Hiçbişi Yapmadan Bu Kadar Çok Yazıyosam Bi de Yapsam Nolucaktı Heee

Ağustos 17, 2023

Sabah pazara gidip eskiden bir ayda harcayacağım parayı ellerine sayıp döndükten sonra bari bozulmasınlar diye hemen işe giriştim. Birer ikişer kapya, patlıcan , havuç felan aldıydım türlü yaptım. Kavurmamsı bişey oldu aslında. 

Reyhan şerbeti haftada bir yapıyorum. İçiyor muyum, hayır. Genelde Bilgehan bitirmiş oluyor .

Yeşillikleri yıkayıp kuruttum. En üşendiğim şeydir. Allah seni inandırsın, yapacak başka işim mi var, yatmayayım da yıkayayım diye yıkadım. Bu yaz niye bu kadar boş kaldım çözemedim ama .

Meyve yemekten şiştim.

Bir de ailevi olaylardan şiştim .

Can'ın yeğenine kız isteme işi çıktı bir anda. Ama çok bir anda. Hani ne yapacağımızı bilemedik. Zaten Can'ın yurt dışında olduğu zamana denk düşmüş. İki yurt dışı uçuşunun ortasına , bir tanesi de değil. İzin gibi şansımız olmuyor pek bizim. 

Neyse sanırım bir haftadır yaşadığı karmaşadan ve gerilimden hepimize bi küstü bi bişeler oldu. Can'a telefonda ters davrandı falan.

Valla kocamla gurur duydum. Normalde o davranışlara inanılmaz tepesi atar ama öyle güzel alttan alıp idare etmeye çalıştı ki. Şimdi de iş çıkışı yanına gidiyor, yüzyüze anlaşırız diye .

Yeğeninin annesi de babası da aramızdan çok erken ayrıldılar. Ne derse ne yaparsa yapsın sen sakın kapıları kapatma dedim ben sadece. O kapatırsa bile bizimkinin açık olduğunu bilsin. Bu dünyadaki en yakınları biziz, büyük olan biziz, belli ki çok bunalmış, bir şekilde kırılmış, sinirlenmenin, köprü yıkamanın zamanı değil. 

Gençken insan büyüklerin her şeyi çözüp kaldırdığını düşünüyor. Oysa her şeyi çözüp kaldırmak gibi bir lüksümüz yok hayatta. Bütün işlerimiz harika gitse bile günlük yaşamda bir çok şeyle uğraşıyoruz. Birbirimizle didişiyoruz. Önümüzdeki hayat kısaldıkça sorgulamalarımız artıyor. Hayallerimiz azaldıkça heyecanlarımız soluyor. Velhasıl ak saçlı dede bilgeliğinde olmak saçların aklaşmasıyla alâkalı değil. O koşturmacada gençlere az vakit ayırmış olabiliyoruz. Bunu anlamalarına imkân yok.

Senin için yaptıklarımdan sonra bana böyle mi davranacaktın demesi kolay. Neden böyle davrandı onu anlayayım demesi asıl önemli olan.

Tüm ilişkilerde bu böyle.

Bizimkiler bazen çok çileden çıkmışlarsa ne kadar sinirimi tepeme çıkartsalar da gidip onlara sarılırım. Çünkü bazen sadece öyle bir şeye ihtiyacımız vardır da bilemeden sinirleniriz.

Can'a dedim ki git benim yerime sarıl ona. Biz erkekler öyle anlaşmayız dedi omza yumruk atarız :D Zaten benim yerime sarıl dedim, kendi yerine değil.

Bilmiyorum aralarındaki konuşma nereye varacak. Birbirlerini sevdiklerini düşünüyorum, çıkarlar bu durumun içinden. Yeter ki sinirlerimizin kurbanı olmayalım. Silip atmak çok kolay , birleştirip oluşturmak asıl zor olan, onu başarmak önemli .


Benzer yazılarım

14 Yorum yap

  1. Ananemin bir sözü vardı: onlar etle tırnak, onlar ikisi didişir de anlaşır da sen düşünme derdi böyle ailevi kırılmalar olunca. Ben aile konusunda çok olgun değilim, kan bağı yeterli gelmiyor bana ama haklı olan sensin Handan. Hakikaten çok olgun, çok güzel bir davranış.. Bir de bişi yapmadan yatıyorum demişsin e çevrene bu ışığı yaymak başlıbaşına bir iş değilse nedir?
    Kız da kaçmıyomuş ya canım bekleseymiş azcık :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, çevreme ışık saçmaktan çok emiyormuşum gibi geliyor bu aralar :) Teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Kırgınlıklar, dargınlıklar hele de aile içinde en korktuğum, en üzüldüğüm şeydir. Aman Ali Rıza bey, tadımız kaçmasın modundayımdır her zaman. Eminim eşin, güzel ve mutlu haberlerle dönecektir. Çünkü o zaten, anlaşmaya gidiyor. Kız isteme işi de hayırlı olsun
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu üç günlük dünyada kimse kimseyi kırmasın üzmesin valla Çenebaz. Teşekkürler:)

      Sil
  3. Halbuki çözüm çok basit. Durum anlatılır, isteme ritüeli farklı bir tarihrq yapılır. Zaten gençler aralarında anlaşmışsa gerisi teferruat değil mi? Umarım konuşarak hallederler 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu klasik görücü usulü evlenme olunca işler biraz daha karışıyor sanırım Manxcat. Aman, zaten hiç anlamam bu durumlardan :D

      Sil
    2. Klasik görücü usulü mü? Yani gençler anlamamış, aileler öyle mi uygun görmüş? Oyy öyleyse zaten zormuş o iş.

      Sil
  4. Ben de pazara gidince çok para harcıyorum valla eskisi değil.
    Ne güzel dedin bazen sadece sarılmak birçok şeyi çözer belki ihtiyacımız sadece budur :) Umarım mesele tatlıya bağlanmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazara girmek lüks oldu neredeyse Sevil.

      Evet bağlandı çok şükür.

      Sil
  5. İşin içinde siz varsanız bütün sorunlar tatlıya bağlanır gibime geliyor. Sonu güzel olacak inşallah. Bu arada pazara gidince ben de çok para harcamış oluyorum çok almasam da:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Ebemkuşağı.

      Fiyatlar almış başını gitmiş, harcamamak mümkün değil.

      Sil
  6. Ayyy yorucu ama ya... Ben mümkünse böyle olayların içinde hiç bulunmak istemiyorum. Beni pas geçsinler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla oğlanlara "Benden gizli gidip evlenip gelmek isterseniz hiç çekinmeyin " diyorum, bir sürü sıkıcı iş. Ben evlenirken bir gün istemeye geldiler, üç ay sonra da nikâh oldu, nişan, düğün müğün uğraşmaya üşenmiştim , hiç de pişman değilim .

      Sil