Anaaa Ben Bu Yaştan Sonra KPop mu Dinlemeye Başladım ?

Temmuz 11, 2023

Youtube yaptı. Sağ olsun önüme ha bire Stray Kids videoları düşerken buna kayıtsız kalamadım. 

Ay anacım neler oluyormuş oralarda. Hafife aldığım için kendime kızdım biraz. İnanılmaz bir şov dünyası var. Benim ergenliğimde olsa kendimden geçerdim herhalde. Biz bi dergi çıkacak da , yabancı bi dergiden iki satır araklayıp bize haber yapacak da diye bekleyip duruyorduk. Şimdi her şey elinin altında :)

Ve fakat itiraf ediyorum ikinci bir grup dinlemeye cesaretim bu yok, bir tanesi yetti bana.


Şunların tatlılığına bakar mısınız ? Bir yandan insan üzülüyor daha minicikken ailelerinden ayrılmış bu endüstrinin içine düşmüşler. En büyükleri 26 yaşında , en küçükleri 22. 2018 den beri albüm çıkartıyorlar. Bir yandan da pırıl pırıl tipler, hedefleri büyük, çok çalışıyorlar .

Açıkçası öncelikle danslarına bayıldım. Şarkılarının arasında cidden insanı gaza getiren (tabe yarım yamalak ingilizce çoğu korece olduğunda ve hızlı gittiğinden alt yazıları bile takip edemiyor insan ama müzik yeter ) tam benlik şarkıları keşfettim. Videoları çok karmaşık gelmişti ama izlerken onları yapan yönetmene hayran olmadan geçemedim.


Meselâ şu video. God's Menu. Görüntülerin, geçişlerin, dansların mükemmelliğini geçtim, şarkının anlamına da aşırı uyumlu harika bir şey. Müzik sektöründeki yaptıkları şarkıları yemek yapmak fikriyle birleştirmişler. Videonun bir kısmı mutfakta ( yapım aşaması) , bir kısmı labaratuarda ( fikir aşaması) bir kısmı da yarışlarda ( rekabet kısmı) geçiyor. Dansları da yemek yapar gibi bu arada, tadına bakmalar , karıştırmalar, içine bir şeyler atmalar :)

Videoklipler çok karışık geldiğinde dans videolarını açtım. Ay her dansı yapasım geldi, keşke yirmili yaşlarımda olaydım dedim.


Asıl şaşırdığım ise bu çocukların canlı şovları oldu. Nasıl yani böyle dans edip bi de canlı mı dans ediyorlar ? Yok artık. Tabii ki plânda çalan bişiler de vardır (henüz o kadar ikna olmadım :) ama özellikle acayip şovlar ve yarışmalar var ki inanılmaz.


Şurdaki çalışmanın yoğunluğuna bakın. Yedinci dakikadaki kısmı izleyin meselâ. 

Harika sonucu da şurada, inanılmaz bir şov.

 

Şu yarışmada ise başka grubun bir şarkısına cover yapmışlar.(Evet şarkıları da kendileri yazıyorlarmış, kendileri miksleyip kendileri kaydediyorlarmış normalde )

Şarkının orjinalini de dinledim ama kesinlikle Stray Kids versiyonuna bayıldım. Hele en sonu beni benden aldı. Bunun da iki klibini koyacağım buraya. İlki görünen kısmı, ikincisi kamera arkası. Bir yandan sahnede oradan oraya koşturup sahneleri oluştururken bir yandan dans edip bir yandan şarkı söylemek , nasıl yaa diyor insan .



Çenem düşer , ben daha çok konuşurum bu konuda ama son üç şarkıyla bitireyim . İlki yine bir gösteriden. Diğer ikisi de grup üyelerinden bazılarının birleşip söyledikleri.


 

Bu arada Can bana , bunları da dinledin ya Handan diyor. E sanki önceden Tuti Mucize Guyem dinliyordum, Allah Allah, gayet de benlik şarkılar :D

Bu arada biasım (babababa neler öğrenmişim :D) Bang Chan , grubun lideri. Hem tipi çok tatlı hem de sesine bayıldım. Şabalak şey. 


Felix tam bir günışığı.  Kendisi melek görünüşlü sesi tanrıların sesi gibi diyordu birisi. Hahaha, çok haklı. 


Öf, terazi kişiliğim şimdi hepsi hakkında iki söz etmemi gerektirecek. Fotoğrafları a tıklarsanız tiplerin videolarına gideceksiniz. Sıkılan daalsın canlarım.

Gelelim Lee Know'a. Tam bir hınzır. Bi de siniri tepesinde ki sormayın :D


Ekibin en küçüğü I.N. şirinlik muskası ve sesinin tonu da çok özel bir ton bence.


Han bende küçük prens izlenimi yaratıyor. Grubun repçilerinden biri ama şarkı söylemesi de harika .


Hyunjin içlerinde en hırslı olanı bence. Dans mı en güzel o dans etmeli (ediyor da maymun), şarkı mı o söylemeli (konuşmasını düzeltmiş şarkı söyliycem diye ) . Normalde ses tonu falan benlik değil ama konserler Ne Sonim diye bağırmasına bayıldım bayıldım.


Gelelim Changbin'e. Rapla pek işim olmaz ama bu çocuk cidden çok iyi . Bir de aslan burcu olduğu bu kadar mı belli olur bir insanın, hahaha.


Son olarak da Seungmin. Ekibin ana vokali. Billur gibi sesi var. Benlik değil çok ama şarkıların arasında çok güzel tezat oluşturup renk katıyor.


Huh. Bu kadar da bahsedeceğimi hiç düşünmemiştim. Bir de koyduğum bütün müzik videolarını izlemeden kapatamayınca saatlerdir şunu yazıyorum. Kim napacaksa artık :D Olsun, bana iyi geldi. İçim sıkılıyordu akşam akşam. Bir şeyi sevince illâ buraya yazmam gerekiyor :)

Dur bi de kendilerinden bahsettikleri Fam şarkısını koyayım , sonra gideyim artık. Teker teker tüm grup üyelerini anlatıyorlar. Türkçe alt yazılısını buldum.


Dünyanın gündeminden uzaklaşıp bir şeyler üreten güzel insanlara odaklanmak çok iyi geliyor. Müzik zaten harika. Sanat ve spor iyi ki var. 

Sonradan Aklıma Gelen Not : Makyajları da çok güzel yav. 

Not2: Bu kadar yazdım, iki yorum yapan çıkar inşallah :D

Benzer yazılarım

18 Yorum yap

  1. Merhaba ben Ceren nasılsınız Handan Hanım cım görüşemedik insallah gorusuruz. Biz taşındık çok sancılı bir dönem hala yerlesemedik aklıma hep sizin taşınma geliyor hayırlısı🥰 bizim de arkadaşın 12 yaşındaki kızı dinliyor danslarını yaprak benim de hoşuma gitmişti k pop üstüne siz yazınca çok mutlu oldum. İyi ki varsınız sevgiler❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taşınmak değil de bir sürü aksaklıklar saçmalıklar insanı en çok yoruyor. Haydi çoğu gitmiş azı kalmış, güle güle oturun, güzel insanlarla komşu olun.
      Valla şu anda kulağımda spotifyda yaptığım stray kids listesi çalıyor, hoplaya zıplaya evin tozunu alıyorum. Çok güzel bunlar, gençlik enerjileri bulaşıyor :D

      Sil
  2. Evet ilgi çekici dansları yalnız bunlar birbirlerine ne kadar benziyor bana mı öyle geldi. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha, bana da öyle gelmişti en başta , sonradan tanıdım hepsini :)

      Sil
  3. Bizim zamanımızda da vardı sanki bunların "boy scout" versiyonları Handan yahu.. New Kids On the Blog diye bir grup vardı aman yarabbi ne kötüydü müzikleri ama tüm kızlar aşıktı :)) Böyle birşey gibi geliyor bana bu K-pop. Benim kafam basmıyor....
    Ama seni gençlik enerjinden ötürü kutlayayım.
    Valla ben 22 yaşındakine çocuk diyemedim, 5 senedir demişsin yani 17 yaşında başlamış e normal değil mi zaten o yaşın müziği gibi bu... Korelilere bir türlü yakınlık hissedemedim nedense, sanatları da yemekleri de kültürleri de bana çok tuhaf geliyor :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Ceren , ben boybandleri hiç dinleyemedim, sevmem müziklerini. KPop hakkında da genelleme yapamayacağım ama sen bu StrayKids'i dinle. Şarkılarını seveceğine eminim.
      https://open.spotify.com/playlist/6knLI2X284vfSZLd9SkCXs?si=GKdsddyWR2urfGhRxIxZtA
      Bak Spotify listemi buraya koyuyorum, evde iş yaparken aç.

      Albümleri beş sene önce çıkmış ama o sırada başlamamışlar , daha erkenden stajyer mi ne oluyorlarmış. BangChan meselâ 13 yaşındaymış.

      Sil
  4. Çok uğraştım, Blogger giriş yaptırmadı. Ben Benim:) Şimdi yorumuma geçiyorum:
    İnanamıyorum! Benden başka Stray Kids dinleyen birisini buldum ve bu kişi çocuğundan da duymamış (Bonus puan!) Bence de çok iyiler. Şovları süper.
    Özellikle arabada dinlemesi (ve tabii ki eşlik etmesi) acayip güzel oluyor. Kırmızı ışıkta etraftakiler bana bakmamaya çalışıyorlar. Hahaha.
    Bu kpop işi çok değişik, bizim zamanımıza benzemiyor. Poster vermeyi falan aşmışlar. Şarkı sözleri kitapçık değil, fotoğraflarla benzenmiş kitap şeklinde. Her albümde 'photo card'lar çıkıyor. Çocuklar onları biriktiriyorlar. Takas ediyorlar. Karşılıklı anlaşıp birbirlerine posta ile yolluyorlar. Posta İdaresi memnun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah, çocuğumdan duymadım, evet:) Ben de tek dinleyen benim herhalde diyecektim ki mutlu oldum senin de dinlediğini duyduğuma. Anacım insan iki paylaşmak istiyor sevdiği şeyi, dinleyen tok :D Ama uzun bir yola çıkarsak bizimkileri alıştıracağıma eminim :D
      Son derece gelişmiş bir piyasa, ergen olsam kendimden geçmiştim kesin :)

      Sil
  5. Hiiç bana göre değil, yerli ve milliyim genelde 😊 mehtap.

    YanıtlaSil
  6. Hayat insana neler yaptırmıyor ki. :D Super Junior hepsinin atasıdır ve onalrın Devil dans performans videosunu izlemenizi öneririm. :D
    Ayrıca Exo benim bebeğimdir onların Wolf, Call Me Baby çok güzeldir. Asıl en güzel şovlar ödül töreni olan MAMA'da yapılır. Exo'nun MAMA şovlarına da bakabilirsiniz. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Mama şovlarına baktım, muhteşem şovlar :)

      Sil
  7. haaa haaa tu tu mucize guyem kısmına çok güldüm Allah iyiliğinizi versin, çok tatlı kadınsınız vesselam, Korelilerin bence bazı dizilerini ve filmlerinide izleyin derim , bazı dizi ve fimleride çok güzel, ilk izlediğim dizileri A Gentleman's Dignity di,hala en favori dizilerimden 1.ci sıradadır abartısız ve komik,yemek kültürlerini ve yemeklerinide çok severim 2.ci sırada tercih ettiğim dünya mutfağıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)

      Bu aralar Can Kore dizilerine sardı. Bana komik geldiler ama dediğine bakayım:)

      Sil
  8. güzel kore filmlerindende The Negatıatıon (arabulucu) ve A Driver Taxsi aklıma gelenler

    YanıtlaSil
  9. Gençler pek seviyor ben bir türlü ısınamadım 😬

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kpop genellemesi yapamayacağım ,tek bu grubu dinliyorum çünkü :) Ama enerjileri bana çok güzel geldi :)

      Sil