Çok Hoşuma Gitti

Kasım 22, 2011

"Şunu anlatacak bir kelime olsa:
Karşıdan karşıya geçerken, yoldan gelen araba durup durmamaya, yaya da geçip geçmemeye karar veremediğinde oluşan tereddüt atmosferinin ardından, önce her ikisinin de geçmeye, sonra her ikisinin de durmaya davranması üzerine her iki tarafın yaşadığı yarı şaşkınlık yarı öfke hali."

Benzer yazılarım

5 Yorum yap

  1. Ayni sorunu kaldirimda yürürken karsidan kaldirimin ayni tarafindan gelen bir baskasi oldugunda yasardim. Bir gün anneme anlattim. "Sen de en basindan sec, duracak misin, öte tarafa mi gececeksin ve kararli davran ki, anlasin karsi taraftaki de" dedi. Akilli insanin hali baska :) Isin icinde otomobiller varsa kararli bir seklide durmamayi secmek biraz tehlikeli olabilir tabii :) En iyisi onlara en basindan kanun koyucunun "yaya gördün mü duracaksin arkadas" demesi. Ben öyle bir ülkede yetismedigim icin burada hala karsidan araba geldigini görünce zink diye duruyorum hemen. Haliyle kiziyor adamcagizlar, niye durdun, gec ki biz de gecelim diye... :) O paragrafi anlatacak bi kelime mi demistin? Ben senin postundan uzun yorum yazdim yahu, tam da soracak kisiyi buldun! :)

    YanıtlaSil
  2. Burada karşıdan gelen hiçkimse kenara çekilmeyi düşünmüyor Evrencim. Başlı başına başka bir yazı konusu. Ben de giderek artan kilolarımın verdiği cüsseme dayanarak kendi tarafımda durup ama karşıdan gelenin çarpmasına karşı gardımı alarak yürüyorum. Herkes majesteleri mübarek, biraz yana kay , yok. Bak düşününce bile sinirlendim şimdi :)

    Arabalardan yana hiç şansımız yok. Her sabah köyden indim şehire gibi yolun karşı tarafına atıyoruz kendimizi çocuklarla :D

    Bu arada posttaki yazı benim değil ajandadan alıntı yanlış anlaşılmasın :)

    YanıtlaSil
  3. Gecen Mayis'ta Türkiye'ye geldigimizde bizim oglani yollarda ciddi sekilde korumaya almak zorunda kaldik. Trafikten bahsetmiyorum, bildigin yaya yolunda. Dedigin gibi kimse kenara cekilmiyor, "dur, cocuk var, ben biraz kenara kayayim" diyen yok, üstüne üstüne gidiyorlar. Ezecekler göz göre göre...

    Postun alinti oldugunu anlamistim tabii ama yine de senin adina sahipleniverdim :)

    YanıtlaSil
  4. ama hepimiz yaşıyoruz böyle şeyleri...

    YanıtlaSil
  5. Almak da zorundasın Evrencim. Direk insanın üzerine yürüyorlar valla.

    Haklısın Öziicim.

    YanıtlaSil