Ağzımızdan Çıkanı Kulağımız Duyuyor mu ?

Ağustos 04, 2023

Geçen hafta bir arkadaşımızın oğlunun düğününe gittik. İzmir günlerimizden, minicik hallerini bildiğim şeker Batuhan'ın "Anne Metehan bile abi oldu" diyerek kardeş istediği günler dün gibi aklımda. Zaman nasıl hızla geçiyor.

Neyse konumuz bu değil. 

İzmir arkadaşlarım kokoştur benim :) Lojmanlarda evlilik ve annelik hayatımızın ilk günlerinde birbirimize destek olduğumuz için aramızdaki bağ bambaşkadır. Hepsinin yeri ayrıdır yüreğimde. Ve fakat kokoşlar anacım :D Ben de gitmeden kendime azıcık çeki düzen vereyim dedim.

Manikür, pedikür, kaş maş yaptırdım, saçlarımı kestirdim. Olabilecek en bakımlı halimde gittim düğüne. Göz farı, rimel ve rujdan mütevellit büyük makyajımı da yaptım.


Üzerimde lcw nin günlük elbisesi vardı ama daha cafcaflı giyinesim gelmedi, napalım.

Masamızda en yakın arkadaşlarım bir de ilk defa karşılaştığım bir çift vardı. Onlar erken ayrılmışlar hava kuvvetlerinden. Bizim yaşlılarımızda . İsmini de hatırlamıyorum kadının . Neyse içimizden biri onu tanıyor , sohbet falan ediyoruz.

Bir ara bana döndü, çok güzel bir kuaför var Etiler 'de yer zor bulunuyor, pahalı biraz ama nefis saç kesiyor, insanı gençleştiriyor kesimi, oraya gidebilirsin dedi. Bir de boyuyormuş beyaza.

Şimdi, iyi niyetli bir öneri gibi görünen bu cümlenin altında ne var ? Saçların kötü kesilmiş, seni yaşlı gösteriyor. Rengi de düzeltilmeli.

Hımmm.

Diğer en yakın arkadaşlarım bana bunu deseler, yine bir nebze anlayacağım. Onlar benim arkadaşlarım, yüzüme karşı "Mok gibi görünüyorsun" deme kredileri var. Ama aynı masaya denk düşmüş, büyük ihtimal bir daha karşılaşmayacağım birisi olarak , kendimce özen gösterdiğim bir gecede neden benim özgüvenimi sarsıcı bir öneri yapıyorsun ki ? Kendi arkadaşlarım dese, hee heee , buldun bir ay öncesinden randevu alıp üç vasıtayla ulaşacağı bir kuaföre gödecek kadını diye susturucam, kadına bir şey de diyemedim, o da uzattıkça uzattı, ben de kafa salladıkça salladım. Gerçi kuaförün ismini not etmememden pek niyetim olmadığını anlamıştır herhal ama anlamamış da olabilir.

Susmayı bilmiyoruz. Sözlerimizin nereye gittiğini anlamıyoruz. Kime ne konuşabileceğimizin sınırını anlamıyoruz. Ne zaman konuşabileceğimizi kestiremiyoruz. 

Oradaki İzmir'de birlikte olduğum en az sekiz dokuz arkadaşım vardı, tek beyaz saçlı bendim. Hepsi de bana harika yakışmış dediler. Birisi bile ay Handan boyatsana saçlarını demedi. Hımmm. Arkadaşlarımı güzel seçiyormuşum demek :D

Geçenlerde bir videoya rastladım. Yabancı bir anaokulunda öğretmen çocuklara anlatıyordu. Arkadaşınızın bir şeyini söylemeden önce bunun bir dakika içinde düzeltilebilecek bir şey mi olup olmadığına bakın. Ayakkabının bağı çözülmüş derseniz meselâ eğilip bağlayabilir. Bunu söyleyebilirsiniz. Saçın çok kısa olmuş derseniz, bunu bir dakikada değiştirebilir mi ? Hayır. O zaman söylemenize gerek yok.


Herkesin zaten bir sürü kuruntusu var, kimseye kendisi sormadan bir şey önermeyin anacım. 

Diyeceklerim bu kadar .

Hee, benim özgüvenim yerle bir olmadı tabe. Gördüğünüz gibi keyfime baktım 😁



Benzer yazılarım

20 Yorum yap

  1. Aynı olayı bana arkadaşım yaptı:)) görüşmeyi kestim. Sonuçta #greyhair denilen bir akım var yani....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ayda bir kuaföre gidip oradaki saat geçirmekten içim şişmişti, böyle çok rahatım. Akım olsun olmasın , biz keyfimize bakalım :D

      Sil
  2. Güzelsin, güzelsin Handancım. Hiç takma. Büyük ihtimalle bu aralar çok moda kısacık saç kesimleri oluyor Twitter'da ben bile rastladım hatta isimler koymuşlar biri Bop mu neymiş (Büyük Ortadoğu Projesi bop gibi:))) biri pixi galiba. İlla ondan kestirmeni istemiştir. :))))ya işte laf olsun diye konuşmuştur:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah, ben de onu diyorum Müjde, laf olsun diye konuşmasın kimse ,azıcık lafını bilsin :)

      Sil
  3. Şahika Koçarslanlı gibi bağırayım '' Hadsizin başkanııııııııııı''
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  4. susmayı bilmek ve sınırları ayarlamak, çağımız insanının temel problemlerinden biri, bir de dinlemek... gayet güzelsin ve tarzın çok hoş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Gerçekten de temel problemlerimizden biri.

      Sil
  5. ben de bayılıyorum yeni saçlarına, sana.. hiç değişme nasıl istersen öyle kal..
    ben de gri saç istiyorum ama benim kuaför izin vermiyor daha o kadar grisi yok çok bakımsız görünür o ton dedi, tamam dedim sonuçta işin uzmanı ama böyle dış kapının mandallarına da neymiş ayol. bence o kıskanmış düpedüz cesaret edemediği şeyi :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, en iyi kuaförler görüyor saçların ne durumda olduğunu.
      Teşekkür ederim:)

      Sil
  6. bana da genelde boya mı? diye soruyorlar, şaşırıyorlar falan, erken diyorlar yani erken nedir ya? Saç beyaza dönmüş işte boya ile uğraşığım yeter yıllardır her ay ay rengi tuttu tutmadı, saçımın dibi çıktı çıkmadı bir sürü sıkıntıdan kurtuldum, saçlarımda kendine geldi. Masadakilerden soran kim acaba:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bence senin saçlar harika duruyor Mehtap .

      Benim saçlarım bir de hızlı uzuyordu on beşinci günde başlıyordu dipler. Böyle çok rahatım gerçekten de :)

      Bana en uzak olan :D

      Sil
  7. Gayet güzel olmuş. Nazar değmesin çok güzel görünüyorsun. Çatlasın kimse o. Hülya

    YanıtlaSil
  8. O hadlerini bilmezler var ya... Beş yaşındaki çocuğa, dişlerini kim yedi diyebiliyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  9. Bazen içimden şiddete meyleden birisi çıkıyor. İşte o bazen tam böyle anlar, valla ben olsam çemkirirdim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha, valla çemkirsem de anlayacağını zannetmem :)

      Sil
  10. Hadsiz insanlar işte ne yazık ki bizim ülkemizde. Kimi kilona yorum yapar kimi saçına kimi başka şeyine.

    YanıtlaSil