Nostaljik Pazartesi

Kasım 12, 2018

Komik bir şeyler bulayım dedim bugün :)

3 Temmuz 2014 Perşembe

Kısa Bacak Kası Sendromu

Yok bacak kısa değil kas kısa kalmış azıcık. Annemler malzemeden çalmışlar herhal:-)

Şimdi şu baldırımdaki lif atma olayından sonra ( doktor kas zedelenmesi diyor ama ting sesini bile duydum ben bi kere) iki bacağıma da sürekli kramp girer oldu. Zaten hamileliklerim de bu krampla geçmişti, kiloma bağladım ben .

Neyse geçenlerde doktora gidip topallayan yerlerimi göstereyim diye bir ay sonrasına ancak randevu alabildiğim ortopedistime gittim. Evet anacım milletin aile hekimi olur bizim aile ortopedistimiz var. En çok gittiğim doktordur kendisi. Gerçi buz koy demekten başka bir şey de yapmıyor ama bir umut her defasında kapısını çalıyorum. Bir gün ilaç falan verse dumura uğrayacağım :-)

Doktor beni yürüttü, baktı ve bacak kaslarımın kısa olduğunu söyledi. Eğilip ayağıma dokunamıyormuşum. Eh, çok spor yaptığım bir kaç ayı saymazsak ben hiç dokunamadım ki zaten. Onu bacaklarımın uzun olmasına veriyordum ( dikkatinizi çekerim kollarımın kısa olması seçeneğini hiç düşünmüyorum ha:-) Meğer kasım kısaymış.

Şimdi esneyip duruyorum evde. Yere bacaklarımı uzatıp oturmaya çalışıyorum, öne eğilmekten geçtim, doksan derece açı yapamıyorum daha ama olsun, azmin elinden bişi kurtulmaz:-)

Ayrıca, yıllar öncesinden bir yoga kitabım vardı, onu elime aldım. Bir de okursam, beni durdurana aşk olsun:-)

Haaa, o kadar yürürüm, hiç bir işe yaramıyormuş kaslarım için, uleyn ben boşuna mı yürüyorum yıllardır. Ah, ah...

Hep beni kısa kaslarım bu hale getirdi. Bari mide kaslarım da kısa olsaymış, işkembeye dönmeseymiş, bir işe yarardı hiç olmazsa.. Kahpe felek....

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. :)))Ay ilahi, çok hoşsun Handan:) Kol kasının kısalığı benim de aklıma gelmezdi, esnemek iyidir ama bak, severim ve bol bol esnerim:)Dün aksam hayatımda nihayet ilk defa ellerim üzerinde amuda kalktım desteksiz, çok mutluyum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, harikasın Bahar, hiç yapamadım öyle bir şey :)

      Sil
  2. hahaha, günaydın. iyi bir başlangıç oldu haftaya. 4 sene geçmiş. işe yaradımı bari o esneme hareketleri? bacak kasların ne alemde?
    Çenebaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heheh, o hafta dışında düzenli yaptım mı ki Çenebaz, şimdi sadece kramp girecek gibi olursa yapıyorum, işe yarıyor :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Bacak kasım kısa ya, onun sayesinde Tigris :D

      Sil
  4. delisin handan deli :)))))))))))))

    YanıtlaSil
  5. Geçenlerde bir arkadaşım midem ağrıyor diye doktora gitmiş, doktor teşhis olarak çok konuşuyorsun ondan demiş. Hayır biz çok konuştuğunu biliyorduk da tıp dünyası da tanı koydu. Aklıma bu geldi yazıyı okuyunca, valla benim de kaslarım kısa olabilir mi ya bacaklarım ağrıyor ben de yoğun iş temposuna bağlıyorum patron pek inanmasa da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, arkadaşın adına yıkıldım şimdi Mehmet :)

      Benim de bir senesinde ayak bileğim ağrıdığı için topallıyordum (bak yine ortopedik :) meğer boğazımda mikrop varmış. Yok artık dediydim :D O da mı çok konuşmaktandı acaba ?

      Sil
  6. Haaa haaaa. Çok iyiyidi buuuu :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D İşkembe kısmı olmayaydı daha iyiydi ammaaa Yıldız :D

      Sil
  7. Doktorun hakliymis esneme cok önemli 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli de uykulu uykulu esnerim ama Derya, sanırım o başka esnemeden bahsediyordu :D

      Sil
  8. Komik kadın :-) Yoga harika bir şey çok tavsiye ederim ben de vakit bulamasam da. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir türlü beceremedim şu sporlara başlamayu Aze, oysa pilatese kesin başla dedi doktor. Sadece yürüyüş dolaşım sistemi ve kalbe iyi de kaslarıma bir faydası yok.

      Sil
  9. güzel kadın o kadar keyfili yazmışsın ki bu gün tüm yorgunluğu gitti vallahi seviyorum seni güzel kadın sevgiler :)

    YanıtlaSil