Rekorumu Kırdım

Eylül 15, 2023

Geçen sene taşındığımdan yirmi kilo falan domates yapmıştım. İlk defa yaz başında domateslerim bitti. Bu sene tüm stokları doldurmak adına 70 kilo alayım dedim. 50 kilo yumurta domates istedim, 30 da bahçe domatesinden alayım dedim. Evet toplamı 70 değil, biliyorum, pazara gidince gözüm dönüyor. Sonra adamlar yanlışlıkla 12,5 kiloluk bir torba daha yapmışlar yumurta domatesten, e onu alayım o zaman dedim. 92,5 ile döndük eve. Son beş kiloyu yemek üzere ayırdım 87,5 kiloyu saat bir buçukta başlayıp gece yarıma kadar pişirdim. Can ile Metehan yıkadılar, Can kapakları kapattı, bir ara domates kokusundan kafayı bulacağım sanırım moduna geçtim. Zaten sabah da iki saat kavanoz kapağı yıkayıp, kavanozları toparlamıştım. 

Onca uğraşa 28 tane litrelik 11 tane de yarım litrelik kavanoz doldu. Yarısı anneme gidecek zaten. 

Bugün de fırın temizleyerek geçti. Daha da bitmedi ama olsun. Bu senenin maratonu da başarıyla tamamlandı. Huzurla, sağlıkla yiyelim inşallah .



Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Afiyet şifa olsun yerken. Ne güzel ailecek yapılmış. Miktardan çok o detaya kalp bırakılır bence.

    YanıtlaSil
  2. Maşallah diyorum 🧿 92,5 kg domatesle ne yapardım bilemiyorum. Düşününce bile yoruldum. Ellerine kollarına, bacaklarına beline sağlık.

    Geçtiğimiz yıllarda kasa ile domates, barbunya, taze fasulye yapmışlığım var ama bu yıl anca 3 kilo kapya, 2 kilo domates ile kahvaltılık sos hazırladım; en küçük kavanozlardan 6 tane çıktı. 3-5 kilo domates ve 1-2 kg kıl biberden de menemenlik hazırladım; o da orta boy kavanozlardan 6 tane oldu. Sadece domates yapmaya elim varmadı :( Bugün pazar var, ucuz domates bulursam dayanamayıp alırım muhtemelen ama kasa ile değil. Halim yok, gözüm(?) yemiyor.

    Tekrar ellerine sağlık, afiyetle yenilsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, amin. Yaptıklarımızı sağlıklı, huzurlu sofralarda sevdiklerimizle birlikte afiyetle yiyelim :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Yaparken çok geliyor da bi bakmışsın bitmiş :D

      Sil
  4. Amanın Handan n'aaptın sen :))) Ellerine bellerine (onca ayakta durmalar nedeniyle) sağlık, afiyetle yiyin inşallah. Oğlanlar "LAR" ekine büründü ya, bence onun enerjisiyle, kimse tutamaz bu sıra seni, sefan olsun canımcığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla sene boyunca kolaylık olsun diye iki günümü feda ediyorum ama değiyor :) Evet oğlanlar enerjisi harika , sürkli bi dolanım var evde :D

      Sil
  5. Uuuu çok zorlayıcı, sağolsun kayınvalidem bahçede yetiştirdiği domateslerden yapıp, yapılmış gönderiyor. :)

    YanıtlaSil