~~~~~~

Kasım 05, 2011


 Dün akşam posta kutumuzda mektup bulduk :) Sevgili Evren ve Sincap'tan gelmişti.


Bütün yaprakları keyifle inceledik. (Yaprak mı, yaprağın bir yansıması mı, kilometrelerce öteden bir büyülü rüzgârla bizim eve savrulan rengârenk güzellikler mi?)


 Tabi oğluşlar ve ben hemen harekete geçtik. Biz de birşeyler yapmalıydık. Çok uzakta değil hemen elimizin altındaydı gereken herşey. Burası benim her sabah yürüdüğüm park. İçinden binlerce kere geçtiğimiz. Ağaçları hep hayranlıkla izlediğim. Ama hiç yakın bir ilişkiye girmemiştik. Hava güneşli, ılık, tatil, insan ne bekler ki daha fazla evde?

 Dikkatli gözler iş başına geçti. Büyük bir ciddiyetle ama aynı zamanda büyük bir mutlulukla. He canım ciddi ciddi de mutlu olabilir insan.




Arada topladığımız tohumları gökyüzüne fırlatarak döne döne düşmelerini izlemenin keyfiyle,


Merakla,


 Karşılaştığımız diğer canlılara saygıyla 10 dakikalık yolu 2 saatte geçtik
.
Anneannemizin bahçesine uzandık oradan. Komşu amcamız pek hoşlandı halimizden. Bizimle paylaştı ilgilendiklerini. Bu bir yer elmasıymış mesela. Söktü köklerini kopartıp verdi oğluşların eline, unutmazlar asla artık.

Nane ve reyhan koparttı, kokladık, farklarını anladık.


Ağaçların yanından geçerken kuzeyi bulduk yosunlara bakarak. Doğruyu biliyordu yosunlar.


 Sonra bu nefis bahçeye baktık biraz- yok ben baktım onlar değil- mis gibi kokusunu çekerek içime bir salkım koparttım hemen.



Çiçeği, böceği bütün mucizeler elimizin altındaydı.


Kirli ellerimiz biraz büyülü biraz boyalıydı :)


En son durağımız anneanne evinde bizi bekleyen kazanın dibi tıpkı yaşamak gibi tatlıydı. Ne çok fazla ne çok az, tam kararındaydı...

Benzer yazılarım

2 Yorum yap

  1. Mutlu ciddiyetinizle, büyülü boyali ellerinizle ne güzelsiniz :) Metehan'in tuttugu yapragin ne oldugunu bilmiyorum :) Bambaska bir floradasiniz. Reyhan ve nanenin tam farkini ben de bilmek istiyordum. Beni de yaklastirdiniz :) Istanbul gibi yerde iki adim ötenizde bahceler icinde anneanne evi, onun da mutfaginda kazanin dibi var. Ne de sanslisiniz, farkinda misiniz? :) Öpüyorum sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten de çok şanslıyız Evrencim. Hem buradaki hayatımız, hem de senin gibi, aynı güzellikleri görebilen arkadaşlarımız olduğu için.

    Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil