Bu Akşamın Masalı

Ocak 04, 2022


Hemen her akşam gün batımı fotoğrafı çekip instagramda paylaşıyorum. 

Her birisi ayrı masal gibi.

Bu akşam evin içini de kattım masala.



Bu akşamın masalını ay yıldız taçlandırmış. 

Can eve geldi, canı sıkılmış. Yemek az sonra hazır,  yediğinde keyfin yerine gelir dedim, yerine geldi. 

Tavuk şinitzel yapmıştım, çok tavuk çıkartmışım, bir kısmını yapmasam mı dedim, baktım kalan kısım sonra pek işime yaramayacak. Hepsini kızarttım. Sadece bir tanesi kalmış, o da gecenin ilerleyen saatlerinde birisinin midesini boylar. Etoburlarım benim:D

Sofrayı toplarken ay yıldızı görüp balkona çıktım. Fotoğrafı çektim. Bir baktım e ben çamaşır asarken unutup gitmişim, selede duruyor çamaşırların yarısı. Onları astım. 

Çayım demlendi. Birazdan pötibör bisküvi bandırarak yiyeceğim. 

Hâlâ vitrinin çekmeceleri ortada, umarım bir ara yerleştirmeyi başaracağım. Evde öyle çok ıvır zıvır var ki? Yani bir ev hanımının bir çekmecede neden beş kalem kutusu dolu kalemi olur, üzerine boya kalemleri, üzerine kalemliktekiler ve diğer kalemliktekiler ve öteki kalemliktekiler ,  aaaa  beriki de var. 

Can balkonda telefonla konuşuyor,  Bilgiç bilgisayar başında sohbet ederek kod yazıyor,  Metos bilgisayar başında kıkırdıyor, evin her yerinden bir ses geliyor. 

Bizim akşam masalımız böyle. Sizinki nasıl? 


Bakın bakalım bir etrafınıza,  koşturmaların arasında gözünüzden kaçırmayın.



 Ve sevdiğiniz gün batımına tıklayıp şarkınızı almayı da unutmayın.

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. 7 saat ders ve nöbetten sonra eve geldim, Arya'nın yanakları pancar gibi, Evrim kendinden geçmiş uyuyor. İkisinin de ateşi var, Evrim ateşini ölçtüğümün farkına bile varmıyor. Önce Arya ile ilgileneyim, çorba, ilaç, vitamin... Sıra Evrim'de, aynı sıralama devam: Çorba ama bu kez yanında bol sarımsaklı pancar salatası da var, sonra ilaç, vitamin... Arya kendi yiyip içiyor, ateşi düştü, şimdi odasında legoları ile oynuyor. Evrim'e çorbayı yatakta zorla içiriyorum, şu an öksürüyor. Ben mi? Çok sakinim ve bu sakinliğime şaşırmıyorum bile. Sanırım ilk kez bir krizi olması gerektiği gibi sakince ve olabildiğince rahat bir şekilde atlatmaya yakınım. Bizim evdeki masal şimdilik böyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy, geçti geçti.. Çorba ve vitaminin üzerine ilaç tanımam, ikisi de zımba gibi olurlar kısa sürede.

      Sil
  2. Şarkımı da almadan gitmedim: "Laid back" :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük keyifli bir kaçamak olmuş şarkı :)

      Sil
  3. Fotoğrafların da nefis anlatımın da,evin içinde ben de vardım sanki💋

    YanıtlaSil
  4. Son günlerde güneş gökyüzünü şahane renklere boyayarak kavuşuyor. Genelde bu aylarda böyle. Bende Hilal'i çekmeye çalıştım dün akşam ama telefon renkleri yakalayamadı.
    Çok güzel kavuşmalar ve çok güzel çekmişsin.
    Bizim ev gayet iki kişilk hale dönüştüğü için genelde vukuatsız:)
    Dört kişilik hali özlüyorum .Bazen:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde bir kişi bile eksik olsa sessizlik oluyor gerçekten de, bazen sürekli evde olmaları üzerime üzerime gelse de ileride özleyeceksin Handan diyorum kendi kendime.

      Sil
  5. Elma Ağacı ile ilgilenmekten başka şeylere hatta etrafa bakmaya vaktim yok son günlerde. 3 ay bloğa uğrayamayan ben bir de instagramdaki sayfayı yazıyorum.
    Ayölye ye 4 araçla gidip, 3 ile eve dönüyorum. Dün 5. Doz aşımı oldum. Aşıkolik oldum.
    Neşeli kuş evleri siparişi var. Bugün kesim dikim yani. Punch yastıklar Sevgililer Günü şenliklerine hazır edilecek... Fuarcılarla görüşmeler..
    Ben yine dünde değil, yarın dayım ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin çok senin, enerjin bol olsun arkadaşım :)

      Sil
  6. Kalemler konusunda aynıyız. Benim de her yerden kalem çıkıyor; ne kadar seviyorsam demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar kaleme bari yazı yazsam diye söyleniyorum kendime Evde Yazar :)

      Sil
  7. Arkadaşım gelmiş, yeni aldığım tostombiş bardaklarda demli çaylar içiyoruz. O esnada ikimizin de küçük Çınarları çoocuk odasının altını üstüne getiriyor. Bizde beş dakika popomuzun üstünden oturabilmenin verdiği keyif var.
    Not: Evlendim evleneli her sene taşındık ve her sene öyle çok biriken ıvır zıvırı attık ki, attıkça hafifliyor insan. :) Son üç senedir aynı evdeyiz. Baktım taşınacağımız yok heryerde ıvır zıvırlar türemiş, oda oda ayırım yapıp her akşam bir yerden temizledim attım. Attıkça bir rahatladım, tavsiye ederim. :) Atmak derken işte ihtiyaç sahiplerine gönderiyorum ama neticede evden atılmış oluyorlar. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen evi anlatınca aklıma 20 sene öncesi geldi, arkadaşlarımla bahçede kahvaltı yapıyorduk, Metos ve arkadaşımın kızı iki yaşındalar, odada oyuncaklarla oynuyorlar. O bir saatlik kahvaltı sonunda ikimiz iki saat odayı toplarken, üçümcümüz de nasıl becerdilerse pencereden bize el salladıkları dakikada yere indirdikleri perdenin asma halkalarını dikti :D

      Ben de bol miktarda çöp çöpü yine bol miktarda verecek ıvır zıvır çıkarttım bugün :) Güya her sene yapıyorum bu işi ama nasılsa boşalan çekmeceleri anında dolduruyorum :D

      Sil
  8. işten gelince yemek bulaşık işinden sonra biraz tablette oyun sonra örgü modundayım şu aralar. Erken yatmak zorundayım işe gittiğim için. Hiç bir yere gidemiyoruz korkudan. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe giderken öyle erken yatıyordum ki Can bana tavuk diyordu. Uykum varken hiçbir şey yapamam ben :D

      Sil