Temizlik Günlüğü Bilmem Kaç , Sanırım Pilimi Bitirdim

Mart 01, 2021

Dün bütün gün vitrinin üçte ikisini tamamlayabildim yalnızca. Tabi vitrindeki eşyalar bana zamanda ve mekânda yolculuk yaptırdıkları için biraz fazla uzun sürmüş olabilir.

Bir de koltuk örtülerini taktım. Yalnız şu örtüleri iyi ki diktirmişim. Yeni kumaş kaplatmak yerine örtü diktirmek en akıllıca hareketlerimden biri oldu. Hele oturma minderlerinin fermuarları tek bir kenarda kalmayıp yanlara doğru da uzadığından onları çıkartıp yıkamak öyle pratik ki.

Neyse dağılmayayım iyice. Koca gün başka iş yapmadım. Gece erken yatayım dedim, bir de uyuyamadım. Dön sağa dön sola yok. Kalkacak halim de yok. Boğazım ağrımaya başladı bu arada. Lenf bezlerim yine sanırım. Son senelerin numarası bu, lenfler ağrımaya başlıyor.

Bu sabah en koşturmalı sabahım.

Yedi gibi saatten önce kalktım. Bilgiç'e kahvaltı hazırladım. Mutfağı toparladım. Sonra pazara gittim. Pazarcılara siftah yaptırdıktan sonra döndüm. Bu arada pilates hocam haftasonu kayaktan dönüyordu derse yerişemeyip ödev verdi.

Ödeve baktım ağrıyan kaslarıma baktım. Yapmasam mı dedim. Akşama mı yapsam dedim. Amaan boş ver, zaten spor gibi temizlik yapıyorsun dedim. Sonra süklüm püklüm serdim matı, aldım topu çemberi . Oturduğum yerden esneme hareketlerini yaparken gözüm ağaçlara ilişti. Harika ışık vuruyordu. O bir an içim mutlulukla doldu. İyi ki başladım spora diye düşündüm . Temizlikle uğraşacağım diye kendine ayırdığın bir saati feda edecektin az kalsın Handan diye geçti aklımdan. Sonra hareketleri yaparken şükrettim vücuduma.

Spor sonrası erzakları toplayıp anneme gittim. Onunla da bir tur attık mahallede. Eve döndüm kahvaltı hazırladım.

Kahvaltı sonrası ben pert :D Boğazım iyice ağrıdı, üzerime ağırlık çöktü, boşalttığım çekmece bana baktı ben ona baktım. Bırakıp her şeyi gidip yattım. Ölemem ya canım.

Dünün aksine bugün bi güzel uyumuşum. Kalkınca mutfağa gittim. Uyku beni iyice perişan etmiş, ayılacak gibi değilim, dolayısıyla mutfağa sürükledim de diyebiliriz. 

Makarna ve biber dolması pişirdim.

Şimdi çayımı alıp koltuğa uzandım. Saat beşe geliyor . Ben daha çekmece sileceğim bakalım :D 

Sanırım bu hafta arka odalara geçemeden kıyı köşe ile uğraşacağım sadece. O arada kaslarım da dinlenir. 

Ee, söyleyin bakalım bugün vitrin biter mi?  Bilenler arasından yapacağım çekilişler bir kişiye yapboz hediye edeceğim bak. Haydi bahisler açılsın :) 

Benzer yazılarım

8 Yorum yap

  1. bugün ben de çok hızlı bir gün yaşadım ya yatım saat oldu oturalı bütün bloglara giriyorum yorumlamak için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı günler tüm işler bir araya sıkışıyor sanki.

      Sil
  2. bu gün bende cam sildim, kapıları sildim, süpürdüm yerleri sildim hamlaşmışık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo, ellerine sağlık Özlem. Ben her işi bir anda yapamıyorum, cam sildiysem pert olduğumdan kapı başka güne kalıyor :D

      Sil
  3. Geçmiş olsun. Benim de bahar temizliği yapmam lazım da işte motivasyonum yok 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda gelen bi delilik ânı ile başlanıyor Derya, yoksa zaten akıl kârı bi iş değil :D

      Sil
  4. İlahi Handan. Gördüğüm en ilginç çekiliş fikri bu :-) Ben bitmez diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe yazıyı sonuna kadar okuyan bi sen varmışsın Şule :) Bitirdim o gece vitrini :)

      Sil