Acaba Hasta mıyım?

Mart 20, 2020

Sanırım en sinir bozucu duygu bu. Dün akşamdan beri nefes alırken ciğerim yanıyor gibi. Ateşim 37 lerde ve sabah sporumu yapıp bir dakika nefesimi tutabiliyorum. Yine de ciğerlerimi hissetmekteyim.

Ailece evden çıktığımız yok. Sabahları yürüyüşe gidiyordum, onu da kestim. Zaten bu virüs işleri çıktığından beri herkese karşı ultra dikkatli olup,  virüs bulaştırmama moduna girdiğimden (Malum evdeki sürekli uluslararası uçan birinden dolayı  virüs alma diye olasılığımız hep var, ondan pek dikkatliydim),  öksürüğüm aksırığım da olmadığından içim rahat. Tek derdim annem. Zira geçen gün çarpıntısı tutunca mecburen yaklaşıp tansiyonunu,  nabzını ölçüp durdum üç saat.

Neyse şu anda yapabileceğim bir şey yok. Ellerim köseleye döndü zaten :)

Yalnız Can gerçekten evde duramıyor. Adam sürekli şuraya gitsek,  arabayla dolansak ,  şunu mu yapsak,  nasıl geçer bu on beş gün modunda. Bakın benim adım gezentiye çıkmış, evimde mutlu mesut oturuyorum, kimin yerinde duramadığı belli oldu. Emekli olduğunda bir karavan almak farz oldu bence. Hatta söyleyeyim de şimdiden araştırmaya başlasın. Zira tek hobisi alış veriş yapmak. Eh televizyondu, çocukların bozuk telefonlarıydı hepsini yeni almıştı, bi boşluğa düştü haliyle :D

Dün akşam Altered Carbon 'u bitirdik. İlk sezonu su gibi akmıştı, ikinci sezonun başında biraz içime fenalıklar geldi ama neyse son bölümler iyiydi.

Şu an balkonda oturup güneş banyosu yapıyorum. Güneş çıkınca sıcacık oluyor, bulut arkasına girer girmez on derece düşüyor sıcaklık. Kalın yelek giydim. Güya Can'la çıkmıştık ama duramadı on beş dakikadan başka.



Bugün kadınbudu köfte pişirmeyi düşünüyorum. Bakiim kıymam açılmış mı.

Ya da birazdan bakarım, şu köşede biraz daha oturayım kuşları izleyerek.


Benzer yazılarım

21 Yorum yap

  1. ne güzel yapmışsın balkonda güneşlenmekle benim d vitamini eksikliğim var. En kısa zamanda almak lazım d vitamini ilacını. En güzeli doğal olan yani senin yaptığın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güneşlenmek hem vücuda hem ruha iyi geliyor Özlem :)

      Sil
  2. Dikkat et kendine, bizde de durum farklı değil.
    Evdeyiz, hava almaya azıcık kapı önüne çıkıyorum. Neyse ki kampüste yaşıyoruz. Bomboş bizim buralar. Orman içinde karantinada gibiyiz :))
    Sağlıklı günler olsun <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki bahar Ezgi, ağaçlar, kuşlar, çiçekler bizi sarıp sarmalıyor.

      Sil
  3. Bence emekli olduğunuzda şu iki kişilik uçaklardan almalısınız Handan yaaa, ne tatlı olursunuz... :) Bişeycik olmayacak merak etme, yine de sırtına bir kazak al sen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz uçağı alma hayalimiz vardı Ceren, kim bilir :D

      Bana bişeycik olacağını düşünmüyorum zaten, bütün derdim annem :) Büyüklerimize bişeycik olmasın.

      Sil
  4. Evde iş bitmiyor ama her fırsatta dinlen Handancım. Sağlıkla kal!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev işini geçtim mıtfak işi bir biteydi Sezer. Bugün ne pişireceğim bakalım :)

      Sil
  5. Dikkat et kendine canım:)
    Balkon iyi bir kurtarıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkon çok iyi geliyor gerçekten Bahar :)

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Bu işlerin başından beri kendim hasta olmaktan çok bilmeden virüsü yayarım diye korkuyorum ne hikmetse Gece. Umarım değildir tabi.

      Sil
  7. Değilsindir inşallah. İyi düşün, iyi olsun, geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Müjde. Sürekli yurtdışına giden biri olunca evde bizdeki risk artıyor tabi. Neyse ki hayatımın en sağlıklı ve kuvvetli dönemine denk düştü.

      Sil
  8. Psikolojimiz etkilendi, birkaç gün ben de taşıyor muyum diye korktum :/ Balkona çıkıp biz de hava alıyoruz, iyi geliyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelen mesajlardaki görselleri, linkleri falan açmıyorum artık hiç Elif. Haberlere bakmıyorum. Öğreneceğimi öğrendim her Alahın günü panikletecek şeyler okumama gerek yok diyorum. Ama tabi içinde yaşarken insan etkileniyor.

      Balkon çok iyi geeçekten de :)

      Sil
  9. Ah herşey düzelsede bir normale dönebilsek

    YanıtlaSil
  10. Benim erkeği de TV başından kaldıramıyorum.Uzmanı oldu konunun.Ben dinlemedikçe gelip bir de bana anlatıyor. Arada ateşine baktırması d cabası:)
    Allah hepimize sağlıklı günler versin. Kendine dikkat et, umarım bir şeyin yok ve evham yapıyorsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki gün ciğerlerim yandı ama neyse ki azaldı sonradan Mehtap. Belki de o gğn halı silip çok yorulmuştum, ondandır. Ya da hafifinden geçirdim birşeyler. Bilemedim. Evam yapmam kolay kolay ama tabi bu şartlar altında bilinçaltıma söz geçirememiş olabilirim.

      Sil
  11. Geçmiş olsun canım kendinize dikkat edin 💞

    YanıtlaSil