Ergen Mod On

Ağustos 15, 2023











 


Lise hayatım boyunca bütün yaz tatillerimi odamda geçirdim. Bir ranza ve bir masadan ibaret küçücük odamız vardı Kürşad'la . Masa benimdi :) Babam birinci sınıfa giderken almıştı. Metal ofis masası gibi olanlardan. Gri. Çekmeceleri kilitleniyordu. Sonradan babam onu kahverengiye boyamıştı. Tatile girer girmez tüm okul defterlerimin kullanılmış sayfalarını yırtıp kalan kısımlarını çekmecelere yerleştirirdim , o defterler benim tatil arkadaşlarımdı. 

Mahallede yaşıtım yoktu. Annemlerin de beni bir yerlere gönderdiği yoktu. Tüm tatil  amcamın kızının bizde kaldığı kısa dönemler sayılmazsa tek başımaydım. Çılgın hayal dünyam, müziğim ve annemlerim devasa kütüphaneleri sayesinde sıkılmadan geçerdi günlerim. Hikâyeler yazardım, dergilerden posterleri duvarlarıma yapıştırırdım, radyodan kasetlere kayıt yapmaya uğraşırdım, kâğıt bebeğe kıyafetler çizerdim.

Bu yaz da tam öyle bir moddayım. Aklımda bir hikâye dolanıp duruyor. Sürekli müzik dinliyorum. Gerçi gençlik hayallerinin yerini hayal kuramamanın can sıkıntısı almış durumda ama en sonunda beni heyecanlandıracak birşeyler bulmayı başaracağımı umud ediyorum. 

Fotoğraflarda tekrar tekrar dinlediğim duygusal şarkılar saklı. Çayınızı kahvenizi alın, kulaklığınızı takıp bir tane fotoğrafa tıklayın. Beş dakika mola verin hayata.

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Seni seçtim. :)))
    Bizde de yoktu öyle aman tatile gidilsin yok bilmem başka yere gidilsin. Evde geçerdi günler.
    Şimdi çoğunlukla herkes bir yere gitme derdinde gibi.
    Biz yine aile olarak tatilci değiliz. Pikniğe kampa gidiyoruz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen memlekete gitmek dışında bizimkiler de hiç tatile çıkmazlardı.

      Can'ın uçuşları yazın yoğun olduğundan ve döndüğünde jetlag etkisiyle uyuyup durduğundan biz öyle boş boş duruyoruz. Gelecek aylarda yıllık izinleri var, şu depresif ruh halimden sıyrılırsam evden çıkmayı başarmayı istiyorum. Çıkıp yeni yerlere gitmek belki iyi gelir. Piknik, kamp da harika fikir.

      Sil
  2. tıkladığımda çıkan şarkıyı türkçeye çevirttiğimde bir satırı çok hoşuma gitti;
    Kusurlarını değil nimetlerini say....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. King Again çıkmış sana , çok seviyorum onun sözlerini. Bardak yarım boş ya da yarım dolu olsun ne fark eder sen susuzluğunu giderdikten sonra gibi bir şey de diyordu :)

      Sil
  3. Günbatımını seçtim:)
    Biz de sadece ,babam asker olduğundan yazları kampa giderdik, çok severdim kampta geçirdiğim zamanları. Bazen de Bursa'ya babaannemlere giderdik köye çıkardık, yazları çok hareketliydi bizde. Gençlik ve çocukluk güzel zamanlarmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Askeri kamplarda aldığım keyfi başka hiçbir tatil köyünde almamışımdır Mehtap :)

      Güzel zamanlarmış gerçekten de .

      Sil
  4. Hayata mola vermek- 5 dakikalığına " diyorsun sevgili Handan. Biriktirdiğimiz, zaman aşımına uğramış diğer molalar ya itiraz ederlerse...
    Üçüncü fotoğrafı seçtim. Pembe çiçekler. Şarkı da çok güzeldi: Walking on air. Teşekkürler.
    Molalar güzel uğraşlarla can bulsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatta güzel anlar dışında hiçbir şeyi biriktirmeyelim Makbule Hanım :)

      Sil
  5. Tabi ki önce şarkımı aldım, üstüne de yazıyı okudum :) Ben 3 haftalık arabalı tatilimiz dışında tüm günü kitap ve dizilerle geçiriyorum. Yemek bile yapmıyorum bazı günler ve hiçbir şeyi değiştirmeye gerek de duymuyorum şu an :)) Okullar açılınca rutine döneriz nasılsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatilini keyifle yaşa Manxcat. Üç haftalık araba gezisi harika bi macera oldu ama o da çok yormuştur.

      Sil
  6. "You can be king again" çıktı bahtıma... :) Ben hangi moddayım bilmiyorum ya ama değişik bir haldeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok seviyorum o şarkıyı.

      Yaz çarptı bizi, yaz..

      Sil