Sabah Bunalımı, İçim Daralmasın Diyen Uzak Dursun Anacım

Mart 17, 2021

Sabahın 8.22 si, yine yataktan kalkmak bilmeyen bir oğlanla sinirlerimi zıplatarak başladım güne. 


Zaten çöp gibi kalkıyorum bu sıralar. 

Ev dandini. Ütülenecek çamaşırlar her yerde. Bulaşıkları yeni hallettim. Ne pişireceğim konusunda hiçbir fikrim yok. Pişirmem büyük ihtimal zira dün oğlanların odasında temizliğe nihayet başladım.  


Üç duvarı sildim. Sonuncusu kaldı. Ama asıl mesele dolapları boşaltmak. Bugün biter mi bilmem. Yarın Metos'un okulu açılıyor, açılmadan yapıp bitirebilseydim iyiydi (oradan bağlanıyor okula)  ama bir de kapalı balkon kısmı var her türlü döküntüyü alması sebebiyle uğraştıracak beni.

22 ve 19 yaşını doldurmak üzere olan iki oğlum var ve dün akşam bir saat iki koca kutu transformersı düzenledik. İki daha kocaman kutu macera oyuncakları, iki billy kitaplık dolusu lego, üç yüz dört yüz tane araba, bakugan, tahta bloklar, hayvanlar,  tren yolu, bionicleslar, kutu oyunlar, bir kitaplık dolusu magic kartlar,  velhasıl bebekliklerinden kalanlar bile duruyor hâlâ,  hiçbirisine el sürdürmüyorlar :D 


Hava kapalı. 8:30 oldu. Evden çıkması gereken oğlan şu anda video izlemeyi bırakıp tuvalete gitti. Sakin ol Handan.

Yine mi ayın muayyen günleri geldi acaba, aşırı tepem atma modunda. Menopoz halleri başladı sanırsam. Aylık düzen müzen kalmadı, karman çorman bir hale büründü.

Gece rüyamda hamileydim. Aman bir mutlu bir mutluyum sorma. Ay Allah yazdıysa bozsun, isteyene versin. Ben de üç çocuk istiyordum ama sonra Bilgiç'i doğurdum, on çocuğa bedel geldi bana.

Bir saat sonra sporum var, o arada biraz ütü yapayım ben bari. 

Derin nefes al... Geçti geçti..

Benzer yazılarım

22 Yorum yap

  1. Günaydın Handan o resimdeki halinle şuan arasında sadece saç rengi var inan ki Maaşallah diyorum sana. Gülüşün hep aynı güzel. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç dikkat etmemişim fotoğraflara, saçımın kesimi aynıymış :D
      Tabii ki arada fark var, telefonlar kendiliğinden toparlıyor sağolsun :D Gülüşümüzün aynı kalması önemli ama, o hep kalsın bizimle.

      Sil
  2. Gülüşünüz hiç değişmemiş maşallah ☺️ Hepsi geçer bir yirmi yıl sonra da bugünün fotoğrafları ile yanyana koyarsınız belki ne sinirlenmiştim geçti gitti işte diye. Gülüşünüz daim olsun
    Kayra

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hepimizin gülüşü daim olsun Kayra.

      Sil
  3. Temizlik günleri önce Arya'nın odasındaki bana göre çöpleri, ona göre en değerli hazinelerini topluyoruz. Her seferinde 1 poşet çöp atıyorum ama bitmiyor :(( biraz büyüyünce azalır, biter diyorum ama senin yazını okuyunca hayallerim suya düştü :)))) hepimize kolay gelsin, bol bol sabır diliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncakları geçtim, odalarında bir avize var, evlendiğimizde bir arkadaşım hediye etmişti, pinokyolu. Artık parçalanıp dökülüyor, onu atmaya ikna edemedim. Neyse kafalarına çarpıyor diye pinokyoyu rafa koyduk. Ayıcıklar hâlâ yatakta :D

      Sil
  4. nasıl geçmiş yıllar kocaman olmuşlar bir bakmışsın yuvadan uçmuşlar Allah yollarını şanslarını açık etsin izmirden kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Bütün çocukların yolları açık olsun, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. Bizden de sevgiler :)

      Sil
  5. Bu temizlik sevginizi okuyunca gerçekten kalkıp benimde temizlik yapasım geliyor :) Bazı günler bazı günlerimize uymuyor gerçekten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe, herkesi bahar temizliğine başlatacağım :D

      Sil
  6. Daha onlar bonuslarıyla gelecek Handan. Asıl eğlence o zaman başlayacak. Ne tatlı babaanne olursun sen😍

    YanıtlaSil
  7. Yagmur var bende dünden beri yoksa cam silecegim :D hos zaten bahar geliyor bitmezki ardı arkası yagmurların... Benim tek evladım var ve uzagımda. Bırak büyümesinler kalsınlar yanında yamacında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanımda yamacımda kalmalarına hiç bir sözüm yok ve fakat yumoş ayı artık kalmayabilir bence :D

      Ben camları hiç ellemiyorum, çekmece boşaltıp duvarlara sardım.

      Sil
  8. Bana akşamları geliyorlar.
    Istiyorum ki, çocuklar yatsınlar uyusunlar hemen. Ama tabi bu mümkün değil 🤣
    Istemsiz bir gerilim oluyor bu sebeple. Saçma ama oluyor işte.
    Temizlik deme bana. Benim evede lazım da işte yapmıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dokuzda uyurdu benim oğlanlar. Oh mis. Şimdi sabaha kadar ortalıktalar :D

      Sil
  9. Çocuklar büyürken eşyaları da büyüyor. Sonra bir zaman geliyor çekip gidiyorlar. İşlerimiz azalıyor. O eşyalardan bir iki tanesi karşımıza çıkınca bir hüzün bir yalnızlık basıyor içimizi. Yaşayarak öğrendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metos Kanada'dayken Yumoş Ayı ile yaşamıştım o dediğini. Seneye yine gidecek :/

      Sil
  10. Belki okumuşumdur, hatta yorum bile yazmışımdır, ama bir an hatırlayamadım :) Bilhassa temizlik kısımlarında aklıma geldi; fırının -yoksa ocağın mıydı- arkası ne oldu? Temizlendi mi o kısım :)

    Okurken biraz kalabalık göründü gözüme, ama oyuncak en güzel saklanası şey olabilir :) Dilerim hep oynarlar :) Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temizlendi de yeniden kirlendi bile :D

      Hâlâ barbi bebekleri duran bir kadın olarak ben de öyle istiyorum :)

      Sil