Yeni Blogger Arayüzü

Aralık 06, 2020

Öncelikle, hemen hep android telefonumdan blog yazdığımı söylemeliyim. Bu gördüğüm eksiklikler belki diğer telefonlarda ya da bilgisayarda yoktur. Bir de şunu eklemeliyim daha rahat kullanıldığı için masaüstü görünümünü seçiyorum. 

  1. Bütün menülerin iç içe geçmiş olması dolayısıyla  her şeye ulaşmak için bir sürü yeri tıklamak hiç hoş değil. Eskiden sayfaya girince görürdük her komutu.
  2. Aynı şey yayın yaparken de geçerli. Fotoğraf eklemek için bir yere tıkla aç ,  link vermek için keza.
  3.  Yayında html kod yazılan yere komut girmek bir ölüm. Tıklayıp tıklayıp bir türlü seçememek, bir videonun boyutlarını büyütmek için on dakika uğraşmak. (Html kod kısmına geçtiğimde masaüstü görünümünü iptal ettiğimde buraya ek yapabilmeye başladım. Ama masaüstü görünümü olmayınca sayfayı doğrudüzgün görememekle boğuşuyorum bu sefer de) 
  4. Eskiden normal görünüme html kodu eklesek de o kod kabul edilirdi, şimdi yazı olarak kaldığından yine bir açılır kapanır yerden <>html görünümü seçip oraya yazmak gerekiyor.
  5. Yayınlanan yazıya güncelleme yapınca sayfa otomatikman kapanmayıp illaki ana sayfa tuşuna basıp çıkmak gerekiyor. 
  6. Yazıyı yayınlamadan kaydetmek için yine bir açılır kapanır menüden kaydet seçeneğini bulmak gerekiyor. Zira o önizleme tuşunun arkasında gizli. 
  7. Başlıklar otomatik yazılmıyor. Meselâ eskiden N yazınca Nostaljik kendiliğinden gelirdi şimdi her defasında yazmam gerekiyor. 
  8. Yayınların dökümü olan sayfa eskisi gibi sayfa numaralı değil, aşağıya doğru uzayıp gidiyor. Geçmişte bir şey aramak iyice zorlaştı.
  9. Yayınlar seçilip topluca etiketlenemiyor, silinemiyor.
  10. Aynı şey yorumlar için de geçerli. Spam yorum geldiyse tek tek spama atmak gerekiyor,  seçip hepsi bir defada yapılamıyor.
  11. Yayınları görüntülemek, etiketlemek, taslağa çevirmek için yayının üzerine tıklamaya çalışırken %90 yazma sayfası açılıyor. Sinir harbi o satıra uygun uzunlukta yayına dönmemeyi başararak basıp da o komut tuşlarını ortaya çıkartmak. 
  12. Yayınlar hemen okuma listesine düşmüyor.
  13. Okuma listesideki bloglara basınca direk bloglarına ulaşılamayıp bir link sayfasına çıkılıyor.
  14. Hâlâ izleyici listesinden izleyenin bloğuna ulaşamıyoruz.
  15. Eskiden yazı yazarken eklediğimiz fotoğraflar fotoğraf ekleme sayfasında dururdu, yazı sırasında yanlışlıkla silersek ne bileyim yer değiştirelim dersek hemen oradan ulaşırdık. Şimdi iki saniye önce eklediğim fotoğrafa ulaşmak için bile bütün fotoğrafların yüklenmesini beklemem gerekiyor.
  16. Mail ile yorum bildirimlerim açık güya ama bir tanesi gelse üçü gelmiyor.
  17. Yorumların yanında cevap sayısı yazıyordu eskiden, cevaplamış mıyım anlıyordum böylece şimdi hiçbir şey yazmıyor.
  18. Etiketleri görüp seçemiyoruz, illâki aramak için yazmak gerekiyor.
Benim aklıma gelenler bunlar. 

Neden her yenilik geldiğinde daha beter bir hal alıyor anlayamıyorum. Hiçbir şey de düzelmiyor. Hep daha uğraştırıcı bir hal oluyor. Şu da daha iyi olmuş dediğim tek bir şey bile yok. 

Benzer yazılarım

32 Yorum yap

  1. Katılıyorum, çok fazla sıkıntı var. Blogger'a da, sosyal medyalara gelen yeniliklerde hep saçma sapan oluyor...

    YanıtlaSil
  2. En beteri de, yazıda imla hatası yakaladın düzelttin, hemen sanki yazıyı yeni yazmışsın gibi okuma listesinde yine diğer yazanların üstüne düşüyorsun - hiç hazzetmediğim şey, sanki özellikle daha çok okunsun diye yeniden yayınlamışsın gibi :( Sırf bunun çözümü olsa diğer kusurları kadı kızına yıkacağım ama yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu fark etmedim, yazım saati değişmiyor ama okuma listesinde öne mi çıkıyormuş. Ben öyle çok düzeltirim ki, telefondan ultra süper hatalı yazıyorum çünkü.

      Sil
  3. 6 numara bilgisayarda (telefondan yorumlara cevabı bile zor yazıyorum ancak o kadar) sorun yaratmıyor otomatik kaydediyor. 8 numarayı sorun olarak bildirdim ama bir şey yapmadılar (belki derdimi anlatamadım bilmiyorum), 9 bilgisayarda oluyor. 15 numara büyük sorun, onu da bildirmem gerek sanırım. Birde sil ve göster seçeneği yan yana duruyor yanlışlıkla yayını silebiliriz mesela. Sonuçta haklısınız gelen gideni aratıyor. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telefonda da otomatik kaydediyor ama bir kaç defa kaydedemeden gittiği için bende bi kaydetme sevdası var Gül. Bildirimleri okuyorlar mı emin değilim. Etiketlenme işi telefonda neden olmuyor o zaman, oysa masaüstü açıyorum, genelde öyle yapınca düzelir. Evet 15 numara gereksiz iş yükü.

      Sil
  4. Tüm yazdıklarına katılıyorum ve Blogger'ın bu devirde böyle saçma hataları olan bu yetersiz arayüzü bize zorla dayatmasına anlam veremiyorum. Hatta çok gıcık oluyorum!

    YanıtlaSil
  5. Blogger'ı temel yapıdan kurtarıp daha interaktif hale getirmeye çalışmışlar. Aslında ben pek de şikayetçi olmadım. Bazı konularda elbette benim de epey sinirimi bozmuştu fakat bunlar da zamanla düzeltilir diye geçiştiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiye kadar düzelttikleri hiçbir şeyi görmediğim için pek umutlu değilim Levent.

      Sil
  6. Çok kötü olmuş Handannnnn...hiç memnun değilim:(
    Bu arada bende izleyiciler bölümü çalışmıyor neredeyse bir yıl oldu. Deeptonecum, ben görüyorum demişti ama başkaları görebiliyor, bir tek ben göremiyorsam da sinir:( izleyenlerin çoğunu da takibe alamıyorum çünkü bloglarını göremiyorum:( off...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyiciler bölümünü görünüyor sende. Ama izleyiciler bölümündekilerin bloglarını göremiyoruz . O çok sinir bozucu.

      Sil
  7. Evet ,eskisi daha kolaydı.

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar karışık mı yahuu...
    Bana bu kadar zor gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar karışık geliyor bana Hayalperest.

      Sil
  9. Benim sorunumda yorum yapamamak. İki üç yorum yapıyorum.dördüncü de hata veriyor. Yok Google temizle yok Safari temizle. Sinir oluyorum:( Yorumlarda düşmüyor mailime:( Enteresan gerekten. Uzun bir ara verdim bi de iyice zorlanıyorum:( Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da çok sinir bozucu Persephone, insanın bir daha yazası da gelmiyor.

      Sil
  10. Yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. İlk güncellemede daha da kötüydü resim seçmek falan ölüm gibiydi. Ayarlamalar çok can sıkıcıydı bu yine düzelmiş hali. İleri de daha da iyi olur diye umut ediyorum bakalım.

    YanıtlaSil
  11. Ben telefondan hiç blog yazmadım. Bir kere denedim çok karışık geldi. Eğer ille telefondan yazacaksam da mail aracılığı ile yayınlıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hipermetropum arttığından beri telefonla yazmak daha kolay geliyor Mimoza. (Miyopla çakıştığından yakınu gözlüksüz rahat görür hale geldim. Bilgisayar ekranı ise gözlükle de gözlüksüz de iyi göremediğim kör noktada.)

      Sil
  12. Blogger yazılımını güncellemediği için ( Apple’ın bana söylediği bu ) iPad’imde benzer sorunlar yaşıyorum ben de. Yayın yapmak bir ölüm çünkü bir noktadan sonra yazdıklarını göremiyor insan. Öyle gelişine yazıyorsun ya da diz üstü bilgisayarda yayın yapman lazım. Onda da fotoğraf ve video eklemek için bir sürü aşamadan geçmen gerekiyor vs vs. Blogger’da çalışan yazılım mühendisleri tembel biraz galiba 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayın yazdığın sayfayı masaüstüne çevir Sevda. Öyle yapınca sayfayı görüyorsun.

      Evet ya, çok tembeller.

      Sil
  13. Al benden de o kadar sevgili Handan :( Uzun zamandır da çok sık uğrayamıyorum buralara o yüzden iyice zorlandım ben de umarım alışabilirim ama ilk izlenimlerim maalesef olumsuz..:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emin ol bizim de öyle Nilgün. Hoş geldin bu arada :)

      Sil
  14. ben hep masaüsütü bilgisayardan yazıyorum androidden hiç denemedim o nedenle Handancım ne desem boş olur...sanki masaüstü daha kolay gibi bu konuda ama yanılıyor da olabilirim tabii ki...kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde masaüstünü boş bul bulabilirsen B . Bir de telefon daha pratik geliyor. Du yani, şimdi boğuşturuyor.

      Sil
  15. Okuma listesi ciddi sorun. Dediğin gibi yazılar hemen listeye düşmüyor. Bir de bazen blogların yazılarının sıralaması değişiyor. O kadar saçma ki.

    Yorumun yanında cevap verildiğini gösteren sayının yazmaması da kötü oldu. Bana fazla yorum gelmediği için takip edebiliyorum ama çok yorum alan, aynı anda farklı yazılarına yorum alan kişiler bazı yorumları cevaplamayı gözden kaçırabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şu anda geriye tek tek bakıp öyle yanıtlıyorum yorumları. Bir kaç gündür bakamamıştım, karman çorman olmuş.

      Sil
  16. Ben en çok sayfa numarasını kaldırmalarına kızdım. Eski yayınları aramak eziyet oldu. Bir de güncelleme sonrası sayfanın kapanmaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sorma eski yazılara ulaşmak çok zor, yazıyı güncellediğinde oldu mu olmadı mı anlamıyorsun, öyle duruyor. Bu işi yapanlar hiç blog yazmıyorlar herhal.

      Sil