Meydan Okuma 18

Temmuz 18, 2023

18-Kendimle ilgili on (bir) gerçek :

Domates çorbasının içine peynir koymayı sevmem, o peynir erir, bir kaşığa hepsi gelir, sonra dudağına falan yapışır, yanarsın😄

Karpuz doğrarken çekirdeklerini çıkartırım. Evet, tek tek bıçakla çıkartırım içinden.

Yürürken karşıdan üzerime üzerime gelenlere hiç acımam, çarparım. Ben sağa yanaşmış gidiyorum, insan olmayı öğrenin azıcık.

Küçükken karanlıktan korktuğum zamanlarda inadına ışığı açmadan giderdim gideceğim yere.

Dışarıdan içeri girecek birilerinden çok içeride kilitli kalıp dışarı çıkamamaktan korkarım.

Okulda sınav kötü geçtiğinde kendi kendime sorardım : Handan sınava çalıştın mı? Hayır. İyi, bir dahakine eşeklik etme de çalış, geçersin. Handan sınava çalıştın mı ? Evet. O zaman bi dahakine aklını başına topla da saçma sapan hatalar yapma, geçersin. Genel olarak hayata bakışım da böyle sanırım.

Gamsız bir görüntü çizerim. Zira elimde olmayan şeylere endişelenmemeyi seçiyorum. Kardeşim o annemler geç kaldı diye merak ederken benim sakin kalmama çok kızardı. O sırada yapabileceğim bir şey var mı , yok. O zaman kurup kurup gerilmem gereksiz.

Evimde her şey pratik olmalı. Elimi attığımda ulaşmalıyım. Ama asla raflara dizili, göz önünde de durmamalılar, karman çorman , içimi daraltırlar. Hele mutfakta raf olayını anlamış değilim, yağlanıp durur oradakiler yav.

Çiçekleri kopartırım. Yerinde güzel falan dinlemem. O çiçek zaten dağılıp gitmek üzerine programlanmış anacım. Hele güller falan, koparttıkça filizlenir. Üstelik koparttığım dallar köklenir benim.

Batıl inançlarım vardır, ağzımdan olumsuz şeyler çıkmaz. Kimseye hastayım diye yalandan bahane bulmam. Başıma geleceğini düşünürüm.

Toplu taşımayla dolaşmaya bayılırım. Ama kulağımda müzik olacak .



Benzer yazılarım

13 Yorum yap

  1. Ben o karanlıkta gitme olayını halen yapıyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de karanlıkta giderim hep. Hatta Can hareket sensörlü ışıklar almış koridora, banyoya, çıkarttırdım zorla, yahu ben karanlığı seviyorum, gözüme ne ışık tutuyorsun gece gece :)

      Sil
  2. o karşıdan kimse gelmiyormuşcasına yürüyenler var ya aynen bende çarpıyorum artık, son zamanlarda en sinirlendiğim.hep mi varlardı yoksa bu yeni modeller de mi var?! bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes öyle yürüyor Mehtap, pandemide belki uzak dururlar dedim, yok. Beş kişi üzerine üzerine gelebiliyor, ben de söylene söylene durup bekliyorum kenara geçmelerini.

      Sil
  3. Sağdan yürümeyi bir türlü öğrenemediler ve çok sinir oluyorum. Ben çarpmıyorum Handancığım insanlara dokunmayı sevmediğimden mecburen bucak bucak kaçıyorum üstüme üstüme gelenlerden. Ay öğrenin artık yaaa bu ülkede trafik sağdandır Sağdan yürüyün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şemsiye taşı Müjde. Ben sapını çarprazlama dışarı uzatıyorum bazen, ya çekilecek ya böğrüne şemsiye yiyecek :D

      Sil
  4. gamsız mısın seeen pekiii :)

    YanıtlaSil
  5. Gelmek bilmeyen birini beklemek bana kriz yaşatır gelene kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da beteri ,gitmek bilmeyen birileri bence :D

      Sil
  6. Güzelmiş bu karşıdan gelenlere çarpma işine bende başlamaya karar verdim 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle kendini iyice sıkıp onu sarsıyorsun bi güzel :)

      Sil