Günaydın

Ocak 30, 2022


Enerjiyle uyandığım günler şükürle dolu oluyorum. Bir yandan da enerjinin sebebini bulmaya çalışıyorum.

Dün gündüz uyumadım -ki kesin sızarım bir yerlere - gece de geç yatmıştım. Yatmam gerek falan demeden "Özgür gecem"  diyip gülerek oturdum. (Bir Metos hikâyesi, anlatmışım,  bulursam eklerim linkini).  Buna rağmen saati kurmadığım halde sabah sekiz gibi uyandım. Pazara gittim. Dönüşte fırına uğradım. Ee geldim sıcacık ekmeğin kıyısını götürdük Metos'la. (Anahtarımı evde unuttuğumdan kapıyı bana açmak üzere zil sesine uyanan tek erkek olmanın ödülünü aldı :) Ispanağı hemen yıkamazsam sonsuza kadar kalacağını bildiğimden ayıklayıp doğrayıp sirkeli suya bastım. Bütün çamurları akıp gidiyor. Yeşil mercimek haşladım. Kahvaltılık domatesleri doğradım. Çayı demledim. Ispanak bir su daha yıkanacak. Soğanını sarımsağını da hazırladım. Ocağa koyulacak bir tek. Pazar alış verişi de yerine yerleşti. Artık Nadal Medvedev maçını izleyebilirim. 

Bugün beni ergen günüm. Evim düzenli, yemeğim hazır. Çok şükür. Bunları yazarken bi uyku bastırdı gerçi. Hemen kendime nazar değdirmiş olabilirim. Neyse biz iyi düşünelim, gidip simitimi peynirimi domates ve çayımı alayım.  

Allahım sen bize yaşama sevinci,  coşkusu, huzuru ve mutluluğu ver. 

Hepinize günaydın. Fotoğrafa tıklayıp keyifli şarkıyı dinlemeyi unutmayın :)

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Aaahh ne güzel bir enerji kıskandım 😁 Ben sabahları yataktan çıkamıyorum uyandıktan 1 saat sonra kalkabiliyorum. Kanepeye uzanıp bir saatte orada takılıyorum. Acıktığımı hissedip ağır ağır basit bir kahvaltı yapmaya çalışıyorum. Nazar değmesin tü tü 🙃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O sabahları yataktan kalkamama lüksüm olaydıııı :D Yok,uzun yattığımda vücudum ağrıdığından yatamıyorum geç vakte kadar, ama öğlen sızıyorum genelde :D Bugün sızmadım Rafa'ya kızmakla meşgulüm :)

      Sil
  2. Şarkı güzel miş heidi dizisne gittim hemen:))
    ben ıspanakları gelirgelmez suya basıyorum 2 saat tutup ondan sonra yıkamaya başlıyorum, doğrayıp tekrar 3-4 su yıkıyorum zahmetli bir iş kolay gelsin ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya tam Heidi müziği.

      İlk,suyuna sirke dök bastırdığında, on dakika sonra toprağın çoğu çıkmış oluyor. Tabi iki su daha yıkıyorum sonra ama hele ıspanak çok kıvrımlı değilse pırıl pırıl. Aklında olsun. Bir arkadaşımın lokantada yemek yapan annesinden öğrenmiştim bunu.

      Sil
  3. son cümlelerdeki duanıza canı gönülden amin aminn

    YanıtlaSil
  4. kahvaltıdan sonra uyumuşsundur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok, maç izliyorum :)

      Sil
    2. bugün nadal medvedev var bildiğim, ne izliyon sen :)

      Sil
    3. Onları izliyom işte :D

      Sil
    4. medvedev müthişli de nadal da büyücü yani :) dün akşam kadınlar finali de iyiydi :) bu akşam da snooker finali var, ilginç final bu kez :)

      Sil
    5. Medvedev'in tavırları beni sinir etti. Seyirciye kızdıkça seyirci de iyice ona karşı dönüyor. Snookera da rastladıkça bakıyorum :)

      Sil
  5. Yaşasın ergen günleri vallahi! Ben de dün yaptım :) Kimsecikler yoktu evde, şahane oldu. Ama bugün 11 yıllık evlilikten sonra anca akıl ettiğim "göstere göstere iş yapmak"la meşgulüm, vallahi uzatıyorum da gereksizce, arada offf pofff da diyorum :))) Göstermezsen görülmüyor anacım napim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla işleri göstere göstere yaomak gerekiyor Ceren, ben bugün bişey yapmayacağım dedim diye yapmadın moduna giriyorlar hemen. Onların totolarında pireler uçuşurken yaptıklarım sayılmıyor tabi. Ay kızdım yine :D

      Sil
  6. Ispqnapı çok severim ama almayı bırakalı yıllar oluyor. 5-6 yıl önce az az bebek ıspanak alıp çüden salatasını yapıyordum ama artık o bile gözümde büyüyor. Paketli hazır ıspanak kullanıyorum canım çok çekince :) Enerjin, neşen, gülüşün daim olsun ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmesem yapamam ben de Manxcat, çekilecek iş değil :)

      Sil
  7. Hi hi, enerjik ruh halinizden biraz ilham alayım dedim. Bugün benim çalışırken aynı zamanda ev temizleme günüm. Katyamla beraber (kendisi temizlik robotu olur) evi bir halledeceğiz inşallah. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de şimdi oturdum She, Metos sağ olsun süpürgeyi aldı elimden o süpürdü ben sildim,mutfağı topladım, yemek yaptım, artık keyfini sürüyorum :) Kolay gelsin sana da :)

      Sil
  8. Evin işi tamam olunca geriye keyif yapmak kalıyor ya çok seviyorum o günleri :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ;) Yalnız sabahın beşinde Can uçuşa gidecek diye uyandım baktım yorum yazıyorsun. Uyku mu tutmadı, hayırdır :)

      Sil
    2. Zeynep'in uyku düzeni bozulunca biz de bu saatte ayakta oluyoruz :-(

      Sil
    3. :) Valla ben de gecenin dördünde beşinde bizimkilerin gürültüsüyle uyanabiliyorum :D

      Sil