Liste

Ağustos 17, 2005

İnterrail ile dolaşmak istiyorum.

Başımı gözümü yarmadan buz pateni yapmak istiyorum.

Dağcılık yapmak istiyorum.

Bir kafe açmak istiyorum.

Ormanda küçük bir ev istiyorum.

Unuttuğum fransızcayı yeniden hatırlamak istiyorum.

Doktora yapmak istiyorum.

Motosiklet kullanmayı öğrenmek istiyorum. (Can Bey'e buradan duyurulur. Arkada paket gibi taşınmaktan sıkıldım. Gerçi arkada taşınabileceğim motosiklet de yok artık ama olsun).

Şu lanet olası html vs ne ise onları öğrenmek istiyorum.(Bizim zamanımızda bi basic vardı, onu da bilgisayarı açmayı öğrenmeden işlemiştik. )

Kickbox yapmak istiyorum.

Kum torbası istiyorum. (Can'ı dövemeyeceğime göre birşey lazım dövecek)

Alaska'ya gitmek istiyorum.

İzlanda'ya da.

Önce Türkiye'deki gitmediğim bilimum sarı tabelaları izlemek istiyorum tabi.

Tenis öğrenmek istiyorum.

Fotoğrafçılık kurslarına katılmak istiyorum.

Tango öğrenmek istiyorum.(Mecburen birisi daha öğrenecek , boşuna evlenmedik herhalde )

Mors alfabesi öğrenmek istiyorum.

Sağır dilsiz alfabesi de.

Yamaç paraşütü yapmak istiyorum.

İyi, hala istediğim birşeyler varmış, ben de ruh gibi kaldım diyordum.

(Bu liste için kaç saat uğraşıp, zorladığımı söylemeyeceğim.)

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Bunları ne zaman yapmayı planlıyorsun?
    Neyse istemek ve hayal etmek de güzel...
    Sen yapamasan da çocuklarına yaptırırsın artık:))

    İnsanlar hep yapamadıkları şeyleri çocuklarının yapması için çalışır ya...o bakımdan...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Zeze, o listede birtek kickbox konusunda sıfır değilim onun için uzun süredir Can bana öyle cümleler kuramıyor :) Bu arada seni görmek ne güzel.

    Sevgili Ece, 90 yaşıma kadar yaşamayı planlıyorum ya, yılda bir tane bile yapsam yetiyor. Çocuklarım hiç kusura bakmasınlar, herkes kendi listesini kendi yapsın :)

    YanıtlaSil
  3. Senin söylediğin de doğru...
    Buz pateninden mi başlayacaksın?
    Valla ben denedim, pek başarılı olamadım da :))Komikti biraz:))

    YanıtlaSil
  4. Mantıken ondan başlamam gerek, biraz daha kalırsa yapamayacağım.
    Aslında şimdi de yapabileceğimi sanmıyorum ama, denemeden hayatta rahat etmem.

    YanıtlaSil
  5. Bence de dene..Zevkli bir şey...Gülmekten yapamamıştım ben:))

    YanıtlaSil
  6. Hepsini bende yapmak istiyorum. Ve daha fazlasınıda.Kendimi hiç zorlamadan sayfalarca buna benzer bir liste çıkarabilirim. Keşke...
    D.K.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Deniz, hoşgeldin öncelikle. Ne güzel uzuun bir liste çıkartabilmen. Liste kısalınca hayatta keyif alacak şeyler de kalmıyor zira.

    YanıtlaSil
  8. Daha ne kaldıki yapılacak? Aslında önümüzde bir danimarka maçı var ona gidip biraz sitres atabilirsin, tabi kum torbasını almazsan o zamana kadar... Yamaç paraşütü ise benimde hayallerimi süslüyo ama oda imkansız.. Bu arada yarışma ne alemde ya gelmişken birde komuniteye uğrayayım ben... Hadi kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  9. Neden yamaç paraşütü imkansız oluyor lunkfu, aklımıza koyduktan sonra.

    Maç iyi fikir olabilir, aklıma getirdin, bak şöyle güzel bir dünya kupası finali falan da seyretmek istiyorum. Ama daha karar veremedim, evde tv karşısında rahat rahat izlemek varken gereksiz bir uğraş mı olur stada gitmek acaba.

    YanıtlaSil
  10. liste çok uzun yaa
    bende bi ekleme yapabilrmiyim iznin olursa
    1 yıllık tatil istiyorum deniz kenarında hamağımla beraber rahatsız edilmeden :)

    YanıtlaSil
  11. Yorulmuşsun anlaşılan joezombi, ama fena fikir değil doğrusu. Bunu en sona alayım, yukarıdakileri yaptıktan sonra sanırım ihtiyacım olacak..

    YanıtlaSil
  12. je pense que tu peux les tous faire
    je peux t'aider sauf qu'en français
    mais tu sais Qu'il y a une citation que le desir ça veux dire %50 de succes ou quelque chose comme ça tu vois moi je ne suis pas bien non plus :)
    j'aime bien ton blog est tu est
    tres populaire entre les amateurs
    en turquie :)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Sandman sanırım bu yazıyı anladığımda fransızcayı da hatırlamış olacağım :) Hay Allah, şimdi kafamı da takarım ben buna.
    Teşekkürler bu arada. O kadarını anladım :)

    YanıtlaSil
  14. Sana bir çözüm öneriyorum. Yapıp yapmamamk sana kalmış ablacığım
    Bütün bu olayların hepsini sadece çalışmayan hurda bir motorsiklet
    fiyatına yapabilirsin.

    Önce ikinci el çalışmayan bir peugeot motorsiklet alacaksın. Artından
    fransızca el kitabını takip ederek motoru çalıştırmayı bir şekilde başaracaksın.(1 sene)
    Bu şekilde fransızcanın zaten sadece unuttuğun kadarını öğreneceksin.
    Ardından arkadaşlarına telefon açacaksın. Bir tatil boyunca Türkiye'de gittikleri her değişik yerden senin için sarı tabelaları söküp göndermelerini isteyeceksin. Sonra onu bahçende uygun yerlere dikeceksin. Sonra o motorla dolaşmaya çıkacaksın . Bu arada önce bahçendeki sarı tabelaların hepsine gideceksin. Sonra son sürat basacaksın ve yarım yamalak tamir edebildiğin motordan düşeceksin. Tabii başın gözün yarılacak. Hemen buz patenine.
    Zaten başın gözün önceden yarılmış olduğu için buz pateninde düşmeyi önemsemeyeceksin. Herkes senin motordan düştüğünü bilecek ve muhteşem paten yeteneklerin için seni kıskanacaklar.
    Ardından öyle kafa göz yarılmış dolaşılmaz tabii. Doktora gideceksin. Paran olmadığı için "Doktora kickbox yapacaksın". Henuz kickbox bilmediginden sadece "doktora yapabileceksin". Bak bazi seylerin olmayisi bazi seyleri duzeltebiliyor demek. Doktor seni tedavi ettiginde ona motorsikletini verirsin.
    Gene kaldık dımdızlak.Inventory boş. Yoksa önceden birşeyler yapmayı unuttuk mu? Imm hayır. Şöyle devam edeceğiz.
    Doktordan eve geleceksin. Bahçeyi kazmaya başlayacaksın. Bu arada sakın sarı tabelaların yakınını kazma yoksa polis geliyor sit alanını kazdığın için uyarı alırsın. Burada sık sık save et:P
    Ortada bir dağ oluşturacak kadar çok kazı yapacaksın. Böylece mini bir dağ oluşturacaksın. Ardından o minidağı oradan doğal halini bozmadan alıp bir seraya dekor olarak satacaksın. Ve bu satışı yapmadan önce Türkiye esnaf ve sanatkarlar odası daire başkanlığından bir "dağcılık" belgesi alacaksın.
    Markete uğrayacaksın. Beleş bir torba alacaksın. İçini bahçende dağcılık yaparken çıkardığın kumla dolduracaksın. Sonra onu döveceksin. Ortalık toz toprak olacak.
    Marketten bir de kutu alacaksın.
    Ardından kitabevinde bir basic html kitabı alacaksın. Zaten basic bildiğinden bu temel bilgiler içeren html kitabına çok kolay alışacaksın. Bunları yapmak bir tamgün sürecek.
    Ertesi sabah erkenden çıkacak, gördüğün ilk kafenin önünde soteye yatacaksın. Cafenin sahibi geldiğinde rica edecek ve kafeyi açmak için izin isteyeceksin. Tuhaf davranışından dolayı vermeyecektir. Daha önce marketten aldığın inventorynde bulunan kutuyu çıkartacaksın ve tekmelemeye başlayacaksın. Senin kickbox bildiğini anlayan cafe sahibi korkacak ve kafeyi açmana izin verecek. Ardından mekanı terk edeceksin.
    Eve gideceksin Neyşınıl Ceografik veya Diskavry çenılı açacaksın. Bütün gün izleyeceksin. Ta ki sağır ve dilsizlerin de latin alfabesini kullandığı bir programa denk gelinceye kadar. Bu arada koltuğa oturacaksın. ve pilot olan eşinden kendi paraşütlerinden bir tanesini sana getirmesini isteyeceksin. Sonra bu paraşütü yamacına koyacaksın. Yamaç paraşütü yaptığını gören kocan, mor alfabesi bilmeden havacılık yaptığını görecek ve böyle bir ihmali önlemek için sana hemen mors alfabesi öğretecek.
    Beraber birbirinize bakacak ve güleceksiniz. Ardından tvyi açacaksınız ve show tv'de her gece oynayan tango ve cash'i seyredeceksiniz.Böylece Tango öğrenip cash ödemeyeceksin (Ayy bu çok kötü oldu yaa ühühühü)
    Sabah direkt doktorun bahçesine gideceksin. Doktor senin ona kakaladığın motorsikleti çalışmadığı için çöplüğe atmış bile. Hemen motorsikleri alacaksın. Fransızca bildiğin için motoru hemen tamir edeceksin.
    Ardından motorla izmir sahillerinden birindeki bir balıkçı kasabasına gideceksin. Motoru 2nci el bir kayıkla değişeceksin. Kayıkla İzlanda ve alaskaya giderek geri döneceksin. Kaybolduğun durumlarda mors alfabesi, yamaç paraşütü, buz pateni veya fransızcanı kullanacaksın. Html bilgin işe yaramayacaktır.
    Yerim kalmadığı için bundan sonrası için ipuçları veriyorum
    Ormandaki kulübe için Dağcılık yaparken çıkardığın kum işe yarayabilir.
    Tenis öğrenmek için marketi ve doktorun bahçesini araştır.
    Tenis hocasının kayınbiraderi TCDD'de çalışıyor unutma.
    Doktora yaptıktan sonra üniversitelerin fotoğraf kulübü sorumlu rehber hocası olman için engel kalmıyor.
    Son olarak sık sık save et. Eğer herşeyi doğru yaparsan %85 ile 90 yaşına ulaşıyorsun. Unutmadan bunları yaptıktan sonra bir son ekran çıkmıyor.

    YanıtlaSil
  15. Teşekkür ederim canım, sen de olmasan nasıl hallederdim bunca şeyi ben. İş bir tek motosikleti bulmaya kaldı. Kolayladım bayağı.

    YanıtlaSil
  16. best regards, nice info
    » » »

    YanıtlaSil