiz benim notlar hala tüplü televizyon teknolojisinde. Güzelim not tutmuşum sayfalarca kıyamıyorum işte :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, benim de vardı öyle defterlerim biri dışında hepsini attım sonunda :D

      Sil
  2. 15 yıl sonra attığın doğum günü süsünde koptum :)))) Ellerine sağlık :) Ben de bugün kitaplığa girişip biriktirdiğim dergileri attım. 2 raf boşaldı. Yetmedi eski defterlere, kağıt parçalarına, kalem vs. daldım. Kitaplık epey ferahladı. Darısı evin geri kalan kısımlarına :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama çok uğraşmıştık o süs içiiin :D

      Bir tek evim dergisi alıyorum, o da ne ara o kadar birikiyor şaşıyorum bazen :)

      Haydi diğer dolaplara devam :D

      Sil
  3. Hahahah o kadar çok güldüm ki akşam mesaini kapatmadan önce bir göz atayım demiştim, enerjim nasıl da değişti. Sağol varol, ya seni rahatlatacaksa savurt gitsin be, en kıymetli sensin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsettiysem ne mutlu bana :D Az kaldı pek yakında savurtma videosu yayındaaa :P

      Sil
  4. Ben de her seyi atarim :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de atmaya kıyamıyorum çoğu şeyi ama artık fazla yer işgal etmeye başladılar mı sonları çöp oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az önce Bilgiç'in teog sınavını buldum. Oyyy fasikül fasikül, atmaya kıyamamışım, napcaksam :D

      Sil
  6. Küçük Ev'e götürmek üzere ayırdıklarımın yanında artık atölye Elma Ağacı'na gidiyor bir çok şey. Tabak, bardak, tuzluk vs dahil.
    Aman ne iyi oldu bana. Benim için vermek kolay, çöpe atmak zor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim attıklarım gerçekten çöp, antep fıstığı kabuğu diyoruuuum :D Diğerleri verilecek. Karavana diye alıp kullanmadığım bir sürü paketli şey var, atar mıyım onları, vereceğim birilerine.

      Sil
  7. Yeni yıl için süsleme yaparken görmüştüm kartondan yaprakları. Yenilere yer açmak için anısı da olsa vazgeçmek gerekiyor. Sizde soda kapağı varmış, bende yeşil cam şişeleri vardı 3 çuval attım bu yaz. Güya yıllardır bahçe düzenlemesi yapacağım. Bunca zaman yapamamışsam bundan sonra da yapamam dedim. Gönderdim geri dönüşüme. :) Ama kapakları düzleştirilmiş halde duruyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatine hayranım Zülâl, evet o süslerdi çöpe giden :)

      Olsun, en azından bir amacı varmış senin şişelerin. Kapak atmak zor :D :D

      Sil
  8. Hayrola ev taşıma işi mi var. Bahar temizliği desem erken. Ama her şeyi biriktirmemek gerek hoş bizde de var oğlanın çocukluk hatıraları atamadığımız. Eminim ki bizden sonra hepsi çöpe gidecek. Bir eğitime gitmiştik kurumda 5S eğitimi diye bir yıl kullanmadıysanız o şeyi atın demişti hoca. Kolay gelsin sana. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev yıkılacak ya Hülya, bir ara çıkım diyecekler diye bekliyoruz. Ama öyle olmasaydı da ocak şubat gelince ben bi dellenirim böyle :D Sağolasın .

      Sil
  9. anneannemin vefatından sonra boşalttığımız evindeki eşyalara bakınca saklanan herşey anlamını yitirdi bende.
    Lazım değilse hiç tutmam. ama eşim bayılır saklamaya özellikle evrakları , temizleyeceğim diye oturur bir torba çöp ancak çıkar. ya lazım olursaymış?
    İyi yapmışsın temizlikle. Hele ufukta taşınma varsa yavaş yavaş iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saklanan şeyleri ben baktıkça mutlu olayım diye saklıyorum, oğluşlara da diyeceğim benden sonra kendilerine bir şey ifade etmeyen her şeyi gönül rahatlığıyla atsınlar gitsin :)
      Evet taşınmadan önce ne kadar azaltsam kârdır ama atıyorum atıyorum azalan bişey yok sanki.

      Sil
  10. Ohhh missss, at ve ferahla Handancığım.
    Ben uzun süredir minimalistim, ev gerçekten hafif, sade, ne süs var ne fazlalık. Geçen gün bir Türk geldi evime, kısaca bir şey verecek şööööyle bir baktı uzun uzun dedi ki "ay işte ben de böyle bomboş ev istiyorum" :))))) Birden sevdi mi dövdü mü anlayamadım ama, iltifat olarak aldım, sorun yok :P
    Şaka bir yana, hakikaten bazen insan "kıyamıyor" özellikle çocukların bazı eşyaları. benim kuralım şu: 1 senedir kullanılmamış, oynanmamış, el sürülmemiş hiç bir şey evde duramaz ;) Bu kural hayatımı kurtardı diyebilirim. Çoook tavsiye ederim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukların oyuncaklarına el sürebileydim beeen :D Kılık kıyafet, ayakkabı, çanta falan ben de hemen veririm ama bu çıntı pıntılar, ya atölye yaparsaklar, ateş pahası oldu bu dursun şimdiler beni yakıyor :D

      Sil
  11. Evde bir şeyin ikincisi hiç bir zaman olmamıştır. Kullanmayacağım bir şey asla evde durmaz. Hemen ihtiyaç sahibine ya da çöpe. Bir dönem bende çeyizlerimi dağıtmıştım. Senelerce aman kullanırsın verme diyenlere inat bir gün kafam kızınca hepsini verdim. Nasıl hafifledim anlatamam:) Sana kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkiler eşya değil, hatıra diye sakladıklarım daha çok. Yoksa ihtiyacım olmayan şeyi asla almam. Ama bana çok hediye geliyor. İşte onlar biriktikçe sorun başlıyor. Neyse en azından kupa ile kahve fincanı sevmediğimi hemen herkese duyurdum :D Borcamları dağıttım. Ama şu anda mutfakta kendilerine yer bekleyen üç hediye var.

      Sil
  12. Dediğin gibi senin ev bir kırtasiye dükkanıyla yarışır sanırım. O kadar boya olduğunu bile bilmem ben :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yelkovan Atölye aktiviteleri için aldıklarım, oğlanların okuldan kalanlar ve bizzat kendi meraklarım derken, cidden kırtasiyeye dönmüşüm :)

      Sil