Kitap Salı

Kasım 13, 2018

Bu hafta çıtır çerez kitaplarla bol bol vakit geçirdim. Çok iyi geldi :)


İkigai ne zamandır okumamı bekleyen bir kitaptı.

Son kısmındaki spor yoga vs çeşitlerini anlattığı yerde sıkılsam da genel olarak sevdim.  Bilgiç'e içinden bazı kısımları yolladım okusun diye. Özellikle aynı anda bir çok iş yapmakla ilgili olan kısmı.

"Nöronlarımız daha yirmili yaşlarda yaşlanmaya başlar. Yine entellektüel aktivite, merak ve öğrenme arzusuyla bu süreç yavaşlatılır. Yeni durumlarla uğraşmak, her gün yeni bir şey öğrenmek, oyun oynamak ve başkalarıyla etkileşimde bulunmak zihnin yaşlanma stratejileri için gereklidir. "

" Birden fazla iş arasında sürekli gidip gelmenin zaman kaybına, daha fazla hatanın yapılmasına ve yapılan işin çok azının hatırlanmasına sebep olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır."

"Yaşlanabilir ve fiziksel olarak titreyebilirsin, damarlarındaki bozulmaları dinlemek için gece uyanık kalabilir, tek aşkını özleyebilirsin, dünyanın kötücül deliler tarafından harap edildiğini görebilir ya da onurunuzun zihnin alt kanallarında boğulduğunu fark edebilirsin. Öyleyken bile tek bir şey geçerlidir, öğrenmek. Dünyanın neden sallandığını ya da onu neyin salladığını öğren. Zihnin asla yorulmadığı,  uzaklaşmadığı, işkence edilmediği, korkmadığı ya da şüphe duymadığı ve pişman olmayı hiç hayal etmediği tek şey öğrenmektir."



Oğluşların kitaplarından Kuzgun Geçidi. Sanırım ortaokuldaydılar aldığımızda. Tam o yaşlara uygun. Heyecanlı bir macerası var. Serinin ilk kitabı. Bir soygun sırasında yakalanan aykırı karakterimiz ıslah için yapılan yeni bir proje dahilinde heryerden uzak sapa bir köyde bir kadının yanına verilir.  Ama kadın da köy de pek tuhaftır.



Uzatılmış beyaz dizi kontenjanından Yıldız Masalı, kendinden istenileni veriyor :)

Kızının yurt dışına gittiği gün eşi başkasına aşık olduğu için onu terk ettiğini söylüyor kahramanımıza. Hayatını ailesine adamış hatun bir anda ne yapacağınu şaşırıyor. Kasabasına babasının yanına gidiyor bir süreliğine. Orada lise arkadaşının öldüğünü ve kızı ile eşinin zor durumda olduğunu görüyor ki eşi zaten kendisinin de bir zamanlar aşık olduğu adam.

Devamını az çok tahmin edebilirsiniz ama bu kitaptan keyif almayacağınız anlamına gelmez :)


Evet bu haftaki salımızda bunlar birikmiş :)  Bakalım haftaya doğumgünü partisi plânlamaları peşinde koşarken okuyabilecek miyim birşeyler .

Benzer yazılarım

12 Yorum yap

  1. "Yıldız Masalı" ismimle müsemma olduğu için okumadan sevdim mi acaba? Ama ilk tanıtımın daha bilgilendirici bir içeriğe sahip. Önceliğim o olabilir. Çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız Masalı'nı masal gibi okuduğumdan hiç alıntı almamışım Yıldız :)

      Sil
  2. Benimde elimde şu an krıstın hannah kitabı var.

    YanıtlaSil
  3. Ben ikigaiyi srvmistim benim kitapta egzersiz yoktu 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah, bana özel koymuşlar o kısmı o zaman Derya, gıpraşayım biraz diye ama hiiç niyetim yok gibi sanki :D

      Sil
  4. hannah teyze hep ağlatıyo beni yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu o kadar ağlatmıyordu neyse ki Deep :)

      Sil
  5. Ben de hep birden fazla işi aynı anda yapamıyorum diye üzülürdüm. Doğru olanı yapıyormuşum :-)

    Bu arada doğum günü kimin ? Söyledin mi bilmiyorum ama kaçırmışım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yelkovan Atölye olarak arkadaşımın kızına doğumgünü partisi hazırlıyoruz Şule :) Gerçi bu hafta bizim evde de ennn büyük oğlanın doğumgünüsü var :D

      Evet doğru yapıyormuşsun :)

      Sil
  6. Güzel kitaplar izlenimi veriyor, gerçi kötü kitap tanımlamasını da tercih etmem hiç bir kitap için. Çünkü emek var içinde. Sorun talihsizliktir, kazadır.

    YanıtlaSil