Her Sene En Az İki Kere Kıyafet Verince Zannedersin ki Hiç Fazlalık Kalmamıştır

Ocak 21, 2022

Ama üç torba çıkartmayı başardım.

Bazı kıyafetler var verememişim.

Yıllar önce birileri hediye etmiş, sevmişim ama hemen hiç giymemişim. Ya da giymişim eskimiş ama hatırası var diye ayrılamıyorum. Kondo yöntemi ile kendilerine teşekkürlerimi sunup onlarla vedalaşmaya çalışıyorum. 


Her sene sürekli kıyafetlerimden giymediklerimi ayıklarım. Fazla kıyafet de almam gerekmedikçe ama nasıl hâlâ bir sürü var bilmiyorum. Çok da kaliteli almamak mı gerek nedir. 

Geçen senelerde öyle ayrılamadığım ama fazla da giymediğim bir çoğunu deprem yerlerine göndermiştim.  Yine de zayıflayıp da giyerim dediğim bir iki kıyafetten ayrılamıyorum. Bir de sadece tek çanta kullansam da iki lacost bir de kipling çantam var, üçü de hediye, kendilerine kıyamamaktayım. Bir de babacığımın aldığı hasır gibi bir çantam var ona kıyamıyorum. Ayakkabım zaten pek yok. Hatta bir tane kışlık aakkabıya ihtiyacım var ama botla idare ediyorum diye almıyorum. Yani ev kırtasiye dolu ama ayakkabı ve çanta yok :D


Metehan'a küçülen gömlekleri ayırdım, alıp da giymediğim elbise, pantolon. En çok kullandığım üç çarşafı tutup diğerlerini çıkarttım. Zira biz sadece lastikli penye çarşaf kullanıyoruz, her tarafı lastikli olmayanları yatak üzerinde tutamadığımızdan duup durmaktaymış. Yastık yüzü bir sürü varmış, onlardan vermek üzere koydum çantaya. Can'ın neredeyse hiç giymediği lakost tişörtleri gitti. 


İşte böyle. Şu an hava lodostan soğuğa döndü. Yağmur yağıyor. Kar bekliyoruz bakalım. Televizyonda Nadal'ın maçını izliyorum. 

Bu sıralar inanılmaz yemek yiyesim var. Haftasonu kendime karbonhidrat ziyafeti çekme hayallerindeyim. 

Seneler önce başladığım bir örgüyü buldum (sanırım on seneyi geçmiş)  barbi bebeğe elbise örüp gülümsettim kendimi. Onu şiş küçük diye fazla ilmek arttırım uzatamadım,şimdi yeni bir tane başlayacağım. Güzel bir meditasyon oldu bana.


Bir de kar yağarsa kar manzaralı yapbozumu çıkartacağım :)

Bu sıralar yine hormonlarımın mıymıntılığıyla uğraşmaktayım, hiç enerjim de keyfim de yok, bi bitse şu haller de kendime gelsem diye bekliyorum. Arada kocaman offf puff çekiyorum. Sonra Yalova'daki komşumun lâfı geliyor aklıma "Off çekme, şükret"  derdi her ofladığımızda. Kar gelse de geçmiş, gelecek, btün kötülükler, çirkinlikler o beyaz tabakanın altında kalsa, sessizliğin ve beyazlığın tadını çıkartsak biz de.

Işte böyle.

Haa, pasaportlarımız geldi, bu kadar çabuk beklemiyordum doğrusu :)

Hepinize keyifli haftasonları olsun. 

Aa okullar da tatil oldu bugün. Eskiden ne çok sömestir tatili önerileri hazırlardım bizimkiler için araştırırken. Hatta etiketlerin içinde var, güncel olanlar artık işe yaramasa da belki hoşunuza giden etkinliklerimiz olabilir, gidip bir bakın isterseniz.

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. barbi elbise çok sevimli olmuş eline sağlık. Hülya

    YanıtlaSil
  2. Okuması çok keyifli, sen attıkça biz hafifliyoruz :) ben de bir gaza geliyorum eve girişeyim, atayım diye ama bedenim harekete geçmiyor :( biraz daha gaz lazım galiba :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük düşünüce başlanmıyor, ben yatak odasına başka bir iş için gitriğimde rafta duran hurcu döküp ona baktım. Sonra bir daha girdiğimde çarşafların olduğu rafı boşalttım. Kaçamaklarda :D

      Sil
  3. Ben de bugün çocukların oynamadıgı oyuncakları ayırıp kaldırdım. Vermiyorlar da 🤣

    YanıtlaSil
  4. manzara ve gül fotoğrafı çok güzel :) bazı kıyafetlerin-şeylerin hatırası yıllarca saklatıyor maalesef, aslında öyle yapmamak en iyisi, bir başkasının işine yarayacaksa biz de kullanmıyorsak dağıtmak daha iyi sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Kesinlikle dağıtmak mantıklı olan, ki çok da dağıtırım ama yine de sakladığım şeyler de var. Meselâ bir nafnaf sweatshirt var, hatur hutur bir şey olmuş ama kıyamıyorum.

      Sil
  5. Barbie’yi instagramda görmüştüm çık güzel olmuş elinize sağlık :) ben de bu aralar çok depresifim hiç bişey yapmak gelmiyor içimden. Kar da yok burada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)

      Hiçbir şey yapmak istemezken bir sürü şey yapmak zorunda olmak da ayrı zulüm.

      Sil
  6. O fazalıklardan bende kurtulsam iyi olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtul gitsin Özlem, çekmecemizin bir köşesinde durup duracağına birilerinin işine yarasın.

      Sil
  7. Ne güzel elbise o öyle. Ellerine sağlık:) Meditasyon olduğunu test ettin değil mi? Bitirince jöle kıvamına geliyorsun hatta:) Annem evde hiçbir şey tutmazdı. Hatta ben Ankara'da öğrenciyken evde kalan neyim varsa dağıtmış. En kötüsü de hiçbirimizin fotoğraflarını saklamamış:(
    O yüzden ben çok zor atıyorum Handan. Pandemi öncesi son 5 yıl indirimlerden aldığım bot ve çizmeler hiç giyilmedi ama evde hepsi. O değil de giyilmeyen ayakkabılar kendi kendine bozuluyor. Şimdi seni okudukça ilham geliyor inan ki:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden çocuklara örerdim birşeyler, hep sevmişimdir örmeyi ama bileklerim ağrıdığından büyük şeyler yapamıyorum, bu küçük şey çok keyifli oldu Zeugma :)

      Fotoğraf saklamamak kötü olmuş bak, bir onlara kıyamıyorum ben. Ama ayakkabıları giymiyorsan ver gitsin, gerçekten de durdukça tabanları üstleri dökülmeye başlıyor.Haydi ferahlayalım hep birlikte :D

      Sil
  8. Kar tatili bi özel sektöre gelemiyor. Homofis analar da kar tatili istiyor diye eylem yapacağım. :D Ben de sürekli kıyafet ayıklıyorum. Hatta geçen dolabımdan kuzenimle üç çöp torbası dolusu kıyafet çıkardık. Doğum öncesi sonrası falan derken giyilemeyen bir sürü şey. Kızkardeşim diyor ki bir insanın dolabından bu kadar çok şey çıktıysa artık giyecek birşeyi kalmamıştır heralde diyor. Kuzenimde diyor ki ne arasın dolap gene dolu, bunlar sadece ayrılabildikleri. :D Bende almak seviyorum ama ne yapayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben almayı sevmediğim halde veriyorum veriyorum bitmiyor :D

      Sil
  9. Pasaport sıkıntısı var, çok geç geliyor diye duymuştum. İyi bari sizinki erkek gelmiş.

    İki erkek çocuğunun olduğu evde Barbie bebek ne arıyor çok merak ettim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha eve dönerken postaya vermişlerdi Şule :)

      Tabii ki bebek benim :D

      Sil