Düşünüyorum Öyleyse Kafayı Yiyebilirim

Ağustos 03, 2023

Çok düşünmek saçma sapan bi eylem anacım. Yaşın ilerleyip , hayatın bir nebze düze çıkıp , kaiden yer görmeye başlayınca böyle bi düşünmekler, hesaplaşmalar, eğriler doğrular felan üzerine üzerine geliyor. Sanki her şeyi yanlış yapmışsın, hayat seni bambaşka yerlere sürüklemiş. Acıların kadını. Ay acını yiyim.

Bu sabah kalktım. Az biraz sağımı solumu topladım. Annemle pazara gittik. Sabahın dokuz buçuğunda bile hava çok sıcaktı. Neyse ki pazar eve yakın. 

Dönüşte kahvaltı hazırladım birlikte yaptık. Onu çamaşır asmaya gönderdim ben pazarda aldıklarımızı ayırdım. Sonra yanına gittim birbirimize söylene kahkaha ata çamaşırları astık. 

Can bu sabah dört gibi uçuşa gitmişti, pazar günü dönecek. O gittiği gün temizlik yapıp sonrasında temtemiz evde oturmayı çok seviyorum. Anneme sen mutfağı topla ben de evi süpüriim dedim. Neyse ki klima çalışıyordu aksi halde iş miş yapılmaz. Evi süpürdüm. Çok kıyu köşe süpürmedim ama olsun, idare etsin. 

O arada istatistik enstitüsünden geldiler. İşsizlikle ilgili bir çalışma varmış biz de örnek kitle olmuşuz. Daha doğrusu bu dairedekiler öyleymiş, biz taşınınca bize geçmiş. Onların sorularını yanıtladım. 

Annem duşa girdi. Yatak odasının tozunu aldım. Harika bir yatak odası takımım var, zırnık toz göstermiyor. Astım olacakmışız neredeyse  :D 

Mutfakta tavanda kurtcuklar ve güveler dolanmaya başlamıştı iki gündür. Anacım bu bu eve gelene kadar tavanda kurtcuk görmediydim, nereye çıkıyorlar öyle bilmem. Neyse paketi açılmamış nohut ve mısır kurtlanmış. Son kullanma tarihlerine de çok var , niye kurtlanmışlar anlamadım. Çöpe gittiler .

İşler hale yola girince kfc den tavuk sipariş ettik. Sanırım restoranında bile bu ladar taze ve sıcak denk düşmemiştir. Karnım göya çok acıkmamıştı ama bir anda bitirmişim dürümü :D 

Sonrasında annemi evine bıraktım. Saat üçtü ve kapıdan çıkar çıkmaz geri mi dönseydik dedik. Ne sıcak ne sıcak.

Eve dönünce mini video çekip instagrama gittiğim konserler reels serisine ikincisini ekledim . 

Biraz sonra kalkıp ütü yapacağım. 

Bugün hiç hayatı sorgulamadım. 

Annemle gülümsedim. Onca işimin arasında yemek yapmak zorunda olmadığıma şükrettim. Aslında hiç bir iş yapmasam yakama yapışan kimse yok. Kendime temizlik için yardımcı tutabilirim. Yemekleri istediğim yerden yiyip , istediğim şeyleri alabilirim. Ütüleri birilerine yaptırabilirim. Ama hayatta yapacak işlerimin olması güzel. Yorulunca uzanıp dinlenmek güzel.  Kukumav kuşu gibi düşünmek için yaratılmamışız, düşünmek bir eyleme dönüşünce işe yarıyor aksi halde boş bişe.

Bugün de böyle anacım.



Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Gundelik telaslar olsa da cok keyifli bir gun bence. Boyle icinde yasarken bize sıkıcı gelebiliyor ama biraz uzak kalmak zorunda kalinca bu rutinlerin ne de keyifli oldugunu anliyor insan. Ben buyudukce her seyin rayina oturdugunu ve harika bir hayat yasadigimizdan emin oldugumuzu dusunuyordum. Biraz uzdu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum yazmaya gelip ilk yoruma maydonoz oldum kusura bakmayın ama bugün kızım oğluma "yetişkinler her istediklerini istedikleri zaman yaparlar" diye hayat dersi veriyordu, bozmadım artık çocuğun hayallerini :)))
      Handan o huy bende de var, ne zaman eş seyahate gitse evi pürüpak edip keyif kahvesi çayı içiyorum yahu, bu huyum geçenlerde dikkatimi çekti de tuhaf gelmişti. Neyse yalnız değilmişim :))

      Sil
    2. Büyüyene kadar ben de böyle düşünüyordum sanırım. Henüz yetişkinliğin bütün kabullerine erişememiş olsam da bu sözün doğru olmadığını gözü yaşlı bir gülümsemeyle biliyorum artık. :D

      Sil
    3. Canım gene de çocukların hakkını yemeyelim, onlara göre daha iyi durumda olabiliriz :D Kendi kendimizi baltalamayıp güzel bir denge oturtmak bizim elimizdedir belki :)
      Ama evet, insan ilerleyen yaşlarda sanki artık kafasının içindeki tilkiler kalmaz zannediyor, sanki böyle olgunlaşacak, her şey oturacak. Cıks , yok öyle bişey :)

      Sabahtan beri mutlu mutlu temtemiz evimde oturuyorum. Gece boyunca ben uyurken salon dağılmamış :D

      Sil
  2. Ne güzel yazı olmuş,gün de yazı kadar keyifli olmuş

    YanıtlaSil
  3. Sanki yazıyı benim için yazmışsın, o kadar iyi geldi ki, bekleyen işleri bitirme isteği geldi. Teşekkürler Handancım :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben Ceren, evdekiler olmayınca evi paklayıp Ohh mis deyip sade Türk kahvesi içmek benim de en sevdiğimden. Şimdi sizlerde de okuyunca ayrı bir mutlu oldum. Hatta bir gün çoluk cocuk evdeyken salona sokmadım 🤣 söyle 5 dk yaptığım temizliğin keyfini sürsem dedim☺️ bu küçük kaptırmalar zevkler hayatı oluşturan bence ve evet bunları başkası yapınca hem bedenen hem ruhen insanın dınclıgı gidiyor bence işleyen demir ısıldar bence yoksa paslanıp koltuktan kalkamayız gibi geliyor bana. Yabancıların bu kendi işlerini kendi yapmalarına bayılıyorum bence bu yüzden çok dıncler👍 sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok takdir ediyorum yabancıların bu özelliğini. Hayır vaktim olmasa ya da rahatsız olsam tabii ki gelsin birisi ama o temzilerken ben ne yapacağım bilemeyince saçma oluyor :)

      Temiz evde kahve , çay keyfinin yeri başkadır :D

      Sil
  5. Merhaba Handan bu hayatı sorgulama sanırım belli bir yaştan sonra geliyor. Çevrem de kime gidip iki laf etsek sonunda hepimiz bir bıkkınlık isteksizlik keyifsizliklerimizden bahsediyoruz. Bazen de yalnız kalınca geliyor bu his. Kendimize uğraşacak birşeyler bulmalıyız çok doğru. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerde hareket orda bereket Hülya, gıpraşmak gerek .

      Sil
  6. Yapacak işler olunca insan daha bir dinç kalıyor sanki... Şu tebessüm eden halinizi de çok seviyorum bu arada.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geeçekten de öyle kalıyor Ebemkuşağı . Teşekkür ederim:)

      Sil
  7. çok düşünmenin de bağımlılığa dönüştüğünü öğrenince bu huyuma çok odaklanmamaya çalışıyorum:) fazla düşünmek yoruyor ve keder kederi doğuruyor.. O yüzden akışta kalmaya çalışmak da olumlu bir çaba diye bakmak en rahatı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oluyor Bahar, düşünmek insanı abuk subuk yerlere götürebiliyor. Hareket güzel geliyor .

      Sil
  8. Okurken pek keyifliydi, bende temizlik yaptıktan sonra temiz evde oturmanın hazzını pek severim. :)

    YanıtlaSil
  9. Ben çok yazıyorum diyorum ama sana yetişemem 🤣🤣🤣. Bu aralar hiç iş yapasım yok birikince de sinir oluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi yazmaya vurdum Derya, sıcaktan daraldıkça buraya kaçtım :)

      Hahaha, hepimiz aynı dilemmayı yaşıyoruz :)

      Sil