Alamayış Veremeyiş

Ağustos 24, 2023

Dün Can sabah uçuşa gidecek olunca bizi de alış veriş merkezine bırak dedim ona. Annemle ne zamandır gitmedik bir yere. Parkta dolan dolan nereye kadar ?

Capitol küçük bir alış veriş merkezi. Sanırım Anadolu Yakası'ndaki ilk açılan avm. Seviyorum orayı. Sinemasında bi ton reklâm olmadığından sinemaya da hep orada gideriz.

Neyse , uzun zamandır gitmemiştik, dükkânları dolaştık. Ama biz alma özürlüyüz anacım. Banyoya diş fırçalık falan bakarım diyordum. Zaten fiyatlar almış başını gitmiş. Bir de kimi kaba, kimi ağır, kimi kullanışsız derken evdekilerle idare ederim moduna geçtim.

Zaten kılık kıyafet falan bakma huyumuz yok. Ayakkabım paralanmadan yenisi peşinde hiç koşamam. En sevmediğim şey ayakkabı almak.

D&R de ikinci kitap %60 indirimli diye baktım biraz ama ondan da yorulup bıraktım. 

Neyse en sonunda Madam Coco'da bir yatak örtüsü buldum. Evde kullandığımı çok seviyorum . Onun gibi güzeli de yok artık, bi tuhaf yatak örtüleri yapmaya başlamışlar aşırı hafif , sentetik midir nedir . Ama ne yazık ki benimkinin kenarları hepten eridi gitti.Bunun desenini de  beğenince haydi alayım dedim. İndirim varmış yarı fiyatına düşmüş. Hoş bizde indirim de yalan abuk oluyor fiyatlar uçuk gösterilip inmiş numarası yapıyorlar ama bir senedir arayıp da bulamadığımdan alayım artık dedim. Yine de eskisini bırakasım yok :D

Nolucak bu halim bilinmez. Sehpalarımın kaplamaları hasarlı, yemek masamın kenarında kocaman erimiş kısım var,en son taşınmalardan sonra vitrinin kapakları tam kapanmıyor, koltuklar gıcırdıyor. Sonra bize gelen "Sizin ev hiç pilot evine benzemiyor " diyor tabi :D Ama anacım ben beğenip alamıyorum. İstediğim gibi bir şey bulamıyorum. Ya çok uyduruklar ya kullanışsızlar ya da bir kütük parçasına 10.000 lira isteyecek kadar yüzsüzler .

Neyse işte bu da böyle bir yazı oldu. Midemdekiler biraz yatışsın da kalkıp spor yapıcam. Tartıda ara sıra 79 lu rakam görmeye başladım. Anlık görünüp kaçıyor ama ucundan yakalayacağım yakında. Kalçamın ağrısı sanki bir nebze daha dayanılır hale geldi. Bakalım yarın diş doktoruna gideceğiz yine, Şişli'den Beşiktaş'a yürürsek anlayacağım ne kadar iyi gelmiş bu kilo vermek .

Nihayet okuduğum kitabı bitirip yenisine başladım. Polisiye kitabı bile bir ayda bitirdim neredeyse.  Bu ne kadar sürünecek elimde bilmiyorum.

Derken milleti doyurmaya gittim . 

Sporumu yaptım, duşumu aldım, kardiyo olduğundan yüzüm mosmor bir şekilde oturuyorum şu an :D Size eğlenceli bi şarkı bıraktım Hababam Sınıfı'na tıklayıp alın. Ama yerinizde duramayacaksınız ona göre :)


 

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. Kitap alışverişi dışında alışveriş yapmayı pek sevmiyorum. O yüzden benim de alamayış veremeyiş oluyor.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İhtiyacım olmadığı sürece bakmıyorum ben de :)

      Sil
  2. Bu atamama hastalığı biraz ben de var. Yıllarca giyiyorum e artık eskidi yıprandı sağını solunu kesip başka şekilde bir müddet daha kullanıyorum. Gerçi şu ortamda pek bir şey alınacak gibi de değil. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya , eskidiğinde ayakkabılar da kıyafetler de daha güzel oluyorlar sanki :)

      Sil
  3. Artık her şey kalitesiz, her şey dandik ama göze hoş geleni alıp gittiği yere kadar kullanıp atmaktan başka yapacak bir şey de yok maalesef. Eldeki ile yetinip idare ettikçe fiyatlar iyice coşuyor. Bugün o kadar etmez diye almadığımız her şey yarın 2 katına hatta 5 katına çıkıyor. Düşünmeyip alıyorum bazı şeyleri. En son mutfağa keten perde, balkona hasır perde ve piknik için termos aldım. 3 parçaya verdiğim para delilik gibi ama işte almasam ne olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , ne alsak yanımıza kâr kalıyor bir ay sonra aynı fiyata bulunmuyor. Güle füle kullan aldıklarını:)

      Sil
  4. Bende böyleyim. Alayım diyorum alamıyorum. Ya pahalı geliyor ya boşver gerek yok diyorum kendime.
    Eşim ise kendine her sene tişört ve ayakkabı bakar. Tişört alır ama ayakkabı bayadir almadı. Dolap ayakkabı ile dolu ama giymiyor.
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim eşim de alır indirim falan gördüğünde , ama giymek hiç aklına gelmez :/

      Sil
  5. Capitol AVM ,Dünya Göz e geldiğimizde uğrarız hep. Hele son geldiğimizde metroda yapılmış tam önünde durak, çok hoşumuza gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de o Dünya Göz'e gidiyoruz , çıkışta da muhakkak uğruyoruz. Evet metro ile çok kolay geliniyor. Gerçi benim şimdiki evime biraz ters onun için Can'a bıraktırdım kendimi :)

      Sil
  6. Hahaha şarkı gülümsetti. Capitol'u bende severim sıklıkla çocuk oyun yerine gidiyoruz kış mevsiminde... Sinema neydi sahi unuttum. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unuttuydum bir zamanlar. Daha doğrusu sinemada animasyon olmayan bişey izlemeyi unuttuydum :D

      Ah , çocukları o alanlara getirdiğim günler geldi aklıma :)

      Sil