Komik Ama Bu Sabah Daha İyi Hissediyorum

Mart 22, 2014


Bunun nesi komik dersen eğer söyleyeyim . Dün ilk defa hastaneye gitmeden gün geçiriyordum. Epeydir tembellikten yapmadığım ıvır zıvır işlere el attım. Buzdolabının yanındaki raflı dolaptakiler dışarı fışkırıyorlardı mesela, orayı düzelttim. Portmantonun üzerine ne bulsam tıkıştırmışım bir şey almaya kalktığımda üzerime üç şey düşüyordu artık oraya el attım. Bilgiç'in resim çantasına giren kâğıtlar renk değiştirip çıkıyorlardı onu sildim temizledim. Vakit alan ama belli olmayan işler işte. Fındıklar vardı evi süpürmeden onları ayıklayayım diye salonun ortasına oturdum. Tepeleme ütüyü de sıraya soktum.

Bu arada pazartesi öksürme kriziyle okuldan dönen Bilgehan'ı geçen hafta iki kere doktora götürmüştüm. Ateşi pek olmadığından antibiyotik başlamamıştık, bal, ihlamur, adaçayı, pastil,şeker, gargara, boğaz spreyi ne varsa kulanıp bu arada sürekli tıkanan burnuna damla, serum fizyolojik, buğuseptil, viks, sprey gibi Allah ne verdiyse sıkmak suretiyle açmaya çalışıyordum.




Evde tv karşısında dinlenen Bilgiç'in başucu şu şekildeydi:-)

Derken akşam dörde doğru ateşi otuz sekize çıktı. Sonra kırka doğru ulaştı. Yedibuçukta ne yaptıysam düşüremediğim için acile gittik. Damar yolu açarlarken bayıldı, ayıldı kustu. Sonra kusmuk içinde dört saat kan tahlili sonucu beklemek ve ateş ölçtürmek suretiyle orada geçirip evimize döndük. Bu arada ateşi otuz yedilere düştü, niyeyse artık, ilaç da vermediler.

Diyeceğim o ki, gece yarısı evimize dönüp bir şeyler yiyerek uyuduk.

Sabah sabah yerdeki fındıklar, koltuktaki çamaşırlar, banyodaki kirliler , mutfaktaki karmaşanın karşısında otururken açık balkondan gelen kuş sesinden midir, bahar havasından mıdır, öksürük sesi olmamasından mıdır bilinmez iyi hissediyorum kendimi.

Şimdi kalkıp işlere başlayacağım. Akşama düzenli ve huzurlu evimde kitap okuma keyfi yapmayı planlıyorum. Olumsuz şeyleri aklımdan uzak tutup gerekli mesajı veriyorumdur umarım.

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. Her zaman veriyorsunuz o mesajı..Dedim ya yazılarınızı okumak çok keyifli :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :-) Günaydın Baharcım:-)

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun tatlım... özellikle zencefil (toz) ve balı karıstır içir nasıl bir yakma ama çok iyi geliyor eşime de yaptım o bilee acı yawww diyooo..
    Birde bitki çayı yaparkende içine de taze zencefil at ...

    İşleri sorma gitsin ciddi yardıma ihtiyacım var ben tek ayak yapamıyorum da...

    YanıtlaSil
  4. Zencefille hiç bir şey yapmamıştım şimdiye kadar, alıp deneyeyim Öziicim, sağ ol.

    Hâlâ geçmedi mi canım ya, pek inatçı çıktı bu nasır.

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun ya, hastaneye sık gidiyorsunuz anlaşılan :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Deep, ne yazık ki bu sıralar öyle.

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun umarım hızlı toparlanır. ortalıkta salgın var canım

    YanıtlaSil
  8. Sağ ol Nihalcim, bir hafta oldu, hâlâ burnunu açmayı başaramadık ya inanamıyorum, neyse geçiyor artık her halde.

    YanıtlaSil