Eeeeee

Ağustos 13, 2023

Hiç pazar sabahı yazısı değil, bol miktarda daralma içerir, yol yakınken okumadan dönün bence uyarısını yapayım da sonra bu da neydi böyle demeyin.

Sabah dokuza kadar uyumuşum. Kalkar kalkmaz çamaşırları toplayıp kaldırdım. Bir tek gömlek varmış ütülenecek , tişörtler düzgün kurumuşlar .

Mantarı pişirdim, kapya biberleri kavurdum, karpuzu kestim.

Eee. Şimdi napıcam ben ?

Saat daha 11.11. 

Regl oldum, normal şartlarda şu an bütün sıkıntılardan kurtulmuş hayat çok güzel çiçekler böcekler moduna geçmiş olmam gerekiyordu ama o da düzgün işlemiyor bu yaşta, pan diye patlayabilirim. 

Kahvaltıdan önce spor yaparım diyordum, karnım ağrıyor . Ve çok açım. Sanırım dün beş gibi hamburger yemiştim, zaten onunla da pek doymadıydım. Ki bu da tamamıyla adet döngüsünün (ya da bu yaşta dönememesinin ) etkisi . 

Hayatımın ilk kırk yılında ortalama iki ayda bir adet gördüğümden olsa gerek, birikim yapmışım, hâlâ menopoza giremedim ama normal de değilim. Annem takılıyor bana seni zaten hep erkek geliyor dedilerdi, ondan kadınlık işlerin bi karışık diye. İyi  çocuk doğurmuşum :D Zaten ben eminim 9 ay erkek olarak plânlandıktan sonra babam çok kız istiyor diye son on günde kıza çevrilmiş olduğuma. İkinci X kromozomunun bi ucu oluşmamış olabilir .

Ay ne diyorum ben. Valla kendimden sıkıldım. Ama başta dediydim okuma diye, buraya kadar geldiysen benim suçum değil.

Kitap elimde sürünüyor, masaya yap boz çıkarttım ama henüz dönüp bakmadım, filmlere bakıp bakıp açacak bir şey bulamıyorum, arada House izliyorum ama o da bayıyor . Evde oturmaktan sıkıldım ama dışarı çıkasım hiç yok.

Ben gidip şu bağıran çağıran şarkılarımı açayım en iyisi. Video vardı düzenleyeceğim ona bakayım.

Ne kötü, sorunun sadece biyolojik olduğunu bilmek de yetmiyor, yine de o depresyonu hissediyorsun. Çok şükür bugün bir plânım yok da bir de yapılması gerekenlerin stresini çekip iyice krize girmeyeceğim .

Derin nefes al Handan. Ver şimdi. Bi daha al.

Kadın olmak zor valla yaaaaa.



Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. :)) bazen benim de kararsızlıklarım oluyor. Dün pazarda idik eve geldim ve hemen yattım sırt ağrısından duramıyordum çünkü. İçimiz dışımız diyet oldu. Bunu sana yazarken bile yulaflı, chialı, cevizli, tarçınlı, yoğurtlu, şeftalili pudingimi öğlen yemeği olarak yiyorum, üstelik 1,5 saat ta yürüyüş yapmışken.....Homini gırtlak durmuyor anam:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yemeklerimi diyet yemiyorum, o sırada en çok canım ne çekiyorsa onu yiyorum. İşin ilginci çoğunlukla makarna, ekmek , pilav falan çekmiyor. Ama kızartma, dürüm , fastfood tüketiyorum. Onun için de kilo hızlı gitmiyor, yine de spor ve aralıklı oruç inceltti. Şu kalçamın ağrısı geçer belki de topallamaktan kurtulurum diye tüm çabam, bakalım , göreceğiz. Dün gece çok acıktım ama yemek istediğim bir şey de bulamaıdm, yemedim onun için. Kendimce böyle bir çözüm buldum zira rejimden nefret ettim artık. Geçmiş olsun sana da, yorma çok sırtını. Yaşnız bak pilates vücut ağrılarını çok azaltıyor, kesinlikle başla.

      Sil
  2. Bugün hiç dışarı çıkmadım sıkıntıdan da patladım ne olacak bu işler. Hülya

    YanıtlaSil
  3. Keşke yedekte x kromozom ucumuz olsaydı:)) bir eczacı müşterim reglin geç bitmesinin,menopozunun gecikmesinin onugenç gösterdiğini söylemişti. Ne kadar doğru bilmiyorum ama 51 yaşında ama hiç 51 gibi değil. Bu noktada regl olmak güzel bişi:)) buralar da çok sıcak :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menopoza girmemekten memnunum , regl olmakla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Sorun regl olduğum halde yine de menopoz etkilerini hissediyor olmakta. Yoksa, bence de güzel bişi :)

      Sil
    2. Bence doğru değil annemin ben lisede ikenameliyatı var 86 da sonra regl olmadı 45 yaşında idi. Şu an 82 yaşında ve yaşını hiç göstermez maşallah.

      Sil
    3. Maşallah anneciğine :) Genler de önemli tabi :) Darısı başımıza .

      Sil
    4. Annelerin hepsine maşallah, ömürleri uzun olsun.

      Sil
  4. Kadın olmak kesinlikle çok zor... Hepsini de okudum. :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba ben Ceren yazdıklarınızı okuyorum insanın her günü mükemmel olucak diye bir şey yok asıl samimiyet iyi günü de kötü günü de yazabilmekte bence 🥰 ayrıca yazılarınız bana destek oluyor teşekkür ederim❤️ hepimizin iniş cıkısları var yaş aldıkça daha bir sorguluyoruz bir de insan bedenen ve kafa olarak boş kalmamalı bence ben de kurumsal iş hayatı bırakınca farklı bir psikolojiye girdim tüm gün ev çocuk kısır döngü gibi geldi geliyor kendime farklı meşgaleler bulmaya çalışıyorum pilates iyi olabilir dilerim bulunduğum yerde düzgün bir yer bulabilirim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben evde yapıyorum pilatesi, güzel videolar var youtube da :)

      Sil
    2. Sizi bu konuda takdir ediyorum ne yazık ki ben o disiplini yakalayamadım bir de evde ıkı küçük çocuk var bölünmeden bir şey yapmak çok zor benim için su dönemde dilerim sizin gibi evde yapabilecek duruma gelirim yine de yaptığınız video ları bir ara paylaşabilirsiniz sevinirim Handan Hanım teşekkürler sevgiler🥰

      Sil