Ortaya Karışık

Nisan 12, 2020

Bugün de doyduk çok şükür.

Ramazanda böyle olurum bir de,  ilk iki hafta mutfakta coştuktan sonra son haftalar canım hiçbir şey çekmez,  öyle bakıp dururum ne yapsam diye.

Pazara gitme ümidim sokağa çıkma yasağı ile güme gidince,  üzerine bu akşam gelecek market siparişim de salı akşamına kalınca temizliği yapacak kıvama geldi buzdolabı. (Bak hiç buna bağlayacağımı düşünmemiştin di mi :D)

Sebzelikteki kalanlar mercimek çorbasının içine girdi. Bir kaç elma portakal, limon. Üç de havucum var şu an .

Oldum olası severim evde son kalanlarla birşeyler uydurmayı.

Meselâ yumurta yok, süt yok, şimdi vegan kek yapmiim de ne zaman yapiim :D


Bu seferki yapboz beni bayağı oyalayacak sanırım. Sarı, pembe ve yeşil dışında bişey yok, hem de 1500 parça. Dün akşam sadece çerçevesini iki saatte bitirdim sanırım.



Bu arada akşam puzzle yaparken bi içim daraldı. Allah Allah, gayet keyifli bir uğraş içindeyim, niye daraldım derken anladım. Fonda Can Prison Break  izliyor ve ben aşırı doz gerili müziğine maruz kalmaktan az sonra balkon kapısından içeri maskeli silahlı adamlar girecek moduna geçmişim. (Yukarıdaki videocuğun sesini açarsanız anlayacaksınız dediğimi, telefon iyi çekmemiş ama :)

Şu an durumum şu.


Huzur kulaklıkta arkadaşlar :D

Her zaman dolu olan takvimime baktım bu ay hiçbir şey yazmamışım, puzzle #1, #2, #3 diye onları kaydettim. Yakında sucu geldi, migros kargosu filan diye notlar düşersem ileride aile tarihimizde bilgilendirici olacaktır diye düşünüyorum.


Evet yine yavrumuz oldu. Kumrular hiç aralıksız yumurtluyorlar. Geçen seferki yumurtayı kaptırdıklarında yuvalarını bozmuştuk ama inatçı şeyler yine geldiler. On beş gün kovaladıktan sonra pes ettik. Eh bu yavrunun büyümesi bir ayı geçer . Sonrasında giderler umarım.


Yılın ilk leylağını topladım.. Gidip gelip kokluyorum.  İyi ki yeşillik içinde bir sitedeyiz de baharı kaçırmadık evde dururken :)

Bizde durumlar böyle.

Hepinize iyi pazarlar.

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. kumru yavrusuna ve puzzlena bayıldım çok güzeller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumru yavrusu pek yakında kuluçkadan çıkıp annesinin kursağını sömürmeye başlar Özlem :) Puzzle güzel ve zor. Biraz uğraştıracak :)

      Sil
  2. Dışarıdan eve bir şey girince panikliyoruz. Sanırım bir iki ay böyle geçecek daha. Kendimi buna alıştırmaya çalışıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne panikleme Tyrha, sanki eve nükleer artık bırakılmış :)

      Sanırım öyle geçecek.

      Sil
  3. Yapboz yapma fikri bu sıralar benim de aklımı kurcalıyor ama evde yapbozum yok ne yazık ki. İlk fırsatta beni saatlerce tutacak bir yapboz edinmeliyim. :) Bu arada leylak da çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapboz çok iyi geliyor, yakın olsaydık verirdim bitirdiklerimi, bozup yeniden kutuya koyuyorum zaten :)

      Sil
    2. Düşünmeniz yeter. :)

      Sil
  4. Leylağın kokusu burnuma geldi Handan ♥

    O gerilim fonunda rahatlamaya çalışmak tam ironi olmuş hahahaa :) Allahtan fark etmişsin de çözüm bulmuşsun ;)

    Torunlar şahane yine :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ne diziymiş Şebo, üç gündür sürekli izliyor Can, ve o müzik hi sakinleşmedi.

      Evet ya, yine torun geldi. İnatla yuvalayıp yavruladı maymunlar :D

      Sil
  5. 1500 parçalık yapboz hiç yapmadım ben. Önce 1000'lik olan bir tanesini tek başıma bitirmem lazım.

    Bu hafta pazar ve market alışverişimizi yaptık. Evdekiler bizi iki hafta götürür. Ne kadar az dışarı çıkarsak kârdır diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki hafta götürecek alış veriş yapmam için bir odayı doldurmam lâzım benim Şule, dört iştahlı tip, ne kahvaltılık yetişiyor ne yemek :)

      Sil