Bugün

Aralık 21, 2020

Gece geç yattım, sabah yedi buçukta kalktım.

Oğlanlara yumurtalı peynirli ekmek hazırlayıp fırına sürdüm.

İnternette dolandım. Ne zamandır ihmal ettiğim kitap hesabım için video kaydedip yayımladım.

Spor saatim geldi. 24 saat içinde üçüncü sporum oldu :D

Cumartesi akşamı canlı yayında pilates vardı. Kollara yüklenen bir programı yaptıracak diyerek katılmadım. Zira hâlâ dirseğim sakat. Sonra ne göreyim, başka hareket yapmış. Pazar öğleyin o hareketleri yaptım. Akşam yine bakmıyorum. Tam yemeğe oturdum Zeynep telefon etti, hadi gel, senin katılmayacağın dersi değil başkasını yapacağım diye :D Kendim gibi çatlak bir pilates hocasını nereden bulduysam ben.  Yemeği bırakıp derse katıldım. Bu sabah zaten normal dersimiz vardı. 24 saatte üç ders. Homili gırtlak yiyor olmayaydım şimdiye zayıflamıştım ama nerdeee, kilo alıyorum yine .  Neyse. 

Spor sonrası açlıktan ölüyordum. Simit peynir çay keyfi yaptım.

Annemle mahalle içinde tur atmaya çıktık. O arada pazara uğrayıp onun istediklerini aldım. Neyse,  nihayet pazar günü kurulan pazarımızı pazartesi günü açmaya karar verdiler. Hem bütün tezgâhlar açılmadığı için sıkış tıkış da olmuyor. Yalnız bir kilo domates, bir kilo salatalık, yarım kilo sivri biber, maydonoz, dereotu, yeşil soğan ve kıvırcık. 70 TL.  Yuh artık. 

Eve döndüğümde pilim bitmişti. Biraz uyuklayayım dedim ama öğle yemeği vakti gelmişti. Evde kalan ıvır zıvırları iki çocuğa paylaştırdım.

O arada market alış verişim geldi. Balkona attım. Yaşasın kışşşş. Her şeyi yıkayıp durmaktan kurtuldum. Balkona atıyorum,  soğukta,  bozulma derdi de yok.

Kışın dışarıda dolaşmak da daha rahat, fazla kimse olmuyor. Harika :)

Biraz uzanmaya gittim. Doğrusu uyudum mu bilmiyorum. Bir saat sonra kalktım. Masamın üzeri geçen gün hazırladığımız kartlar nedeniyle tam bir karmaşaydı. Kartları zarflara koydum ama yetmediler. Daha yazmamız gerekecek. İnstagramda söyleyince kart yapıyoruz diye bir çok akraba  biz de bekliyoruz dedi. Hahaha. 


Daha ben kendi kartlarımı ayarlayacağım. Onları yazmadım. 

Kart yazmak,  hele çok kişiye olunca bayağı uğraştırıyor. Bir de kendimiz yapalım dediğimiz için her yer batıyor :D Olsun. Kirlenmek güzeldir :)


Akşam yemeğini yedik. Bu gece ağaç süsleme gecesi. Nardoğan Bayramı. Fırına bir browni sürdüm. Onca işin arasında,  hem de daha önce hiç yapmadığım bir şeyi nasıl pişirdim ben de bilmiyorum ama biz ağaç süslerken abur cubur yemeği severiz :) Gayet de güzel olmuş. 


Şimdi Can depodan ağacı getirdi. 2000 yılından beri bizimle olan küçük ağacımız :) Metos süsleri çıkarttı. Bilgiç arkadaşıyla bir yarışma için Miku'ya kıyafet tasarlamayı bitirdiğinde süslemeye başlayacağız. Sonrasında da The Christmas Chronicles 2 filmini izleyeceğiz.

Aralık ayını çok seviyorum. Çok yorucu ama bir o kadar da mutluluk dolu geçiyor.




Hepinizin Nardoğan Bayramı kutlu olsun :)


Benzer yazılarım

29 Yorum yap

  1. Ben sporu yatmadan evvel yapıyorum.
    Iki hafta oldu. Aksatmadım. Bakalım bir ay aksatmadan yapıp ne değişecek göreceğiz.
    Zira göbek fena şişti. Bildiğin top. Hamileyken de böyle oluyordu. Top yutmuşun demişti bir hemşire bana. 😂
    Düzenli olsa da ay dönümünde de çok şişiyorum ben. Oda geldi. Işin kötüsü bu zamanlar da bana çok pis miskinlik çöker. Sporu yarım bırakmasam bari. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlamak için çok zorluyorum ben de o zamanlarda, bırakmadan devam :) Bir sürü kilo aldım ama spor sayesinde dış görünüş idare ediyor :D

      Sil
  2. ya nasıl böyle ekip ruhuyla harekt ediyorsunuz. eşimi masaya oturtsam yarım saat sonra çaktırmadan kalkar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaa, ben de yeniden topluyorum herkesi Günlük Tosbağa :D

      Sil
  3. Hazırlıklar erken başlamış yine. Pandemi falan dinlemeden olaya aynı ruhla devam etmeniz çok güzel. Benim de içim açılıyor sizi böyle zevkle çalışırken gördükçe, yüzünüzdeki mutluluğu okudukça. Kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılın en uzun gecesi,geleneksel ağaç süsleme gecemiz Zeugma :) Çok şükür evimizin içinde sağlıklı ve güvendeyiz, karnımız tok, odamız sıcak, daha ne olsun :)

      Sil
  4. Senin de Nardugan bayramın kutlu olsun Handan 😘. Aynen, yaşasın kış, çok yaşasın Aralık ayı. Hep birlikte yeni yıl filmleri izlemenin keyfi anlatılmaz 😍. Fudge Browni de yıkılıyor 🧿 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın kışşş Sevda :)

      Yeni yıl filmi hiç güzel çıkmadı ama filmi izleyen erkeklerimi izlemek güzel geldi :)

      Browni güzel oldu, bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim :)

      Sil
  5. Bir aile bu kadar mı tatlı olur, içimi ısıtıyorsunuz hep, iyi ki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı, tatlı, ekşi bir şekilde idare ediyoruz Evde Yazar, çok şükür halimize :) Teşekkür ederiz, sen de iyi ki varsın :)

      Sil
  6. Ne güzel bir günde üç spor saati. Ben bir tanesine bile üşeniyorum. Kartları da çok merak ettim. Yazın isterseniz onları da fikir olur. Ben de seviyorum el yapımı kart hazırlamayı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikir Bonheur bir ara yazayım bütün kartları topluca :)

      Sil
  7. ne güzel bir gün olmuş yeni yıl şimdiden güzellikler sevinçler getirsin beraberinde inşallah..tüm aileye kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, hepimiz için öyle olsun B. Bizden de kucak dolusu sevgiler :)

      Sil
  8. Senin bu rutinlerine bayılıyorum Handan ♥ Sana da bayılıyorum hahahaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben de bu yoruma bayıldım Şebo, canımsım :)

      Sil
  9. Canım Handan şimdi anladım ki, bizim sizin gibi olmamız için önce F.in pilotluk ehliyeti alması sonra M.nin lütfedip halka aramıza inmesi, L.nin iki dakika tepişmeden oturabilmesi ve benim de "ay bayılazağm" demeden sakin ve gülümser halde (ve dahi içerden yükselen kek kokuları eşliğinde) oturuyor olmam lazım ki bunlardan hiç biri ve önümüzdeki 10 yıl dahil mümkün değil. Benden pas... Pert.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al işte yılbaşı ağacı da devrildi şu an. Ters tavana asayım bari! Başka yolu yok "elleme evladım"dan anlamıyorlar.

      Sil
    2. Bilgehan küçükken ağacı bahçede kurmuştum Ceren :D Başka türlüsü mümkün değildi.

      Şu an ev iğrenç bir halde, tembel totomu şu koltuktan kaldırabilirsem toplamaya gideceğim. Her şey dört dörtlük olamıyor, bırakıyorum dağınık kalıyor. Yoksa ışık takacağız diye cama yapıştırdıkları binlerce seloteyp ve parmak izi içimi daraltıyor, her yer kağıt kesiği, yerde bavul,ağacın dökülen iğneleri her yerde, masanın üzerinde boş minicik bir alan bile yok. Olsun, herkes mutluydu süslerken.

      Sil
  10. Kart konusunda çocukluğumu hatırladım. Akrabalarıma atardım hatta Babamın konya ılgındaki amca oğullarına ilk defa gittiğimde herkes bizim kaldığımız eve doluşup bize kart atan özlem gelmiş diye tanışma sırasına girmişlerdi:)) güzel bir olay ama kartlar burada kalktı tekrar bir daha gelmez.Kolay gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla renkli kartonlarla biz kendimiz yapıyoruz Özlem, bak hazırlayıp yollamak istersen adresimi göndereyim sana :D

      Sil
  11. Maşallah, enerjinize hayranım. Size de mutlu Narduganlar:)

    YanıtlaSil
  12. Ben de bu kartlar kimlere hazırlandı, onu merak ettim acikcasi🙂 bir tarihte vardı böyle birsey, özellikle şehir dışında yaşayan akrabalardan gelirdi. Derken derken, unutuldu gitti. Elinize sağlık vallahi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kartları akrabalarımıza hazırladık Bigudili Anne, bir de ben arkadaşlarıma hazırlayacağım becerebilirsem :)

      Sil
  13. Çok keyifli zaman geçirmişsiniz. Mutluluğunuz daim olsun.

    YanıtlaSil
  14. Sizin de kutlu olsuuun! :) Ellerinize sağlık! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki evdeki tüm keyiflerimizi hâlâ yapabiliyoruz

      Sil