Yapmasam da Olur Demenin Hafifliği

Ağustos 25, 2023

Bugün hazır Can yokken evi temizleyeyim dedim. Genelde gece uçuyor sonra da döndüğünde akşama kadar uyuyor. Rahatsız olmasın diye süpürge falan açmıyorum ben de. 

Sabah pilates üzeri yürüyüş yaptım. Asıl dün akşam kardiyo yapmıştım yarım saat, onun yorgunluğu da vardı üzerimde. Eve döndüm. Kahvaltı yaptım. Nasıl ağırlık çöktü, gidip uyuyayım dedim.

Saat iki gibi kalkmışım. Burnum tıkanmış olmasa daha ne kadar uyurdum bilmiyorum.

Kalktım ama çöp gibiyim. Temizlik nasıl gözümde büyüyor, nasıl. Ayılmaya çalıştım, çay içtim falan olmadı. Kılımı kıpırdatasım yok. 

Sonra şöyle bir durdum. Ya Handan, temizlemezsen temizleme, birisi gelmeyecek ya, otur oturduğun yerde, yapmak zorunda değilsin dedim. Ohh beee. 

Kitabımı aldım, o arada bir vitamin içtim, bir saat keyif yaptıktan sonra baktım enerjim yerine gelmiş, hadi kalkayım madem diyerek temizliğe giriştim.

Bazen bir şeyi yapmak zorunda olmak bende geri tepiyor. Ne zaman boş ver yapma desem peşinden toparlanabiliyorum.


Kıyı köşe eşyaları çekip süpürüp sildim. Tüllerim çok uzundu, kısaltması da uzun işti , ben de tokalarla topladım onları, biraz da böyle dursunlar :) 

Akşam kocaman bir milkşeyki götürdüm. Yarısını içseymişim iyiymiş gerçi şu an ıyk oldum :D

Saat sekiz , ben tuş şekilde koltuğa yığılmış vaziyetteyim. Vitaminin etkisi bitmiş herhal :D Neyse kitabımı alıp yatabilirim artık.

Bu arada bugün bir videoya denk geldim. Menopozun en büyük yan etkileri üzerine araştırma yapmışlar. En çok çarpan sıcak basması, kuruluk falan değil depresyonmuş anacım. İşin kötüsü kimse onunla menopozu bağdaştırmadığından anlamıyormuş da. Ben anladıydım gerçi ama anlamış olmama sabah keyifle kahvaltı yaparken hüngür hüngür ağlamamı engellemiyo :D 

Ay o son kalan milkşeyki içmeyeceğidim, öööğğğ, şuradan kalkmayı başarsam da bi çay koysam kendime.

Hadi çüüz anacım.




Benzer yazılarım

6 Yorum yap

  1. :))
    Ben bu modla bir ay evi süpürmediğimi bilirim. 😃
    Sonrada bu pisliği temizle kızım diyorum kendime. Bende aniden karar vermem lazım. Düşündükçe bana zor gelmeye başlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok düşününce insan kalkamıyor, bir anda bir ucundan başlamak gerek :)

      Sil
  2. Haftada bir yarım gün yardımcı geliyor, gelmezse n'aparım bilmiyorum. Hele bu sıcaklarda mutfak işleri zor yapılıyor, terlemekten başka bir işe yaramıyor evde hareket etmek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klima olmasa kılımı kıpırdatmam sanırım:D

      Sil
  3. Hepimizde zaman zaman görülebilen, kendimizi güçsüz, halsiz hissettiğimiz zaman dilimleri oluyor. Bazen de tam tersi yoğun enerji birikimiyle olağan dışı işler yaptığımız günler var. Bedeni zorladığımızda acısını fazlasıyla çekiyoruz. Ruhumuz bile isyan ediyor bu duruma. Mutsuzluğun, sağlığı koruyamamanın bedelini ağır ödüyoruz sevgili Handan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlamadan orta yolu bulup birşeyler yapmalı Makbule Hanım, o bedene daha çok ihtiyacımız var, kimse de madalya takmıyor yaptığımız işler için.

      Sil