Midem Yapıştı Sanırsam

Aralık 26, 2020

Detoksun üçüncü günü. Limonlu suyumu içmiş kahvaltı için biraz daha vakit geçirmeye çalışıyorum. Kahvaltı dediysem limonlu iki havuç.  Öğk. Dört kilo almış olmamın dayanılmaz ağırlığı ile başlamış olduğum detoksu en azından bir hafta devam ettirebilme azmim bakalım ne kadar sürecek. Bu kadar az yiyebilme kapasitem olduğundan haberim yoktu. Bütün gün açım diye dolanıyorum etrafta :D 

Neyse bugün salondaki dağınıklığı toparlayıp,  kartlarımı hazırlayıp,  paketlerimi kapatıp pazartesi sabahı postalamaya hazır hale getirmeyi plânlıyorum. Telefonun başından kalkabilirsem yapacağım inşallah.

Sonra dünkü bol rüzgârlı havayı fırsat bilip yıkadığım çamaşırları ütülemeliyim. Gerçi çoğunu katladım. Ütüsüz kıyafet beni çok rahatsız etse de dirseğim daha çok rahatsız ettiği için, yükünü azaltayım diye uğraşıyorum.

Yemek ne pişireceğim bilmiyorum. Dün haşlama et ve makarna vardı. Azıcık kaldı geriye. Makarnaya peyniri dayayıp verebilirim bugün. Ayy ağzımın suyu aktı şu an. Havuç ne yaaaa.




Benzer yazılarım

23 Yorum yap

  1. Şu detoksun tarifi var mı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla instagramda bir hesap başladı, ben de ona takıldım . Gerçi takıldığımdan onun haberiyok zira ben dediği listeye tam uyamıyorum :D İlk gün patlamış mısır yedim. Dün haşlama etten attım ağzıma. Bugün bu saat itibariyle havuç ve sütlü kahveyle bekliyorum. Bütün hayalim öğlenki tavuk. Ki başka da yemek yok sanırım gün içinde :D Haftalık bir liste vermediler, günlük yayınlıyorlar. Lifeisjustawordd hesapları.

      Sil
  2. o mideyi bende yeni yılda yapıştıracağım bu gün itibariyle son kez börek ve kek yaptık yeni yıl kararım bir daha yapmamak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniyılın ardından annemin peşinden kardeşimin doğumgünü geliyor Özlem. Baktım bekleyecek olursam uzayıp gidecek benim haller. Ama yılbaşı gecesi yiyeceğim :D Niye sürekli kilo alıyoruz yaaa.

      Sil
  3. Ah şu detoks işine ben de başlayabilsem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tam tartıdaki rakama sinirlenirken rastladım detoksa başlayacak ekibe. Baktım günlerden perşembe. Perşembe günleri beni niyeyse rejime başlayabildiğim bir gün. Ama şu an midem imdaaaat diyor. Daha saat üç oldu, benim geriye yiyebileceğim bir elma ve neskafe kaldı. Çok üzgünüm çok :D Akşam erkenden yatayım bari.

      Sil
  4. Be cede havuç ne Handan. 80 kilo an 60 a düştüm iki yılda iş yerinde şu sunta gibilerden peynir yumurta idare, ediyorum yemekhaneye hiç gitmiyorum. Ama çayın yanında bisküviden vazgeçemiyorum. Arkadaşım sağlıksız besleniyosun diyor. Evde ekmeksiz normal yemek yiyorum arada makarnada kaçıyor. En çok 4kilo aldım sonra yürüyüşle verdim. Belki yanlış ama idare ediyorum böyle. Hülya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dengeni bulduktan sonra neden yanlış olsun ki Hülya :)

      Bir haftalık yapıyorum ben bunu, sonrasında umarım bir düzen oturacak.Ben de seksen kiloydum iki sene önce. Tırmalaya tırmalaya 75 e inebildim. Ne yazık ki aşağı gitmedi. Metabolizmam cidden çok yavaş.

      Sil
  5. Dünde bizde vardı makarna 😊annem sabahtan beri ne yemek yapıcaz deyip duruyor halen ortada birşey yok 😊😄ah o kilolar yokmu 😁yılbaşı ağacın da pek güzel olmuş 😊sevgiler güzel kadın 💕😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak yemek bulmak artık tam bir kâbus oldu Özlem, annene hak veriyorum :)

      Benden de sevgiler :)

      Sil
  6. Ay ben o zaman kendimi hiç üzmiyim kilo vermiyorum diye. Yemekte azalma hiç sana göre şuan 😂😂
    Bir ekmek azaldı.
    Sabah kahvaltıda pişi vardı meselâ.
    Sabah ye akşam yeme mantığı yürütüyorum kendime
    😁😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aralıklı yemek iyi fikir bence,ama önce midem biraz küçülsün diye uğraşıyorum Hayalperest. Tek sorun mide küçülünce daha sık acıkıyor :D Neyse bakalım, başladım çok şükür. En zoru başlama kısmıydı. Bu kadar katı sürdüremem ama bakalım ne kadar dayanacağım. Ne zamandır öyle katı diyet yapmamıştım.

      Sil
  7. Havucu çok severim! tabi açken değil :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokteyl havucu havası vererek kendimi kandırmak suretiyle yedim Mert. Ama dün mönüde hiçbişey yoktu neredeyse akşama asıl mide yapışması neymiş gördüm :D

      Sil
  8. Ablacigim, sana artık bir meyve sıkacağı faz olmus durumda. Kati meyve sıkacağı. Sabahlari ac karnına. Fissst. Hemen 1 öğün. Hem enerji, hem tokluk. Muazzam. Serh düşelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ben bu smuti olayını hiç sevemedim Bigudili, çiğnemem lâzım birşeyleri :D

      Sil
    2. Tamam yanına da diyet galeta alıyoruz. Mis olacak. Bir dene. Doğum kilolarını 20 alıp , 25 vermiş fit bir anne yazıyor bunları.😀

      Sil
  9. Kilo pek çok soruna neden olmasa alalım diyeceğim de işte olmuyor. Yalnız ben rejim yapıcam diyince iyice yiyesim gelir. Neyse dayan sevgili Handan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilom 80 olunca ağrılardan duramamaya başlıyorum Mehtap, yoksa hiç umursamayacağım.

      Bana da öyle oluyor, işte böyle bir an şalter atıp başladım başladım yoksa karar ermekle yapmak arasında üç beş kilo daha alıyorum.

      Sil
  10. Benim kilolar da aldı başını gitti ama ben dikkat etmek için yeni yılı bekliyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılın ilk pazartesisi tam başlama zamanı :)

      Sil
  11. Benim de bu ara bi detoks yapmam lazım 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın akşam yemeğine kadar devam edeceğim ben de Derya, sonrasında diyet moduna geçeceğim. Dört kilo alır mı insan yaaa. Güya spor da yapıyorum.

      Sil