Yeşil Pasaport Yenile(yeme)mek

Mart 30, 2021

Metos seneye Japonya'ya gitmeyi planladığı için pasaportunu yenilemesi gerekiyordu. Normalde bir sene daha süresi var ama orada olacağı zamana denk düştüğünden yenilensin dedik. 

Yenilemek için gerekli evrakları topladı gitti.

Can'ın emeklilik belgeleri gerekmiş.

Nasıl yaa.

Zaten pasaportu var. Zaten yeşil. Emeklilik belgesi olmadan diğerini alacak halimiz yok. Gerekli seneyi doldurmuş belli ki. Neyin emeklilik belgesi bu? 

Hayır e devlette gözüküyor. Onu bırak sistemde de gözüküyor. Ama emniyetten nüfusa geçtiği için yeşil pasaport işlemleri nüfusa bir daha götürmemiz gerekiyormuş.

Saçmalığın daniskası.

Bu pandemi ortamında hele, daha da saçmalık.

Efendim aklınızda olsun, emekli olmuş üzerinden on sene geçmişse bile yeşil pasaportunuzu yenilemek için tekrar belge istiyorlar. Bizim gibi geri püskürtülmeyin.

Benzer yazılarım

16 Yorum yap

  1. Belki emekli olmaktan vazgeçmişsinizdir 🤣🤣
    Devletin işleri. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün tekrar gidip tekrar geri püskürtüldüler. Evrak var ama üzerinde nüfus müdürlüğüne yazmıyor diye.

      Sil
    2. İnsan böyle ağız dolusu birşeyler söylemek istiyor değil mi...
      Tekrar kolaylıklar diliyorum.

      Sil
  2. demekki bütün devlet birimlerinin ortak bir sistemi yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E devlet denilen şey ne işe yarıyorsa artık.

      Sil
  3. Geri zekâlılık diz boyu...

    YanıtlaSil
  4. Saçmalıklar ve angaryalar ülkesiyiz yeminle :/

    YanıtlaSil
  5. Bu ülkede her şey o kadar saçma ki... Özellikle böyle resmi evrak işleri! Bizim apartmanın numarasını değiştirmişler, hatta iç kapı numaramız da değişmiş. Bunu yapan belediye ama gidip adres değişikliğini beyan etmek zorunda olan biziz. O kadar saçma ki! Telefona mesaj geliyor, sistemdeki adresiniz yanlış, ilçe nüfus müdürlüğüne başvurup düzeltin. Aksi takdirde ceza kesilecektir. Ya değişikliği yapan sensin, sistemde yanlış olduğunu gören de sensin ama adresi düzeltmek için su idaresi, belediye ve nüfus mdr.ne gitmek zorunda kalan benim! Sırf angarya!

    Yeşil pasaporta hak kazanacağım günü iple çekiyordum eskiden ama artık hiç hevesim kalmadı. Malum corona ve uçuşa geçen döviz kurları :( Metos'a bol şans dilerim 🍀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Yalova'ya taşındığımda ilk seçimde oy kullanmıştım. İkincisinde gidip kontrol etmedim listeyi. Can kullandı ben orada gözükmüyorum. Gidip baktık, ben İstanbul'da kardeşimle oturuyor gözüküyorum, kardeşimin eşi başka yerde oturuyor. Dediğin gibi bir de cexası varmış. Ay düşününce yine kızdım bak. Tabi ödemedik ceza meza, ama ara ara bakmak lâzım ikâmetgaha.

      Sil
  6. Aslını istersen bilmiyordum ve lazım olmak üzereydi..yenilememiz lazım bizim de. Vallahi sağol Handan'cım...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasaporta aynı gün için randevu alınıyor, öyle boş :D Ama ıncık cıncık saçma sapan isteklerin hepsini iyi tamamlayın da gidin.

      Sil
  7. Devlet dairelerinde o kadar saçma işler oluyor ki artık duyduğum hiçbir şeye şaşırmıyorum.

    YanıtlaSil